Steven Goldstein

Acteur, Componist

Steven Goldstein is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Spanish Prisoner

1997 | Mysterie, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1997. Mysterie van David Mamet. Met o.a. Campbell Scott, Rebecca Pidgeon, Steve Martin, Ricky Jay en Ben Gazzara.

Thrillers worden gauw verbonden aan Hitchcock. The Spanish Prisoner ontlokt de naam ook aan de lippen en schrijver/regisseur Mamet is een van de enigen op de wereld wiens naam niet misstaat in de buurt van die van de spanningsmeester. De opbouw van zijn plot is beschaafd, rustig, intelligent en op de juiste momenten verbazend of fascinerend. En zoals in Hitchcocks films gebeuren zaken die het daglicht niet kunnen verdragen gewoon op klaarlichte dag. Joe Ross heeft een keurige afstandelijkheid die hem desondanks niet uit problemen weghoudt. Hij heeft een zeer lucratieve vinding gedaan, die hij Het Proces noemt. Hij zit er een beetje mee dat hij het commerciële spel met de knikkers niet goed kent. Kan hij zijn baas eigenlijk wel vertrouwen? En zijn toffe assistente, zijn nieuwe rijke vriend, de mensen op straat? In The Spanish Prisoner is geen Spaanse gevangene te zien. De titel refereert aan een oude zwendel, waarbij zakenlui werd verzocht geld te geven om een rijk familielid uit een 'Spaanse cel' te redden.

The Birdcage

1996 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1996. Komedie van Mike Nichols. Met o.a. Robin Williams, Gene Hackman, Nathan Lane, Dianne Wiest en Hank Azaria.

Remake van de komedie Le cage aux folles uit 1978 van Edouard Molinaro. 'We are family', de openingssong van de film, is ook gelijk het thema. 'We zijn allemaal één grote familie.' Om zo'n oubollige boodschap te verkopen moet het papiertje wel erg fraai zijn. Maar dat kan je wel aan regisseur Nichols (The Graduate, Working Girl) overlaten. Het verhaal (homopaar doet zich voor als echtpaar om de toekomstige schoonouders van de zoon van één van hen niet te veel schrik aan te jagen) is simpel, Nichols' uitwerking is echter zo uitbundig dat The Birdcage wereldwijd een groot succes was. Hij werd geholpen door het goede acteerwerk en het venijnig-komische scenario van Elaine May.

When The Lion Roars

1992 | Documentaire

Verenigde Staten 1992. Documentaire van Frank Martin.

In onvervalste Ziegfeld-stijl brengt Stewart ons vanuit een hemelse salon, omgeven door wolken, de geschiedenis van MGM, ooit een topstudio in Hollywood, die als een der eersten ten onder ging. Deze documentaire werd oorspronkelijk in drie delen uitgezonden. Deel een gaat over de opkomst, deel twee over de glorietijd en deel drie over de ondergang. Het merendeel van de MGM-sterren die nog in leven waren, mochten hun zegje doen; zo zien we onder andere Maureen O'Sullivan, Van Johnson, Riccardo Montalban, Luise Rainer, Freddie Bartholomew, Helen Hayes, Mickey Rooney, Jackie Cooper, Lew Ayres, Roddy McDowall, Jerry Maren, June Allyson, Katherine Hepburn, danseressen Dorothy Raye en Dorothy Tuttle en technische medewerkers William Tuttle, George Gibson, Samuel Marx en Dore Shary. De makers hadden de beschikking over het complete archief van MGM om hun documentaire van filmfragmenten en stills te voorzien, waardoor filmbuffs zeldzaam materiaal te zien krijgen. De aanpak is origineel en wijkt in stijl totaal af van de gebruikelijke documentaire over Hollywood. De montage is van Robert L. Sinise. Het scenario is van co-regisseur Martin en Michael Henry Wilson. Het commentaar werd verzorgd door Keith R. Clarke. Het camerawerk is van Michael Lonzo, voor zover dat nieuwe opnames betreft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Steven Goldstein op televisie komt.

Reageer