Piotr Siwkiewicz

Acteur

Piotr Siwkiewicz is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Novacek: Un château en Bohème

1994 | Misdaad, Actiefilm

Portugal/Servië en Montenegro/België/Frankrijk 1994. Misdaad van Andrzej Kostenko. Met o.a. Patrick Catalifo, Ann-Gisel Glass, Jean-Paul Roussillon, Philippe Demarle en Ottokar Brousek.

Een Franse schrijver verdwijnt spoorloos tijdens een rondreis door Tsjechi[KA3]e. De hulp van Novacek (Catalifo) wordt ingeroepen. Hij begeeft zich naar Praag, waar hij geconfronteerd wordt met een land dat zich nog onzeker voelt in de veranderde politieke situatie. Routine-misdaadverhaal dat met veel bravour en visuele rijkdom gebracht wordt. Regisseur Kostengo is duidelijk tot beter werk in staat en voelde zich wat verloren met dit clichématige scenario van Simon Michael, dat hij nog wat heeft bijgewerkt. Dat kon echter niet verhinderen dat het vol hiaten zit. De acteurs spelen hun rol zonder veel overtuiging, maar cameramannen Jiri Machane en Eric Guichard zorgden voor prachtige beelden van het historische Praag en omgeving.

Pociag do Hollywood

1987 | Komedie

Polen 1987. Komedie van Radoslaw Piwowarski. Met o.a. Katarzyna Figura, Piotr Siwkiewicz, Rafal Wegrzyniak, Jerzy Stuhr en Grazyna Kruk.

Waanzinnige komedie over een meisje dat de bijnaam Marilyn heeft gekregen, naar Marilyn Monroe, omdat ze ervan droomt filmster te worden. Ze wijst een miljonair uit haar dorp af en gaat in een obscure stationsrestauratie werken. Verder dan figurante schopt ze het niet, tot ze Siwkiewicz leert kennen, die dezelfde dromen als zij koestert. Op een avond wordt ze door Billy Wilder in eigen persoon opgebeld. Hij nodigt haar uit om naar Hollywood te komen. De stripachtige karikatuur van de filmwereld wordt gecompenseerd door de bevredigende afloop van het verhaal.

Yesterday

1985 | Komedie, Muziek

Polen 1985. Komedie van Radosław Piwowarski. Met o.a. Piotr Siwkiewicz, Andrzej Zieli[KA1]nski, Robert Piechota, Waldemar Ignaczak en Anna Ka[KA1]zmierczak.

Een nostalgische komedie over een geval van Beatles-manie in een klein stadje ergens in de Poolse provincie gedurende de jaren zestig. Vier tieners noemen zichzelf naar John, Paul, George en Ringo en proberen de muziek van de Beatles na te spelen. Dit veroorzaakt moeilijkheden op school en maakt Ringo's eerste liefdesverhouding nogal gecompliceerd. Een heel innemend debuut van Piwowarski. Er wordt in geacteerd door Poolse amateurs en er komen vijf Lennon-McCartney songs in voor, die door de Beatles zelf worden uitgevoerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Piotr Siwkiewicz op televisie komt.

Reageer