Joseph Cedar

Regisseur, Scenarist, Producer

Joseph Cedar is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Footnote

2011 | Drama

Israël 2011. Drama van Joseph Cedar. Met o.a. Lior Ashkenazi, Shlomo Bar-Aba, Alma Zack en Yuval Scharf.

Vaders en zonen. Geliefd onderwerp in Hollywood. Vrijwel altijd moeten de zonen het opnemen tegen machtige, geslaagde, fenomenale vaders, maar in het komische drama Footnote worden de rollen eens omgedraaid. Eliezer en Uriel Shkolnik zijn beiden professor. Vorsers van de Talmoed. Maar zoon Uriel wordt alom gerespecteerd in de academische wereld, terwijl vader Eliezer allang vergeten is. Footnote is een messcherpe en hilarische film over roem, eigenwaarde, loyaliteit en afgunst, en dong in 2012 mee naar de Oscar voor niet-Engelstalige film.

Beaufort

2007 | Oorlogsfilm, Drama

Israël 2007. Oorlogsfilm van Joseph Cedar. Met o.a. Alon Abutbul, Eli Altonio, Daniel Brook, Oshri Cohen en Gal Friedman.

Het verhaal van een groep Israëlische soldaten, vlak voor de terugtrekking uit Libanon.

Ha-hesder

2000 | Drama

Israël 2000. Drama van Joseph Cedar. Met o.a. Assi Dayan, Idan Alterman en Aki Avni.

Orthodoxe rabbijn Meltzer (Dayan) wil de controle over de Tempelberg terug van de moslims en uit die wens graag en vaak. Martelaar ophemelende woorden als 'een dode leeuw kan soms meer levend zijn dan een dode hond' zijn hem niet vreemd. Zijn favoriete discipel Pini (Alterman) neemt, na de pijnlijke afwijzing door Meltzers dochter, de woorden erg letterlijk en plant het opblazen van de heilige plek. Ha-hesder won de hoofdprijzen in Israël en vat de voortgang van kwalijke miscommunicatie goed samen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joseph Cedar op televisie komt.

Reageer