Moritz Borman: productie.
Er zijn 12 films gevonden.

Playmobil the Movie

2019 | Animatie, Familiefilm

Frankrijk​/​​Duitsland 2019. Animatie van Lino DiSalvo. Met o.a. Jim Gaffigan, Anya Taylor-Joy, Daniel Radcliffe, Adam Lambert en Gabriel Bateman.

Wanneer haar jongere broertje Charlie plotseling verdwijnt in het universum van Playmobil, begint Marla aan de zoektocht van haar leven. Daarin werkt ze samen met haar nieuwe vrienden: een vrachtwagenchauffeur, geheimagent, robot en een fee.

Snowden

2016 | Biografie, Drama, Thriller

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 2016. Biografie van Oliver Stone. Met o.a. Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Zachary Quinto, Rhys Ifans en Nicolas Cage.

Dat de maker van baldadige politieke films als JFK en Nixon zich aangetrokken voelde tot het verhaal van Edward Snowden, de ex-CIA'er die de klok luidde over massale afluisterpraktijken in de VS, hoeft niet te verbazen. En dat Stone zijn hoofdpersoon (ingetogen gespeeld door Gordon-Levitt) portretteert als heilige evenmin. Wel opmerkelijk zijn de conventionele stijl en opbouw van de film. Het beroemde hotelkamerinterview met Snowden, dat als basis diende voor de - veel spannendere - documentaire Citizenfour, wordt gebruikt als raamwerk voor een reeks keurig ingevulde flashbacks. Resultaat: een belangrijke geschiedenisles, niets meer of minder.

Savages

2012 | Thriller, Actiefilm, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 2012. Thriller van Oliver Stone. Met o.a. Aaron Taylor-Johnson, Taylor Kitsch, Salma Hayek, Benicio Del Toro en Blake Lively.

Met deze actiethriller over de drugswereld probeert Oliver Stone terug te keren naar de duistere kant die zijn projecten vaak zo interessant maakte. Tevergeefs. Grote delen van de film voelen als een commercial voor criminaliteit en het contrast dat hij probeert te creëren met de keerzijde wil niet pakken. De gruwelijkheden voelen oppervlakkig, personages zijn leeg en het verhaal is simplistisch. Het mislukte dubbele einde onderstreept nog eens dat Stone geen synoniem meer is voor gewaagde cinema.

Terminator Salvation

2009 | Actiefilm, Sciencefiction, Avonturenfilm, Thriller

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 2009. Actiefilm van McG. Met o.a. Christian Bale, Sam Worthington, Helena Bonham Carter, Moon Bloodgood en Anton Yelchin.

In 2018 vecht een groepje verzetsstrijders tegen gevechtsrobots die, onder leiding van het computernetwerk Skynet, de mensheid willen uitroeien. In het bijzonder moet Kyle Reese worden beschermd, omdat hij later terug in de tijd zal reizen om verzetsleider John Connor (Bale) te verwekken. En dan is er nog de mysterieuze Marcus Wright, die niet weet of hij mens of machine is. Maar uiteindelijk is de plot niet zo belangrijk in deze vierde, dure, maar minder geslaagde Terminator-film, de makers legden nadrukkelijk het accent op explosies en special effects.

W.

2008 | Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Australië​/​​Hongkong SAR van China​/​​Zwitserland​/​​China 2008. Biografie van Oliver Stone. Met o.a. Josh Brolin, Elizabeth Banks, James Cromwell, Richard Dreyfuss en Ioan Gruffudd.

Sterke, goed gedocumenteerde biopic over de zo rommelig begonnen loopbaan van George W. Bush, een zuipende nietsnut en lapzwans die, nadat hij zich bekeerde tot born again christian en stopte met drinken, het toch maar mooi schopte tot president van de VS. Stone schetste een beeld van een hakkelende, incompetente klungel, die enorm leed onder de torenhoge verwachtingen waarmee zijn vader hem opscheepte. De scènes die gaan over de beslissing om Irak binnen te vallen zijn huiveringwekkend. Goed spel van de hele cast, onder wie Cromwell en Brolin als papa en zoon Bush. Naar verluid gaf Bill Clinton ooit een dvd van de film aan Bush jr. ‘Deze vind je vast leuk.’

World Trade Center

2006 | Drama

Verenigde Staten 2006. Drama van Oliver Stone. Met o.a. Nicolas Cage, Michael Peña, Maria Bello, Maggie Gyllenhaal en Jay Hernandez.

11 september 2001 begint als een gewone werkdag voor twee New Yorkse politiemannen (Cage en Peña), maar uiteindelijk komen ze tijdens reddingswerkzaamheden in de door aanslagen getroffen Twin Towers vast te zitten, en kunnen ze alleen nog hopen dat ze gered worden. Dat de film door Oliver Stone, de man van de fikse maatschappijkritiek (Born on the Fourth of July, 1989) en complottheorieën (JFK, 1991) werd gemaakt baarde in de VS zorg: zou hij wel met smaak met de erfenis van die rampzalige dag omgaan? Die angst bleek ongegrond. Uit de smeulende puinhopen van het terrorisme wist Stone een positieve boodschap te peuren.

Alexander

2004 | Biografie, Drama, Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Historische film

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Nederland​/​​Verenigd Koninkrijk 2004. Biografie van Oliver Stone. Met o.a. Colin Farrell, Anthony Hopkins, Angelina Jolie, Val Kilmer en Christopher Plummer.

Wanneer Alexander de Grote (Farrell) zijn troepen toespreekt voor de grote confrontatie met de legers van de Perzische koning, legt hij zijn mannen uit dat de tegenstanders slechts vechten omdat ze moeten, maar de Grieken strijden voor vrijheid - en dat soort dingen. Er valt veel aan te merken op Stone's biopic over de legendarische wereldveroveraar: belachelijke accenten, rare ideeën over motivaties, bespottelijke kapsels en matig acteerwerk, vooral van de hoofdrolspeler. De held kijkt gepijnigd door onbegrip bij elke beslissing, terwijl de anderen hem daarbij bewonderen alsof hij een halfgod is. Matig.

The Crow: Salvation

2000 | Actiefilm, Misdaad, Horror, Fantasy

Duitsland​/​​Verenigde Staten 2000. Actiefilm van Bharat Nalluri. Met o.a. Kirsten Dunst, Eric Mabius, Jodi Lyn O'Keefe, William Atherton en Fred Ward.

Wanneer Alexander de Grote (Farrell) zijn troepen toespreekt voor de grote confrontatie met de legers van de Perzische koning, legt hij zijn mannen uit dat de tegenstanders slechts vechten omdat ze moeten, maar de Grieken strijden voor vrijheid - en dat soort dingen. Er valt veel aan te merken op Stone's biopic over de legendarische wereldveroveraar: belachelijke accenten, rare ideeën over motivaties, bespottelijke kapsels en matig acteerwerk, vooral van de hoofdrolspeler. De held kijkt gepijnigd door onbegrip bij elke beslissing, terwijl de anderen hem daarbij bewonderen alsof hij een halfgod is. Matig.

Homer and Eddie

1989 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1989. Drama van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. James Belushi, Whoopi Goldberg, Karen Black, Jim Mapp en John Waters.

Belushi is Homer, die door een ernstig sportongeval in zijn jeugd een beetje is achtergebleven - het is een naïeve man, die bij de eerste de beste gelegenheid van al zijn schamele bezittingen beroofd wordt. In die ontredderde toestand ontmoet hij Eddie, gespeeld door Goldberg, een agressief, rauw vrouwmens, met een afgetrapte rammelende luxe slee, een Lincoln Continental. Samen trekken ze al rovend en plunderend naar het Noord-Westen van de V. om Homers zieke vader te bezoeken, waar het eindigt in een tragedie. Een eenzijdige kijk van immigré Konchalovsky op de Amerikaanse samenleving en een mislukte satire op het roadmovie-genre.

Georg Elser - Einer aus Deutschland

1989 | Historische film, Drama

Duitsland 1989. Historische film van Klaus Maria Brandauer en Rainer Soehnlein. Met o.a. Klaus Maria Brandauer, Brian Dennehy, Rebecca Miller, Elisabeth Orth en Nigel Le Vaillant.

Het verhaal van Georg Elser, de Duitse klokmaker die in 1939 middels een zelfgemaakte bom Adolf Hitler naar de andere wereld trachtte blazen. Zelfs al weten we de uitkomst (de aanslag mislukte natuurlijk), toch is deze Duits-Amerikaanse co-produktie uit 1989 (ook bekend als Seven Minutes) behoorlijk spannend. Want van de heldendaad van Elser (geef eerlijk toe, wie van u kende zijn naam) is opmerkelijk weinig bekend. Regisseur en Elser-vertolker is Klaus Maria Brandauer (Oostenrijk, 1944). Sinds zijn rol van opportunist Hen(d)rik Höfgen in Szabo´s Mephisto (1981) is Brandauer een ster, al lijkt de laatste jaren de vaart een beetje uit zijn acteursloopbaan. Misschien is dat wel de reden dat Brandauer ook is gaan regisseren. Elser was zijn regiedebuut, en inmiddels heeft Brandauer al drie projecten tot een goed einde gebracht.

The Lightship

1986 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1986. Thriller van Jerzy Skolimowski. Met o.a. Robert Duvall, Klaus Maria Brandauer, Michael Lyndon, William Forsythe en Arliss Howard.

Rond 1955 voert Captain Miller (Brandauer) het bevel over een lichtschip - een drijvende vuurtoren - dat voor anker ligt voor de kust van Virginia. Kort geleden is zijn zoon aan boord gekomen, maar met hem botert het niet zo. Dan komt een groep misdadigers aan boord. Hun leider, ene Calvin Caspary (Duvall), eist dat Miller het anker licht om ze naar de wal te brengen. Brandauer en Duvall zijn aan elkaar gewaagd en houden de spanning erin, en een belangrijke rol is weggelegd voor het schip, een afgelegen, claustrofobische plek, waarvan ontsnappen niet mogelijk is. Speciale Juryprijs in Venetië.

Under the Volcano

1984 | Experimenteel, Drama

Verenigde Staten​/​​Mexico 1984. Experimenteel van John Huston. Met o.a. Albert Finney, Jacqueline Bisset, Anthony Andrews, Ignacio Lopez Tarso en Katy Jurado.

Malcolm Lowry's sterk autobiografische, 'onverfilmbare' gelijknamige roman uit 1947 leverde Huston geen onoverkomelijke problemen op, hoewel hij het project meer dan dertig jaar in de kast had liggen. Het verhaal gaat over een Britse ex-consul in Cuernavaca, Mexico, die als hij door zijn vrouw verlaten is, aan de drank ten onder dreigt te gaan. Wanneer zij onverwacht terugkeert om hun relatie te herstellen, is het eigenlijk al te laat. Dit indrukwekkende drama - dat zich binnen 24 uur voltrekt - is een formidabele one man-show van Finney, hoewel Bisset en Andrews ook niet mis zijn. Het scenario is van Guy Gallo. Camerawerk van Gabriel Figueroa.