Nino Kasradze

Acteur

Nino Kasradze is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kreditis limiti

2014 |

Georgië/Frankrijk 2014. Salomé Alexi. Met o.a. Nino Kasradze, Zanda Ioseliani, Ana Kacheisvili, Zaza Chkheidze en Tamar Mamulashvili.

Tbilisi, jaren tien. Veertigster Nino, dankzij vaders zaakjes met de Sovjets in zekere welstand opgegroeid, wil liever niet weten dat de tijden zijn veranderd en de familiekas leeg is. Ze overleeft van de ene lening naar de andere aflossing, maar de kaartenhuiscollaps nadert. Bijzonder onderkoeld tragikomisch regiedebuut toont de nagenoeg onbekende schokeffecten van de kredietcrisiscatastrofe in Georgië, waarbij circa vijftien procent van de bevolking have en goed verloor. Bedachtzaam scenario, bedaard tempo, stijlvolle fotografie, ingetogen spel. De elegante schone Kasradze is een uitblinkende blikvangster.

Die einzige Chance

1998 | Drama

Duitsland 1998. Drama van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Moritz Bleibtreu, Stefanie Stappenbeck, Leslie Malton, Nina Hoger en Thomas Goritzki.

Mike (Moritz Bleibtreu) en Lena (Stappenbeck) maken deel uit van de undergroundscene in Berlijn. Ze hebben geen werk. Lena is in verwachting. Hun uitzicht op de toekomst is grauw en vaal. Ze besluiten de nog ongeboren baby illegaal ter adoptie af te staan. Er zijn kopers, de prijs is goed en op die manier hopen Lena en Mike op een rooskleuriger toekomst. Als de baby geboren wordt - een klein meisje dat ze Marie noemen, gebeurt er (natuurlijk) iets met het gemoed van Lena. Ze loopt weg en Mike wordt desperaat, want hij houdt veel van haar. Het daagt bij hem dat Lena naar Marie verlangt en het spoor voert naar Frankfurt, waar ze te maken krijgen met meedogeloze handelaren in levende zieltjes. Spannende momenten (w.o. een benauwende scène, waarin een auto te water is geraakt) als ze zich weren tegen wat blijkt de Russische maffia te zijn. Film voor het kleine scherm die het vooral moet hebben van de aantrekkelijke jonge hoofdrollen en niet zozeer van het scenario van regisseur Griesmayr. Het camerawerk van Charly Steinberger is goed. De vijandige vrouw in de villa wordt gespeeld door Monica Bleibtreu, die in werkelijkheid de moeder van hoofdrol Moritz Bleibtreu is.

Davids Rache

1997 | Komedie

Duitsland 1997. Komedie van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Matthias Habich, Christine Reinhart, Wolf Roth, Maximilian Haas en Tatjana Clasing.

Docent Christian Kestner krijgt bezoek van tolk Ninoschwilli en zijn vrouw Tamriko, met wie Kestner tijdens zijn reis naar Georgië geflirt heeft. Kestner voelt zich niet op zijn gemak, mede omdat hij destijds al vermoedde dat de tolk een KGB'er was en zijn vrouw een lokvogel. Bovendien zou Ninoschwili op wraak uit kunnen zijn, wegens het geflirt. Als Kestners vrouw steeds meer interesse toont in de Georgiër heeft hij er nog een probleem bij

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nino Kasradze op televisie komt.

Reageer