Hugh Sanders: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

The Wild Westerners

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van Oscar Rudolph. Met o.a. James Philbrook, Nancy Kovack, Duane Eddy, Guy Mitchell en Hugh Sanders.

In deze matte western helpt marshal Philbrook de Noordelijken in 1864, gedurende de Burgeroorlog, zodat hun goudtransporten veilig hun doel bereiken. Er vinden teveel overvallen plaats en hij reist met zijn nieuwbakken bruid Kovack naar Virginia City waar hij sheriff Reed en diens assistent Mitchell verdenkt. De laatste ontvoert dan zijn bruid. In ruil voor een zending goud kan hij haar loskopen maar de Indianen gooien roet in het eten. Gerald Drayson Adams schreef het scenario en Gordon Avil nam de film op voor producent Sam Katzman. Sam Nelson was assistent-regisseur.

Man-Trap

1961 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1961. Drama van Edmond O'Brien. Met o.a. Jeffrey Hunter, David Janssen, Stella Stevens, Hugh Sanders en Jeffrey Gunter.

Bekwame acteurs verwikkeld in overspel, roof en rampspoed; een ongewone regiepoging van O'Brien.

The Phantom Stagecoach

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Ray Nazarro. Met o.a. William Bishop, Kathleen Crowley, Richard Webb, Hugh Sanders en John Doucette.

Doorsnee-western met een boel geschiet. Bishop is een agent die de toestand rond een vrachtvervoerslijn van Sanders moet onderzoeken. Ferguson vervoert vracht [KA1]en passagiers. Sanders wil Ferguson uitschakelen en poogt dat te doen met een versterkte postkoets (de titel van de film) waarmee hij de lijndiensten van Ferguson onmogelijk tracht te maken. David Lang schreef het routineuze scenario voor producent Wallace MacDonald. Henry Freulich deed het camerawerk.

The Peacemaker

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Ted Post. Met o.a. James Mitchell, Rosemarie Bowe, Robert Armstrong, Jan Merlin en Dorothy Patrick.

Een ex-revolverheld, thans dominee, poogt een stadje te zuiveren.

Top Gun

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Ray Nazarro. Met o.a. Denver Pyle, Sterling Hayden, William Bishop, Karin Booth en Regis Toomey.

Wanneer Rick Martin (Hayden) na lange afwezigheid terugkomt in zijn geboortestad, wordt hij geconfronteerd met Canby Judd (Bishop), een man van aanzien. Hij weet echter dat Judd zijn moeder heeft vermoord om haar landgoed te bemachtigen. Als hij zich wil wreken, belandt hij in de gevangenis, maar ze moeten hem vrijlaten omdat hij de enige is die het kan opnemen tegen de bandieten die het stadje belagen. Serie-western met een opeenstapeling van clichés uit het genre, goedkoop in beeld gebracht. Hayden is de enige in de cast die zijn rol met iets van overtuiging brengt. De gevechtsscènes zijn echter knap in beeld gezet. Richard Schayer en Steve Fisher schreven het scenario. Filmwerk van Lester White.

Untamed Heiress

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Charles Lamont. Met o.a. Judy Canova, Don 'Red' Barry, Taylor Holmes, George Cleveland en Chick Chandler.

In deze matige western is Cleveland een rijke goudzoeker die zijn geld wil nalaten aan een vrouw die hij destijds lief had. Hij stuurt er mensen op uit om haar te zoeken, maar de vrouw is al dood en ze komen terug met zijn dochter, Canova. De schurk Sanders wil echter de centen in handen krijgen. Canova krijgt steun van Barry, maar alleen omdat ook hij het geld voor zichzelf wil. Barry Shipman bewerkte het verhaaltje van Jack Townley, en Reggie Lanning stond achter de camera voor producent Sidney Picker.

Shield for Murder

1954 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1954. Mysterie van Edmond O'Brien en Howard W. Koch. Met o.a. Edmond O'Brien, John Agar, Marla English, Carolyn Jones en Emile Meyer.

Een criminele detective, betrokken bij een roofmoord, probeert de buit te behouden zonder gepakt te worden. Scenario van Richard Alan Simmons en John C. Higgins naar de roman van William P. McGivern. Camerawerk vanm Gordon Avil.

Drama Classics: The Dead Man

1954 | Fantasy, Komedie

Verenigde Staten 1954. Fantasy van Arthur Ripley. Met o.a. Thomas Mitchell, Chuck Connors, Kathryn Card, Hugh Sanders en Don Megowan.

Tijdens een hittegolf ontmoet Connors in het park een oude man (Mitchell), goed ingeduffeld met oorwarmers op. Wanneer hij hem vraagt of hij het niet te warm heeft, zegt de man laconiek dat hij dood is en doden hebben altijd kou. Connors, die denkt met een demente oude man te doen te hebben, brengt hem naar een dokter. Deze is helemaal niet verbaasd en beweert ook dat Mitchell dood is. Zelfs zijn familie, die treurt, terwijl de vreemde oude kerel gewoon tussen hen zit. Bevreemdende kleine fantasie, die dank zij het doorwinterde talent van Mitchell een waar pareltje wordt van zwarte humor. Geschreven door Larry Marcus en in beeld gebracht door George E. Diskant.

The Glass Web

1953 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1953. Misdaad van Jack Arnold. Met o.a. Edward G. Robinson, John Forsythe, Marcia Henderson, Richard Denning en Kathleen Hughes.

Robinson doet het goed als een autoriteit op het gebied van criminologisch onderzoek die meedoet in een mysterieshow op tv, en die een moord pleegt, die wordt gebruikt als de basis voor een van de programma's. Oorspronkelijk een 3-D-productie. Scenario van Robert Blees en Leonard Lee naar de roman van Max Simon Ehrlich. Camerawerk van Maury Gertsman.

Last of the Comanches

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van André De Toth. Met o.a. Barbara Hale, Martin Milner, Broderick Crawford, Lloyd Bridges en Johnny Stewart.

De Toth liet het scenario van Kenneth Gamet versloffen, want hij had een aanmerkelijk spannender film kunnen maken. Charles Lawton jr schoot mooie plaatjes, maar dat maakte het gebrek aan actie niet goed. Sergeant Crawford en vijf soldaten zijn de overlevenden van een Indianenaanval. Ze moeten zich door 100 mijl vijandig gebied slaan om het fort te bereiken. Onderweg komen er nog wat overlevenden van een overvallen postkoets bij, zoals Hale en de Indiaanse jongen Stewart. Het verhaal loopt goed af maar helaas, spanning zit er niet in.

Gun Belt

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Ray Nazarro. Met o.a. George Montgomery, Tab Hunter, Helen Westcott, John Dehner en William Bishop.

In deze goede western zien we vele historische figuren. Montgomery is Johnny Ringo, een bandiet die een punt achter dat leven zet. Maar zijn ex-bendeleden willen hem terughalen. Dan kiest Ringo de kant van de sheriff tegen zijn ex-bende. Richard Schayer en Jack DeWitt schreven het script naar een verhaal van Arthur Orloff. Bishop speelt Ike Clanton, James Millican speelt Wyatt Earp en Bruce Cowling is Virgil Earp - en alles speelt zich natuurlijk in Tombstone af.

The Sellout

1952 | Misdaad

Verenigde Staten 1952. Misdaad van Gerald Mayer. Met o.a. Walter Pidgeon, John Hodiak, Audrey Totter, Paula Raymond en Cameron Mitchell.

De hoofdredacteur/uitgever van een plaatselijk sufferdje in een klein stadje zit opeens tot zijn nek in de zorgen als hij de corrupte sheriff Gomez erbij probeert te lappen. Openbaar Aanklager Hodiak zet echter door, ook als niemand tegen Gomez durft te getuigen. Goed gebracht drama. Het scenario schreef Charles Palmer, en Paul C. Vogel deed het camerawerk.

The Pride of St. Louis

1952 | Sportfilm

Verenigde Staten 1952. Sportfilm van Harmon Jones. Met o.a. Dan Dailey, Joanne Dru, Richard Crenna, Hugh Sanders en Richard Hylton.

Beminnelijke, maar soms aanstellerige biografie van base-ballspeler Dizzy Dean.

The Fighter

1952 | Actiefilm

Verenigde Staten 1952. Actiefilm van Herbert Kline. Met o.a. Richard Conte, Vanessa Brown, Lee J. Cobb, Roberta Haynes en Hugh Sanders.

Mexicaanse visser Conte, wiens familie werd uitgemoord door het regeringsleger wegens hun hulp aan rebellenleider Cobb, begint te boksen voor geld om wapens te kopen, en daarmee wil hij de dictatuur bestrijden. Goed gemaakte actiefilm, die macht en onmacht toont van de burger onder een totalitair regime. Helaas zijn de figuren nogal twee dimensionaal geschetst. De obligatoire boksscènes werden clichématig uitgewerkt. Gebaseerd op het verhaal The Mexican van Jack London. Sfeervolle zwart-wit fotografie van James Wong Howe.

Montana Territory

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Ray Nazarro. Met o.a. Lon McCallister, Wanda Hendrix, Preston Foster, Hugh Sanders en Jack Elam.

In deze matige western, door Barry Shipman voor producent Colbert Clark geschreven, is sheriff Foster in werkelijkheid de misdadiger. Hij vermoordt de vader van Hendrix, Waller, en heeft daarmee een gezworen vijand. McCallister is de nietsvermoedende jongeman die hulpsheriff wordt, maar er allengs achterkomt wie zijn baas is. Hij kiest dan de zijde van Hendrix en een groep burgers die tegen Foster opstaan. Dat McCallister en Hendrix voor elkaar geboren zijn moge duidelijk zijn in deze vrij tamme, zich voortslepende western met camerawerk van Henry Freulich.

Indian Uprising

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Ray Nazarro. Met o.a. George Montgomery, Audrey Long, Carl Benton Reid, Eugene Iglesias en Jo Baer.

In deze aardige western, geschreven door Kenneth Gamet en Richard Schayer, is Montgomery een legerkapitein en Inclan het Indianenopperhoofd Geronimo. Ze sluiten vrede. Beiden houden zich aan het verdrag en als blanke onruststokers Indiaans gebied betreden, laat Montgomery het vuur openen. Daarvoor komt hij voor de krijgsraad, waarna Geronimo de strijdbijl weer opgraaft. Als de situatie totaal uit de hand loopt, vraagt het leger Montgomery toch weer met Geronimo tot een verdrag te komen. Inclan is in zijn rol heel geloofwaardig, de film ademt een Indianen- vriendelijke sfeer en is door voldoende actie niet langdradig. Ellis Carter zorgde voor mooie beelden.

Tomorrow Is Another Day

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Felix E. Feist en Felix Feist. Met o.a. Ruth Roman, Steve Cochran, Lurene Tuttle, Ray Teal en Morris Ankrum.

Een vrijmoedige kleine film over ex-gevangene Cochran die het dansmeisje Roman trouwt, dat op weg naar Californië is en denkt dat hij haar vroegere vriend vermoordde.

Sugarfoot

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Edwin L. Marin. Met o.a. Randolph Scott, Adele Jergens, Raymond Massey, S.Z. Sakall en Robert Warwick.

In deze prettige western trekt Scott na de Burgeroorlog naar het westen om een nieuw bestaan op te bouwen. Hij wordt gedwarsboomd door Massey die de stad en de omgeving in zijn macht wil krijgen. Scott krijgt steun van saloon-eigenares Jergens die in de toekomst haar leven met hem wil delen. Russell Hughes bewerkte de roman van Clarence Budington Kelland. Wilfred Cline en Max Steiner verzorgden resp. het camerawerk en de muziek voor producent Saul Elkins. De film was het vage voorbeeld voor de western-tv-serie SUGARFOOT die drie jaar liep van 1957-1960, met Will Hutchins als Tom Brewster in de hoofdrol. Omwille van de tv- serie werd in Amerika de titel van deze film voor tv-vertoning veranderd in SWIRL OF GLORY.

I Was a Communist For the FBI

1951 |

Verenigde Staten 1951. Gordon Douglas. Met o.a. Frank Lovejoy, Dorothy Hart, Philip Carey, James Millican en Richard Webb.

Een nogal smerige'McCarthy-film' over een dubbelspion die voor communist moet doorgaan om het 'Grote Complot' te ontmaskeren. Handig in elkaar gezet, maar de betrokkenen kunnen deze vunzige film maar beter hoog op de plank wegbergen. In documentaire stijl gemaakt.

The Damned Don't Cry

1950 | Misdaad

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Vincent Sherman. Met o.a. Joan Crawford, David Brian, Steve Cochran, Kent Smith en Richard Egan.

Na de dood van haar kind, verlaat Crawford haar man, omdat ze hem verantwoordelijk acht voor het ongeluk. Via Smith, een corrupte boekhouder, komt ze terecht in gangsterkringen. Ze wordt de minnares van racket-boss Brian. Hij stuurt haar af op zijn assistent Cochran, die hij niet vertrouwt. Crawford wordt verliefd op hem. Een gangstermelodrama met enkele uitstekende vertolkingen. Het scenario (van Harold Medford, naar de roman [KL]Case History[KLE] van Gertrud Walker) schiet ernstig tekort en werd duidelijk in elkaar geflanst na het succes van FLAMINGO ROAD (1949). Ted McCord was verantwoordelijk voor de fotografie en Daniele Amfitheatrof componeerde een functionele score.