Amando de Ossorio

1918 -2001 Regisseur, Scenarist

Amando de Ossorio (1918-2001) is regisseur en scenarist.
Er zijn 16 films gevonden.

Serpiente de mar

1984 | Horror, Avonturenfilm

Spanje/Verenigde Staten 1984. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Timothy Bottoms, Taryn Power, Ray Milland, Jared Martin en Carole James.

Omdat niemand hen gelooft gaan twee Spaanse vissers, een jonge Amerikaanse miljonaire en een excentrieke Portugese wetenschapper gezamenlijk een monsterachtige zeeslang te lijf. Deze slechte Spaans/Noordamerikaanse low-budget film heeft geen verbeeldingskracht, maar wél belachelijke special effects.

Pasión prohibida

1980 | Erotiek

Spanje 1980. Erotiek van Amando de Ossorio. Met o.a. Susanna Estrada, Emilio Alvarez, Lynn Enderson en María Rey.

Een vrouw van middelbare leeftijd wordt verliefd op haar jongere broer. Een onuitstaanbaar 'soft' melodrama.

Le Monde des morts-vivants

1977 | Horror

Frankrijk/Duitsland 1977. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Maria Perschy, Jack Taylor, Barbara Rey, Paul Artigot en M. Gunther.

Een armoedige zombiefilm waarin twee mannequins in de handen vallen van een stel levende doden die al enige eeuwen overleven in een gezonken galjoen. Dat galjoen is een lachwekkende maquette ter grootte van een luciferdoosje, de zombies zijn in de meest spectaculaire massascènes welgeteld met vier en het grootste deel van de film is onderbelicht, vermoedelijk om de afwezige special effects te camoufleren. Een genante vertoning.

Las Alimañas

1976 | Avonturenfilm, Erotiek

Spanje 1976. Avonturenfilm van Amando de Ossorio. Met o.a. Rosa Valenty, Paul Benson, Verónica Miriel en Fernando Sancho.

Na het museum in Lima te hebben geplunderd moeten drie avonturiers de buit verdelen. Deze gewelddadige en erotische avonturenfilm is op zijn gebruikelijke (onbekwame) wijze gepresenteerd door Amando de Ossorio.

La noche de las gaviotas

1975 | Horror

Spanje/Duitsland/Verenigde Staten 1975. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Victor Petit, Maria Kosti, Sandra Mozarosky, Julia James en José Antonio Calvo.

De vierde en laatste aflevering uit het zombie-vierluik van De Ossorio (verder: LA NOCHE DEL TERROR CIEGO, EL ATAQUE DE LOS MUERTOS SIN OJOS en EL BUQUE MALDITO) is tevens de beste. De leden van een eeuwenoude Tempelieren-orde terroriseren een klein kustplaatsje, waar de bange bevolking jonge vrouwen aan hen offert. Ook bekend als THE NIGHT OF THE SEAGULLS.

El Endemoniada

1974 | Horror

Spanje 1974. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Julian Mateos, Marian Salgado, Fernando Sancho, Lone Fleming en Tota Alba.

Een Spaanse variant op THE EXORCIST. De geest van een oude zigeunerin, die door de politie gedood is, neemt bezit van het dochtertje van de politie-commissaris. In dit zeer zwakke werkje, wordt de duivelse bezetenheid op bedenkelijke wijze geëxploiteerd. Engelse titels: THE POSSESSED en DEMON WITCH CHILD.

El Buque maldito

1974 | Horror

Spanje 1974. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Maria Perschy, Jack Taylor, Manuel de Blas, Carlos Lemos en Barbara Rey.

De leden van eeuwenoude Tempelieren-orde zaaien dood en verderf vanaf een spookschip, dat in dichte mist gehuld gaat. Deze derde aflevering uit het curieuze zombie-vierluik van De Ossorio (verder: LA NOCHE DEL TERROR CIEGO, EL ATAQUE DE LOS MUERTOS SIN OJOS en LA NOCHE DE LAS GAVIOTAS) bevat sfeervolle scènes, maar wordt gehinderd door gênante dialogen. Ook bekend als THE GHOST SHIP, HORROR OF THE ZOMBIES en SHIP OF THE ZOMBIES.

La Noche de los brujos

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Simon Andreu, Kali Hansa, Jack Taylor, Maria Kosti en Lorena Tower.

Een expeditie in donker Afrika stuit op een curieus ritueel, waarbij beruchte tovenaars uit de dood herrijzen om de hoofden van jonge vrouwen af te hakken; Deze laatsten veranderen vervolgens in luipaardvrouwen. Zeer zwak. Ook bekend als THE NIGHT OF THE SORCERERS.

El ataque de los muertos sin Ojos

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Tony Kendall, Esperanza Roy, Fernando Sancho, Frank Braña en Loretta Tovar.

De leden van een eeuwenoude Tempelieren-orde herrijzen uit de dood om wraak te nemen op de nazaten van degenen die hen tot de brandstapel veroordeelden. Deze bij vlagen sfeervolle, tweede aflevering uit het zombie-vierluik van De Ossorio (verder omvattend LA NOCHE DEL TERROR CIEGO, EL BUQUE MALDITO en LA NOCHE DE LAS GAVIOTAS), lijkt vooral in de tweede helft nogal op NIGHT OF THE LIVING DEAD.

Las Garras de Loreley

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Tony Kendall, Helga Liné, Silvia Tortosa, Josefina Jartin en Lolita Tovar.

Een Duits meisjesinternaat wordt geteisterd door een moordlustig monster, dat bij nader onderzoek niets minder dan de legendarische Lorelei blijkt te zijn. Zeer, zeer zwak. Ook bekend als THE LORELEY'S GRASP.

La Noche del terror ciego

1972 | Horror

Portugal/Spanje 1972. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Lone Fleming, Cesar Burner, Helen Harp, Joseph Thelman en Victoria Llimera.

Als temiddernacht de klokken luiden in het Portugese spookstadje Berzano, staan horden gemummificeerde pelgrimridders uit hun graven op om de bevolking in de omliggende dorpen te terroriseren. Deze prozaïsche, amateuristische vampier- variant is te goedkoop om de aandacht lang vast te houden. Ook bekend als TOMBS OF THE BLIND DEAD, NIGHT OF THE BLIND DEAD en TOMBS OF THE BLIND ZOMBIES.

Malenka - la nipote del vampiro

1968 | Horror

Spanje/Italië 1968. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Anita Ekberg, John Hamilton, Diana Lorys, Adriana Ambes en Guy Robers.

Sylvia Morel (Ekberg), een Romeinse topmannequin, erft een adellijke titel, een kasteel en een landgoed en wordt Gravin von Woldruck. Op het landgoed wordt zij ontvangen en later belaagd door vampiers en dat levert de bekende ontwikkelingen op. De statische Ekberg voert een domme cast aan in deze sfeerloze horrorfilm, op Spaanse locaties opgenomen. Heel erg oninteressant. Ook bekend als FANGS OF THE LIVING DEAD en MALENKA, THE NIECE OF THE VAMPIRE.

Pasto de fieras

1967 | Familiefilm

Spanje 1967. Familiefilm van Amando de Ossorio. Met o.a. Pipo, Narciso Ibáñez Menta, Xan das Bolas en Manuel Gil.

De tegenslagen van een kind dat herder is. Een beklagenswaardige film.

La Niña del Patio

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Amando de Ossorio. Met o.a. Estrellita Castro, Pepe Blanco en Roberto Font.

Om geld van toeristen te krijgen bouwt een groep Madrileense vrienden een podium waarop de flamenco wordt gedanst. De decadentie van de 'folkloristische' Spaanse film.

I tre del Colorado

1965 | Western, Avonturenfilm

Italië/Spanje 1965. Western van Amando de Ossorio. Met o.a. George Martin, Luis Marin, Pamela Tudor, Franco Fantasia en Diana Lorys.

Als een western in Canada speelt, betekent dat Royal Canadian Mounted Police en pelsjagers. We maken kennis met een immigrant-pelshandelaar die in opstand komt tegen de Engelse koloniale bezetter en hun monopoolhouder The Hudson Bay Company. Zijn dochter wordt ontvoerd en de held, de Franse pelsjager Martin, moet op haar passen. Ze worden verliefd en willen de grens over vluchten. Maar een jaloers meisje zet uit wraak de Mounties op hun spoor. De regisseur schreef zelf het scenario van deze redelijke spaghetti-western. De plaatjes werden geschoten door Fulvio Testi.

Escuela de enfermeras

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Amando de Ossorio. Met o.a. Paloma Valdés, Carlos Larrañaga, Manolo Zarzo, María Granada en Venancio Muro.

Drie meisjes studeren voor verpleegster...Een vervelende en voorspelbare film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amando de Ossorio op televisie komt.

Reageer