Jan Michael Vincent

Acteur

Jan Michael Vincent is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Striptease Killer

1996 | Thriller

Verenigde Staten 1996. Thriller van Riffat A. Khan. Met o.a. Jan Michael Vincent, Joe Estevez, Lisa Comshaw, David Underwood en Steve Maloney.

Een aalgladde seriemoordenaar verleidt zijn vrouwelijke slachtoffers, krijgt ze vervolgens zo ver dat ze zich voor hem uitkleden en komt aan zijn gerief door ze te vermoorden. Een speelkaart die hij achterlaat, is het bewijs van zijn werk. De smeris die jacht op hem maakt, vordert geen steek met zijn onderzoek, waarop de gestoorde killer hem gaat uitdagen en dat duurt dan tot in de finale, waarin blijkt dat hoogmoed voor de val komt en dat je je tegenstander nooit moet onderschatten. Wie opmerkt dat een dergelijk verhaal hem bekend in de oren klinkt heeft volkomen gelijk, want van zulke werkjes gaan er gemakkelijk dertien in een dozijn. Vergeet niet dat Vincent en Estevez aan het werk moeten blijven en dat ze geen rollen mogen spelen die boven hun macht grijpen (anders worden de onvoorwaardelijke fans boos).

Hidden Obsession

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van John Stewart. Met o.a. Jan Michael Vincent, Heather Thomas, Nick Celozzi, David Glasser en Linda Krus.

Dom suspensewerkje waarin sheriff Ben Scanlon (Vincent) all- american girl Ellen Carlyle (Thomas), een voormalige tv- presentatrice met een strakke spijkerbroek, de stuipen op het lijf jaagt. Knappe vrouwendief Vincent voor een keertje in de rol van een hele erge engerd. Deze B-film belooft veel, maar laat bitter weinig zien. Het scenario is van David Reskin. Dolby. Kwam drie jaar later uit op video als Rage.

Xtro II: The Second Encounter

1991 | Sciencefiction, Horror

Canada 1991. Sciencefiction van Harry Bromley Davenport. Met o.a. Jan Michael Vincent, Paul Koslo, Tara Buckman, Jano Frandsen en Nicholas Lea.

In een ondergronds laboratorium in Texas worden voor defensie ultra-geheime experimenten uitgevoerd tussen de verschillende dimensies met een machine, die door de sympathieke Dr. Ron Shepherd (Vincent) werd bedacht, onder leiding van de gedreven Dr. Alex Summerfield (Koslo) en de knappe Dr. Julie Casserly (Buckman). Als een team, dat werd uitgezonden naar een andere dimensie, niet terugkeert, ontstaan er spanningen tussen Summerfield en Julie. Summerfield wil er huursoldaten naar toe sturen, maar Julie denkt dat het verstandiger is om de hulp van Shepherd in te roepen hoewel hij door een explosie in een laboratorium in ongenade was gevallen. Dan keert er onverwacht een vrouwelijk expeditielid terug, maar in haar groeit een afzichtelijk wezen. Dit late vervolg op de cultfilm XTRO (1983), ook van Bromley-Davenport, lijkt meer op de genreklassieker ALIEN (1979) van Ridley Scott dan op zijn illustere voorganger. Het verhaal, de belegering door een monster in een afgesloten ruimte, werd geplagieerd van overeenkomstige genrefilms. De acteurs lopen als zombies door de set en de climax is een hele ontgoocheling. Koslo is de clich[KA1]e mad scientist, Vincent de ongeloofwaardige held en Buckman de potige maagd in nood. Sommige films zijn beter af zonder sequel. Toch kwam er in 1995 nog een soort vervolg: XTRO 3: WATCH THE SKIES, ook weer van Bromley- Davenport die het kennelijk niet kon laten. Het monster werd ontworpen door Charlie Grant en Wayne Dang. Het scenario (vol idiote dialogen en zonder de minste humor) is van producent John A. Curtis, Steven Lister, Robert Smith en Edward Kovach. Het camerawerk is van Nathaniel Massey. Stereo.

Born in East L.A.

1987 | Komedie

Verenigde Staten 1987. Komedie van Cheech Marin. Met o.a. Cheech Marin, Daniel Stern, Paul Rodriguez, Jan Michael Vincent en Kamala Lopez.

Een Amerikaan van Zuid-Amerikaanse afkomst die al drie generaties lang in Amerika zijn, wordt tijdens een identiteitscontrole opgepakt en afgevoerd naar Tijuana in Mexico, terwijl hij geen woord Spaans spreekt. Het duurt anderhalf uur voor hij terug is. Niet kwaad, maar ook niets bijzonders. De komische bijdrage van Rodriguez is vervelend. Parodie van Marin naar top-50 LP (en song) van Bruce Springsteen, 'Born in the USA'. Scenario van de regisseur.

Get Out of My Room

1985 | Komedie

Verenigde Staten 1985. Komedie van Cheech Marin. Met o.a. Cheech Marin, Tommy Chong, John Paragon, Beverly D'Angelo en Elvira Evelyn Guerreo.

Het komische duo Cheech & Chong heeft een CD gemaakt en daar hoort een videoclip bij. Deze korte film vertelt hoe zij aan het nodige geld hiervoor komen. Enkel voor onvoorwaardelijke fans van dit duo dat zo graag op een amateuristisch aandoende (of echt amateuristische) wijze heilige huisjes met de grond gelijk maakt.

Airwolf 2

1985 | Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Actiefilm van Donald P. Bellisario. Met o.a. Jan Michael Vincent, Ernest Borgnine en Alex Cord.

Uit enkele televisie-afleveringen van de gelijknamige serie waarvan, behalve de pilot-film, 57 episodes werden opgenomen rond cello-spelende Vincent die als helicopterpiloot alle mogelijke Amerikaanse vijanden vernietigt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Michael Vincent op televisie komt.

Reageer