Lars Reinholdt Jensen

Cameraman

Lars Reinholdt Jensen is cameraman.
Er zijn 3 films en 1 serie gevonden.

Sawsans geheime missie

2013 | Familiefilm, Drama

Denemarken 2013. Familiefilm van Martin Miehe-Renard. Met o.a. Malika Sia Paul, Sylvester Espersen Byder en Line Kruse.

Twaalfjarige Deen Karl en Turks-Deense klasgenote Sawsan glippen samen stiekem weg uit Kopenhagen richting de Deense westkust. Hij omdat hij daar is opgegroeid, zij omdat ze daar wil meedoen aan de belangrijkste Deense zangwedstrijd voor kinderen, de Melodi Grand Prix. Met verontruste ouders en familieleden op de hielen, wordt het een heuse race richting het MGP-podium. Naast nagelbijten op het puntje van de (kinder)stoel, levert MGP Missionen tussen de regels door ook nog een kindvriendelijk pleidooi voor het koesteren van de diepgewortelde Deense hunkering naar het alomvattende (multiculturele) Samen.

De kinderen van mijn zus... op safari

2013 | Jeugdfilm, Avonturenfilm

Denemarken 2013. Jeugdfilm van Martin Miehe-Renard. Met o.a. Peter Mygind, Mille Dinesen, Robert Hansen en Lasse Guldberg Kamper.

Oom Erik (Mygind), kinderpsycholoog van beroep, moest zich in eerdere films al ontfermen over de vijf kinderen van zijn zus, ditmaal mag hij ze begeleiden tijdens een Afrikaanse safari. Het verhaal tekent zich meteen af: zodra de kinderen in de ban raken van wilde, bedreigde dieren, krijgen ze te maken met nietsontziende stropers. Luchtige familiefilm vol zonovergoten, stoffige landschappen met angstaanjagende ravijnen, werkt toe naar dolle, hoewel wat voorspelbare avonturen met buitendouches, hobbelende jeeps, aandoenlijke katachtigen en brutale olifanten.

De kinderen van mijn zus... beginnen een hotel

2012 | Familiefilm

Denemarken 2012. Familiefilm van Martin Miehe-Renard. Met o.a. Peter Mygind, Ditte Hansen, Lasse Guldberg Kamper en Mille Dinesen.

De vijf drukke kindertjes van oppasoom Erik hebben per ongeluk de geliefde Triumph TR6 van vader in de prak gereden. Om geld te verdienen voor de reparatie beginnen ze een hotel aan huis. Helaas blijkt niet iedere hotelgast te goeder trouw. Vijfde Deense 'Oom Erik'-kinderfilm en wederom een bewerking van John Habbertons boek Helen's Babies uit 1876, een werkje dat George Orwell in zijn essay Good Bad Books aanhaalde als het toonbeeld van 'een boek zonder literaire pretenties dat leesbaar blijft nadat serieuzere werken hebben afgedaan'. Idem dito voor de film.

The Bridge

2011 | Televisieserie, Misdaad, Mysterie, Thriller

Zweden/Denemarken/Duitsland 2011. Televisieserie van Hans Rosenfeldt en Björn Stein. Met o.a. Sofia Helin, Kim Bodnia, Rafael Pettersson, Dag Malmberg en Sarah Boberg.

Een lijk wordt gevonden op de Oresundbrug tussen Zweden en Denemarken. De ene helft van het lijk bevindt zich in Denemarken, de andere helft in Zweden... De Deense agent Martin Rohde en de Zweedse Saga Norén (Sofia Helin - 'Beck') gaan met frisse tegenzin een samenwerking aan om de moordzaak op te lossen.

op televisie
1 uitzending

Sawsans geheime missie (2013) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 20 oktober
NPO 3
15:30 - 17:05

Reageer