Joke Geraets

Componist

Joke Geraets is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Promise -de winst van milieugerichte produktontwikkeling

1995 |

Nederland 1995. Pieter-Rim de Kroon.

Procedure 769: The Witnesses of an Execution

1995 | Documentaire

Nederland 1995. Documentaire van Jaap van Hoewijk. Met o.a. Steve Baker, Richard Beswick, Wade Douglas, Craig Haney en Leon Harris.

Elf personen vertellen hun gewaarwordingen toen ze getuige waren van de executie van Robert Alton Harris, die op 5 juli 1978 twee tieners, John Mayeski en Michael Baker, koelbloedig afmaakte bij een overval. Hij kreeg de bijnaam [KL]De lachende moordenaar[KLE]. Veertien jaar later stierf hij in de gaskamer: de eerste executie in vijfentwintig jaar in Californi[KA3]e. De makers reconstrueren de laatste vierentwintig uur in het leven van de ter dood veroordeelde. Bij de elf getuigen zijn de vader (Baker), moeder (Mankins) en zus (Herring) van een van de slachtoffers, de broer (Randall), neef (Leon) en vriend (Kroll) van de veroordeelde, evenals de gevangenisdirecteur (Vasquez), een journalist (Douglas), een psycholoog (Haney) en twee onafhankelijke getuigen (Beswick en Kolender). Allen reageerden ze op een totaal verschillende wijze en de makers brouwden er een boeiende en spannende documentaire uit. De tekst wordt ingesproken door Suzanne Severeid. Montage is van Leo de Boer en Peter Brugman hanteerde de camera. De titel PROCEDURE 769 slaat op de wettekst die bepaald welke getuigen een executie mogen bijwonen.

Procedure 769 - The Witness to an Execution

1995 | Documentaire

Nederland 1995. Documentaire van Jaap van Hoewijk.

Documentaire over mensen die toekeken bij een executie. Op 21 april 1992 werd Robert Harris terechtgesteld in een gaskamer van de staatsgevangenis van San Quentin. Voor het eerst in 25 jaar dat Procedure 769 ten uitvoer werd gebracht. Achter een dikke glazen wand keken familieleden, vrienden, maar ook familie van slachtoffers toe.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joke Geraets op televisie komt.

Reageer