Richard Allen

Regisseur

Richard Allen is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Toy Shop

1996 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Canada 1996. Animatie van Richard Allen.

Sussex 1910. Na de dood van haar moeder wordt de kleine Katherine door haar tante Haggis in huis opgenomen. Deze stuurse vrouw ziet kinderen vooral als een plaag en ze wil dan ook dat Katherine zich als een jonge dame gedraagt. Het meisje voelt zich ongelukkig en eenzaam. Tot op de dag dat tante haar voorstelt aan haar neefje Matthew, een nuchtere jonge kerel die ervan droomt om bankier te worden. Ze lopen rond in de stad en ontdekken een mirakuleuze speelgoedwinkel waarin ze opgesloten geraken. 's Nachts komt het speelgoed eensklaps tot leven en met hen beleven de twee kinderen een sprookjesachtig avontuur dat van Matthew terug het kind maakt dat hij is. Een sterk moraliserend sprookje dat ervoor ijvert om kinderen kind te laten zijn. De allerkleinsten zullen veel plezier beleven aan de fratsen van het speelgoed, maar oudere kinderen zullen het allemaal wel wat flauw vinden. Het verhaaltje is duidelijk gebaseerd op De notenkraker. Mark Shekter schreef het scenario en componeerde er enkele nietszeggende liedjes bij. Getekend door een studio in Zuid-Korea. In de originele versie hoor je de stemmen van David Blye, Patrick Blye, Alyson Court, Don Francks, Nonnie Griffin, Roland Parliament, James Rankin en Colette Stevenson.

The Prince And The Pauper

1996 | Animatie, Historische film, Familiefilm

Canada 1996. Animatie van Richard Allen.

Tommy is de zoon van een arme, maar brutale vader die wil dat de jongen bedelt om het gezin te onderhouden. Op een dag stuurt hij hem naar het koninklijk paleis. De koning is erg ziek en zijn zoon Edward, die even oud is als Tommy, voelt zich nog niet rijp genoeg om koning te worden. Bovendien beseft hij dat Lord Hartford, de gemene rijkskanselier, niets liever wil dan, na de dood van de koning, de macht te grijpen. Als Edward Tommy ontmoet valt hem hun gelijkenis onmiddellijk op. De twee besluiten voor een dag van rol te wisselen. Leuke bewerking, naar de kinderen toe, van de meermaals verfilmde klassieker van Mark Twain. De kleintjes zullen heel wat plezier beleven aan de valse rijkskanselier en aan Edgar, de sprekende vogel met hoogtevrees, die de jonge helden zal helpen. Een plezierige introductie, een Disney waardig, van een van de grote Amerikaanse klassiekers voor jongeren. De roman werd bewerkt door Mark Shekter (die ook voor de liedjes zorgde) en Sherman Snakal. Getekend in een Zuid- Koreaanse studio.

Children's Classics: The Count Of Monte Cristo

1996 | Animatie, Familiefilm, Historische film

Verenigde Staten/Japan 1996. Animatie van Laura Shepherd en Richard Allen.

Na een lange zeereis komt Edmond Dantès onverwacht terug en wil de volgende dag trouwen met zijn geliefde Mercedes. Door een vijandig complot, waarachter de jaloerse Generaal Montego zit, wordt Dantès in een kerker opgesloten. Hij krijgt lang de tijd om na te denken en zint op wraak. Een simplistische bewerking van de klassieker van Alexandre Dumas in onvervalste Disney-stijl. Misschien een aardige kennismaking voor de kinderen met dit schitterende literaire werk, maar het is ontdaan van alle interessante aspecten. Wellicht doet de jeugd beter eraan een van de vele speelfilms bekijken. Oppervlakkig scenario van Mark Shekter, die ook voor enkele uit de toon vallende liedjes zorgde.

Wild Playgirls

1982 | Erotiek

Duitsland 1982. Erotiek van Richard Allen en Doris Champs-Dete. Met o.a. Alban Ceray, Desirée Pompilon, Christine Neona, Uschi Kanart en Christine Weiss.

De film behoort tot het genre `verzorgde pornofilm`, dat wil zeggen dat er behalve goed wippen ook goed camerawerk en (soms) goed acteren te zien is. En er is een - summier - verhaal: twee heren stichten een bordeel - voor - dames, die overigens niet al te veeleisend zijn. Maar ze worden met vreugde geholpen en daar hebben ze duidelijk waardering voor. Een vleselijk plezierige film. Wie, zoals regisseur Allen, van jarretelgordeltjes houdt, komt bij deze film aan zijn trekken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Allen op televisie komt.

Reageer