Mary Kornman

1915 -1973 Acteur

Mary Kornman (1915-1973) is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Our Gang

1944 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1944. Komedie van Robert McGowan. Met o.a. Joe Cobb, Mary Kornman, Jean Darling, Mickey Daniels en Allen Clayton Hoskins.

Een uniek document: drie videobanden die vijf films bevatten van de legendarische komische jeugdserie OUR GANG, sinds 1922 geproduceerd door Hal Roach, rond vier verrukkelijke ukken, voor wie geen streek te dol is, en twee mollige meisjes die om beurten de harten van de knapen stelen. Een van de korte films, BORED OF EDUCATION, kreeg in 1936 zelfs Oscar. Vanaf 1929 doen nieuwe gezichten hun opwachting, waaronder Jackie Cooper, net voor hij een kinderster werd. Norman Chaney verving Joe Cobb. Na 193O verschenen de toekomstige kindersterren Dickie Moore, Scotty Beckett, Spanky McFarland, Carl Switzer en Darla Hood. Niet alleen McGowan voerde de regie: ook Anthony Mack, Gus Meins, Gordon Douglas, George Sidney, Edward Cahn en Cy Endfield droegen hun steentje tot het succes van de serie bij. In 1938 verkocht Roach de rechten aan MGM, die ermee doorgingen tot in 1944. In 1955 kwamen een honderdtal van de oorspronkelijke Roach-filmpjes op de Amerikaanse televisie maar onder de titel The Little Rascals, omdat de OUR GANG-titel eigendom was geworden van MGM. In 1936 werd de enige grote, avondvullende Our Gang-speelfilm gedraaid: GENERAL SPANKY.

The Calling of Dan Matthews

1936 | Western

Verenigde Staten 1936. Western van Phil Rosen. Met o.a. Richard Arlen, Charlotte Wynters, Douglas Dumbrille, Mary Kornman en Donald Cook.

Matige western met Arlen in de titelrol: een dominee die opruiming in een stad wil houden en die alles wat aan gokkers en andere ongewenste elementen rondloopt uit wil bannen. Eerst moet hij afrekenen met Dumbrille en de zijnen. De roman van Harold Bell Wright lag ten grondslag aan het scenario van Dan Jarrett, Don Swift en Karl Brown. Sol Lesser was de producent van de film.

The Desert Trail

1935 | Western, Romantiek

Verenigde Staten 1935. Western van Lewis D. Collins. Met o.a. John Wayne, Eddy Chandler, Mary Kornman en Paul Fix.

Rodeoster John Scott en zijn goklustige vriend Kansas Charlie worden ten onrechte beschuldigd van een gewapende overval. Ze verlaten de stad halsoverkop en gaan in Poker City op zoek naar de echte schuldigen. Maar al gauw belanden ze alsnog in de gevangenis.

Smokey Smith

1935 | Western

Verenigde Staten 1935. Western van Robert N. Bradbury. Met o.a. Bob Steele, Mary Kornman, George 'Gabby' Hayes, Warner Richmond en Earl Dwire.

Een goede Steele-western, hoewel A.W. Hackel de producent is. Meer actie dan normaal en ook vrij hard. Richmond is de schurk die er niet tegenop ziet om Bobs vader de vinger af te schieten, teneinde zijn ring te stelen. Bradbury schreef zelf het scenario.

Queen of the Jungle

1935 | Fantasy

Verenigde Staten 1935. Fantasy van Robert Hill. Met o.a. Mary Kornman, Reed Howes, Dickie Jones, Marilyn Spinner en Lafe McKee.

Te gek om los te lopen - dit steekt de films van Edward Wood nog naar de kroon! Een klein meisje zweeft per ongeluk weg in een ballon; ze landt in de Afrikaanse jungle en groeit op om later koningin te worden. Belachelijk, die houterige dialogen en dat stijve spel... Je lacht je rot, maar zo was het niet bedoeld.

Desert Trail

1935 | Western

Verenigde Staten 1935. Western van Lew Collins. Met o.a. John Wayne, Mary Kornman, Paul Fix, Edward Chandler en Lafe McKee.

In een matige western worden Wayne en een vriend van een bankoverval beschuldigd. Ze gaan achter de ware daders aan om hun naam te zuiveren.

College Humor

1933 | Musical

Verenigde Staten 1933. Musical van Wesley Ruggles. Met o.a. Bing Crosby, Jack Oakie, < Burns en Allen, Richard Arlen en Mary Carlisle.

College is beslist niet zoals het in de film voorgesteld wordt. Sentimentele, onderhoudende musical met studentikoos hoera-geroep, Bing als professor (!), Arlen en Oakie als rugby-cracks, terwijl Carlisle en Kornman voor de romantiek zorgen. De liedjes bevatten o.a. 'Learn to Croon' en 'Down the Old Ox Road' en nog veel meer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mary Kornman op televisie komt.

Reageer