Geraldo Del Rey

Acteur

Geraldo Del Rey is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

A Idade da terra

1980 | Drama, Experimenteel

Brazilië 1980. Drama van Glauber Rocha. Met o.a. Mauricio De Valle, Jece Valadào, António Pitanga, Tarciso Meira en Geraldo Del Rey.

Een blik op de geschiedenis van Brazilië. De mythen, sprookjes en passies. Een boeiende speurtocht naar de onderlinge verbanden die sedert de diverse beschavingen van de oorspronkelijke bewoners al aanwezig zijn en tot vandaag de dag hun stempel drukken op het land. Een van de slechtste films van de vergeten Glauber Rocha.

Deus e o Diabo na terra do sol

1963 | Drama

Brazilië 1963. Drama van Glauber Rocha. Met o.a. Geraldo Del Rey, Yoná Magalhaes, Mauricio do Valle en Othon Bastos.

Aan de hand van een dialectische constructie van God en de Duivel, gesymboliseerd door de figuren van een zalig verklaarde en een bandiet, worden de oorzaken en de gevolgen van de ellende in het noordoosten van Brazilië onderzocht. Een van de standaardwerken van de Braziliaanse cinema en tevens de belangrijkste film van deze regisseur.

O Pagador de Promessas

1962 | Drama

Brazilië 1962. Drama van Anselmo Duarte. Met o.a. Leonardo Villar, Gloria Menezes, Dionisio Azevedo en Geraldo Del Rey.

Een arme boer gaat, vergezeld door zijn vrouw, op weg naar een kerk, 42 kilometer verderop. Hij zeult een houten kruis mee, hij heeft beloofd dat hij dat op het altaar van de kerk zal plaatsen als dank voor de wonderbaarlijke genezing van zijn zieke ezel. Maar de priester is een scherpslijper die erachter komt dat de belofte niet helemaal volgens de regels van het geloof is gegaan. Braziliaans pamflet tegen Latijns-Amerikaanse wantoestanden won in de vroege jaren zestig verrassend een Gouden Palm in Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Geraldo Del Rey op televisie komt.

Reageer