Sergei Dontsov

1941 Acteur

Sergei Dontsov (1941) is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Russian Ark

2002 | Historische film, Experimenteel, Drama

Rusland/Duitsland 2002. Historische film van Aleksandr Sokurov. Met o.a. Sergei Dontsov, Mariya Kuznetsova, Leonid Mozgovoy, David Giorgobiani en Aleksandr Chaban.

De Russische cineast Sokurov leidt de toeschouwer in één opname van negentig minuten via de zalen van de Hermitage in St. Petersbrug door drie eeuwen Russische geschiedenis. Een verbluffende prestatie die vier jaar voorbereiding vergde. De rode draad in de film is een ironische Franse markies (Sergei Dontsov) die in het museum door de tijd wandelt en samen met een onzichtbare verteller commentaar levert op de honderden aanwezige historische figuren, de kunstwerken en de Russische geschiedenis. Russian Ark is technisch een sublieme film van een ongekende artistieke waarde. Maar Sokurov bleef bescheiden: 'Het is een film met eenvoudige gedachten gevat in eenvoudige woorden. Maar ik hoop dat ze diepe emoties oproepen.'

Viva, Castro!

1993 | Drama

Rusland 1993. Drama van Boris Frumin. Met o.a. Pavel Zharkov, Yulia Sobolevskaya, Sergei Dontsov, Natalya Konnova en Dreiden.

Levitin (Dontsov), de vader van Kolia (Zharkov) weet in 1965 ternauwernood te ontkomen aan arrestatie wegens heling van gestolen juwelen. Als de militia hem niet te pakken kan nemen, wordt zijn moeder (Konova) in zijn plaats opgepakt. Een jaar later keert Levitin die leverkanker heeft, terug. De zoon probeert een ontmoeting te regelen tussen zijn vader en moeder en hoopt dat het mogelijk is door het op handen zijnde bezoek van Fidel Castro aan de stad. Hier tussendoor loopt het subplot van de aanvankelijk onbeantwoorde liefde tussen Kolia en zijn zanglerares Vika (Sobolevskaya); op het moment dat zij Kolia kust, sterft Levitin en kan Kolia zijn moeder alleen nog maar afscheid laten nemen van een overledene, nadat hij de bewakers met drie flessen wodka had omgekocht en toegang tot de gevangenis had gekregen. Een intrigerende, maar melancholische film, die op het filmfestival van Locarno voor de Gouden Luipaard werd genomineerd, maar de prijs niet kreeg. Sommige versies zijn 4m langer.

Okno v Parizh'

1993 | Komedie, Fantasy

Rusland/Frankrijk 1993. Komedie van Yuri Mamin. Met o.a. Agnès Soral, Sergei Dontsov, Viktor Mikhaïlov, Nina Uussatova en Kira Kreylis-Petrova.

Door een astrologisch verschijnsel biedt een raam achter in een kast in St. Petersburg soms een doorgang naar de daken van Parijs. Als dit per toeval wordt ontdekt, ontstaat al gauw een aaneenschakeling van misverstanden en onverwachte gebeurtenissen.

Okno v Pariz

1993 | Experimenteel, Komedie

Frankrijk/Rusland 1993. Experimenteel van Yuri Mamin. Met o.a. Vladimir Kaliche, Nina Oussatova, Agnès Soral, Victor Mikhailow en Sergei Dontsov.

Bewoners van een huurkazerne in St.Petersburg maken via magische toegangsweg tot het verre -maar hier letterlijk naast de deur gelegen- Parijs vrolijke maar soms ook moeizaam verlopende uitstapjes in de lichtstad. Mamins 'magisch-realistische' verbeelding van de Frans-Russische cultural clash is soms nogal oppervlakkig, hier en daar irritant luidruchtig, maar bovenal heel amusant. (IdH/VPRO Gids)

Fontan

1988 | Komedie

SU 1988. Komedie van Yuri Mamin. Met o.a. Asankul Kuttubayev, Sergei Dontsov, Zhanna Kerimtayeva en Viktor Michaylov.

Een absurde komedie. Een grotesk verhaal over de bewoners van een bouwval. Hun leven is niet meer dan een klucht en dat is veroorzaakt door de onmacht en de onverschilligheid van de plan- economie. Voor zijn debuut werd Mamin bekroond met de eerste prijzen in San Remo, Gabrovo en Vevee.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sergei Dontsov op televisie komt.

Reageer