András Kovács

Regisseur

András Kovács is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Valahol Magyarorszagon

1987 | Drama

Hongarije 1987. Drama van András Kovács. Met o.a. Péter Blaskó, Gábor Mádi Szabó, Imre Csiszár, István Fonyó en Mari Szemnes.

Een bijtende satire over parlementsverkiezingen in een Hongaarse provincieplaats, waar de plaatselijke bevolking de partijkliek dwingt tegenkandidaten op de verkiezingslijst toe te laten. De nomenklatura klampt zich echter krampachtig vast aan de hen ontglippende macht en laat geen smerige truc ongemoeid. Het mag de domme apparatschiks niet meer baten, want de loop van de geschiedenis heeft zich inmiddels tegen hen gekeerd. Geestig gedaan in de reportage-vorm.

Ménesgazda

1978 | Drama

Hongarije 1978. Drama van András Kovács. Met o.a. József Madaras, Ferenc Fábián, Sándor Horváth, Károly Sinka en Ferenc Bács.

De in de begindagen van de Koude Oorlog door de partij aangestelde baas van een stoeterij lukt het niet het vertrouwen te winnen van zijn medewerkers, die legerofficieren waren in het oude regime. Als de autoriteiten besluiten de stoeterij te sluiten en de officieren te arresteren, wordt hij verdacht medeplichtig te zijn, waardoor het voor hem en anderen fataal afloopt. Deze zeer gedegen film van de veteraan Kovács is zonder meer een van de hoogtepunten van de Hongaarse cinema.

Labirintus

1976 | Drama

Hongarije 1976. Drama van András Kovács. Met o.a. István Avar, Éva Ruttkai, Ferenc Kállai, Ilona Bencze en Sándor Horváth.

De film gaat over de totstandkoming van een film, waarbij een gegeven uit de realiteit het onderwerp is. De regisseur moet op een gegeven moment vaststellen, dat zijn omgeving het uitgangspunt van de film totaal anders beoordeelt dan hijzelf. Met het gevolg, dat er veel gediscussieerd moet worden, teneinde tot een voor de medewerkers bevredigend resultaat te komen. Op een fascinerende wijze weet Kovács de bedreiging van de integriteit van de regisseur tot uitdrukking te brengen.

Hideg napok

1966 | Drama, Oorlogsfilm

Hongarije 1966. Drama van András Kovács en Andras Kovacs. Met o.a. Zoltán Latinovits, Iván Darvas, Ádám Szirtes, Tibor Szilágyi en Margit Bara.

In 1944 zijn meer dan 3000 Hongaren door landgenoten vermoord. Dit in Hongarije lange tijd verdrongen feit vormt het uitgangspunt van deze film. Aan de hand van getuigenissen van vier betrokkenen krijgt de gebeurtenis, met alle emoties, gestalte. De film heeft heel wat stof doen opwaaien. Kovács wilde het fascisme in deze film als een menselijk fenomeen beschouwen. Hij is in zijn opzet goed geslaagd; het is een film met een meeslepende intensiteit geworden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer András Kovács op televisie komt.

Reageer