Luca De Filippo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sabato, Domenica e Lunedi

1990 | Drama, Romantiek

Italië 1990. Drama van Lina Wertmüller. Met o.a. Sophia Loren, Luca De Filippo, Luciano De Crescenzo, Enzo Cannavale en Anne Marie Philipe.

Deze televisiefilm, die speelt in de jaren 1930-1940, gaat over een getrouwd stel, Peppino en Rosa, die samen op weekend zijn. Peppino verdenkt zijn vrouw, die een model-moeder is, ervan dat zij een verhouding heeft met een leraar uit de buurt. Naar het beroemde toneelstuk van Eduard De Filippo, waarin de thema's liefde, gezin, dood en jaloezie worden aangesneden. Regisseur Wertmüller maakte van de opnames een nieuwe montage om de film in de bioscoop in roulatie te brengen. Ook bekend als SATURDAY, SUNDAY AND MONDAY.

Il cilindro

1978 |

Italië 1978. Eduardo De Filippo. Met o.a. Eduardo De Filippo, Monica Vitti, Pupella Maggio en Luca De Filippo.

Deze groteske satire van Eduardo De Filippo gaat over de kunst van het overleven. Het is een tv-versie van het toneelstuk uit 1965. In Napels wonen twee verarmde echtparen, Agostino (Eduardo De Filippo) en zijn vrouw Bettina (Maggio), en het jonge stel Rita (Vitti) en Rodolfo (Luca de Filippo). Om niet uit hun huis gezet te worden bedenken zij een plan: Rita doet net of ze een hoer is, die vooruit betaald wil worden, en als het dan op seks aankomt, ontdekt de klant het 'lijk' van haar man in bed. Prachtig gespeeld en uitstekend in beeld gebracht.

O tuono è marzo

1975 | Musical

Italië 1975. Musical van Eduardo De Filippo. Met o.a. Eduardo De Filippo, Paolo Stoppa, Rina Morelli, Luca De Filippo en Angelica Ippolito.

Satirisch toneelstuk uit 1912 van Vincenzo Scarpetta, in 1975 door Eduardo De Filippo bewerkt voor de tv. Turillo (Eduardo De Filippo) is de sluwe butler van Felice Sciosciammocca (Luca De Filippo). Turillo ontdekt dat Felice een onwettige zoon is van Sofia Borzillo (Morelli), de zuster van Don Saverio (Stoppa). Hij besluit misbruik te maken van de situatie en doet zich voor als de vader van Felice. Goed gespeeld.