Gabriel Retes

Regisseur, Acteur

Gabriel Retes is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

L'année de la comète

1999 | Avonturenfilm, Historische film

Spanje/Frankrijk/Mexico 1999. Avonturenfilm van Maryse Sistach, José Buil, José Buil en Maryse Sistach. Met o.a. Patrick Le Mauff, Gabriel Retes, Carmen Maura, Diego Luna en Fernando Rubio.

VV.

La ciudad al desnudo

1988 | Drama

Mexico 1988. Drama van Gabriel Retes. Met o.a. Lourdes Elizarraras, Martín Barraza, Luis Felipe Tovar en Gonzalo Lora.

Hoe een kansarm jong stel tracht om te overleven in een vijandige en decadente de grote stad. Eeen smerige en smakeloze film.

Los naufragos del Liguria

1984 | Avonturenfilm

Mexico 1984. Avonturenfilm van Gabriel Retes. Met o.a. Tina Romero, Ignacio Retes, María José Garrido en Juan Claudio Reyes.

Een schip vergaat en de overlevenden ontdekken een onbewoond eiland. Middelmatige, maar draaglijke avonturenfilm die geïnspireerd is op Emilio Salgari's roman Sandokan. Het heeft een tweede deel dat LAS DEVASTACIONES DE LOS PIRATAS heet.

Las devastaciones de los piratas

1984 | Avonturenfilm

Mexico 1984. Avonturenfilm van Gabriel Retes. Met o.a. Tina Romero, Ignacio Retes, María José Garrido en Juan Carlos Reyes.

Het tweede deel van LOS NAUFRAGOS DEL LIGURIA waarin de schipbreukelingen zich al op het eiland gevestigd hebben en een schat vinden. Ze worden echter overvallen door piraten, maar weten die tenslotte te verdrijven. Middelmatige film.

Bandera rota

1978 |

Mexico 1978. Gabriel Retes. Met o.a. Manuel Fábregas, Aarón Hernán, Tina Romero en Jorge Humberto Robles.

De corruptie in hoge industriële en politieke kringen in Mexico en het antwoord daarop van bepaalde jongeren-groeperingen die zich daarover zeer ongerust tonen. Deze interessante, kritische film is typerend voor zijn tijd in de Mexicaanse cinema.

Nuevo mundo

1976 | Historische film, Drama

Mexico 1976. Historische film van Gabriel Retes. Met o.a. Aaron Hernán, Elpidia Carrillo, Tito Junco en Juan Angel Martínez.

De confrontatie tussen twee culturen, de inheemse en de Spaansamerikaanse. Hoe zij zich vermengen en hoe daarna opnieuw betogingen de kop opsteken. In bepaalde opzichten een twijfelachtige film, die echter gedenk- en bewonderenswaardig is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gabriel Retes op televisie komt.

Reageer