Vivi Gioi: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Dio non paga il Sabato

1967 | Western

Italië 1967. Western van Tanio Boccia. Met o.a. Larry Ward, Robert Mark, Maria Silva, Vivi Gioi en Massimo Righi.

Bescheiden spagetti-western waarin een postkoets wordt overvallen en beroofd. De bandieten staan daarna elkaar naar het leven daar ieder de buit voor zichzelf wenst te hebben.

Il Processo di Verona

1963 | Historische film, Oorlogsfilm, Drama

Italië​/​​Frankrijk 1963. Historische film van Carlo Lizzani. Met o.a. Silvana Mangano, Frank Wolff, Françoise Prévost, Henri Serre en Vivi Gioi.

Als in 1943 de geallieerden Sicilië hebben veroverd, willen veel Italianen het bondgenootschap met Hitler opzeggen en Mussolini afzetten. De laatste wordt met een meerderheid weggestemd, gevangen gezet en weer door de Duitsers bevrijd. Als dictator van de nieuwe Republiek van Salò laat hij zijn vijanden arresteren en op één na allemaal executeren. Boeiende en sobere historische reconstructie die wat onnodig veel aandacht aan het gezinsleven van de zogenaamde landverraders geeft, maar ook daarin sentimentaliteit weet te vermijden. Goed spel over de hele linie.

Senza bandiera

1951 |

Italië 1951. Lionello De Felice. Met o.a. Massimo Serato en Vivi Gioi.

Tijdens WO I leidt de Oostenrijkse consul in Zürich een netwerk van spionnen, dat op een gegeven moment door de Zwitserse autoriteiten wordt opgerold. Intriges, liefde, verraad en contraspionage vormen de ingrediënten van deze film, die maar niet van de grond wil komen. Slaapverwekkend voorspelbaar.

II Grido della terra

1949 | Drama

Italië 1949. Drama van Duilio Coletti. Met o.a. Marina Berti, Andrea Checchi, Vivi Gioi, Luigi Tosi en Peter Trent.

Jonge jood die zich bij geallieerden heeft aangesloten ontdekt bij bevrijding dat zijn vader en verloofde zijn gedeporteerd. Ze hebben concentratiekamp echter overleefd en reizen clandestien naar Palestina waar hij soldaat bij het anti-Britse verzet is. Eerste film over onafhankelijkheid van Israël heeft geromantiseerde en op toevalligheden gebaseerde privé-intrige die documentaire waarde ondermijnt.

Caccia tragica

1947 | Drama, Misdaad

Italië 1947. Drama van Giuseppe de Santis. Met o.a. Massimo Girotti, Andrea Checchi, Vivi Gioi, Carla Del Poggio en Vittorio Duse.

Kort na WO II wordt een vrachtwagen met de opbrengst van de jaaroogst overvallen door een stel bandieten, van wie er één wordt herkend door een jonge boer. Diens vriendin wordt gegijzeld om hem tot zwijgen te dwingen. De klopjacht, die vervolgens door de boeren wordt gehouden, resulteert bijna in het lynchen van de bandieten, maar uiteindelijk geldt genade voor recht. In deze door ex-partizanen geproduceerde film over de na- oorlogse morele ontreddering ontbreekt de documentaire aanpak van het neorealisme. De film is echter met dramatisch pathos aangezet, met boeiend resultaat. De latere regisseurs Antonioni en Lizzani schreven mee aan het scenario, waar verder nog aan meewerktem: Umberto Barbaro, Cesare Zavattini, Corrado Alvaro en Gianni Puccini. De camera werd bemand door Otello Martelli, Carlo Carlini en Gianna Di Venanzo.

...und die Musik spielt dazu

1943 | Muziek, Romantiek, Komedie

Duitsland 1943. Muziek van Carl Boese. Met o.a. Maria Andergast, Georg Alexander, Vivi Gioi, Hans Schott-Schöbinger en Rudolf Carl.

Als drie werkloze acteurs een baan kunnen krijgen in een Oostenrijks vakantiehotel, dan blijven alleen de operetteliefhebbers nog kijken. Scenario van regisseur Boese, die de operette van Wallner, Feltz en Raymond [KL]Saison in Salzburg[KLE] bewerkte. Het camerawerk is van Otto Baecker. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Sette anni di felicità

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Roberto Savarese. Met o.a. Vivi Gioi, Hans Moser, Paolo Stoppa, Elli Parvo en Wolf Albach-Retty.

Twee scenarioschrijvers hebben geruchten gehoord dat iemand op hun geld uit is. Bang om beroofd te worden sturen ze hun knecht met hun geld naar de bank. Maar de arme man is een beetje doof, dus hij hoort niet dat er in de bank geschoten wordt. Er is net een overval aan de gang en ondanks zichzelf neemt de knecht het op tegen de rovers en hij weet hen op een krankzinnige en bijzonder lachwekkende manier tot overgave te dwingen.

Giungla

1942 | Drama

Italië 1942. Drama van Nunzio Malasomma. Met o.a. Vivi Gioi, Albrecht Schönhals, Rodolfo Fernau en Mario Ferrari.

Twee artsen gaan naar een tropisch eiland om een malaria- epidemie te bestrijden, maar daarnaast doen ze beiden hun best het hart van de verpleegster te winnen. Dat leidt tot jaloezie en verwijdering tussen de beide artsen. De regisseur is aardig de mist in gegaan.

Cortocircuito

1942 | Misdaad

Italië 1942. Misdaad van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Vivi Gioi, Umberto Melnati en Lauro Gazzolo.

Prima detectivefilm over het politieonderzoek naar de moord op twee artsen. Eén van de moorden is op dezelfde manier gepleegd zoals beschreven wordt in een roman, zodat de politie zich daarop baseert.

Bengasi

1942 | Oorlogsfilm

Italië 1942. Oorlogsfilm van Augusto Genina. Met o.a. Fosco Giachetti, Maria de Tasnady, Amedeo Nazzari en Vivi Gioi.

Deze film won in 1942 de Coppa Volpi voor de beste Italiaanse film en de beste acteur, Fosco Giachetti. Het tendentieuze verhaal speelt in Lybië in de tweede wereldoorlog, tijdens het beleg van Bengazi door de Engelsen. Een klassieke propagandafilm van het fascistische regiem van Mussolini, maar goed gemaakt en met een paar heel mooie rollen.

L'amante segreta/Troppo bella

1941 | Romantiek

Italië 1941. Romantiek van Carmine Gallone. Met o.a. Alida Valli, Fosco Giachetti en Vivi Gioi.

Romantiek en drama van middelmatige kwaliteit met sympatieke hoofdpersonen en goed spel van Valli als arm meisje. Als beheerster van een hotel wil zij op een eerlijke manier de kost verdienen. Maar omdat elke man die zij ontmoet haar wil verleiden, komt zij in verschillende vervelende situaties terecht. Haar schoonheid is de oorzaak van haar problemen. Tot zij de ware ontmoet en op hem verliefd wordt. Amusant maar uiterst voorspelbaar.

Canzone rubata

1941 | Komedie

Italië 1941. Komedie van Massimo Neufeld. Met o.a. Vivi Gioi, Nino Taranto en Sandro Ruffini.

Doorsnee situatie-komedie vol dubbelzinnigheden en misverstanden. Jonge componiste krijgt onverwacht succes, en dan beginnen de problemen pas.

Rose ecarlatte

1940 | Komedie

Italië 1940. Komedie van Vittorio De Sica. Met o.a. Renée Saint-Cyr, Vittorio De Sica, Rubi Dalma, Vivi Gioi en Umberto Melnati.

De bezorging van een boeket rozen met een mysterieuze afzender brengt een harmonieus huishouden in tijdelijke verwarring en crisis. Het regiedebuut van De Sica - naar de succesvolle toneelkomedie - ligt in de lijn van zijn vooroorlogse charmeursrollen, maar komt niet boven een vaag onderhoudende midddelmaat uit.

Ai vostri ordini signora

1939 | Komedie

Italië 1939. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Elsa Merlini, Vittorio De Sica, Vivi Gioi en Umberto Melnati.

Amusante situatiekomedie waarin De Sica een jongeman speelt die werk zoekt. Hij wordt door een bedrijf ingehuurd dat zojuist een nieuw hotel heeft gebouwd. Hij en enkele anderen worden gekozen en moeten zich voordoen als gasten van het hotel. Hij ontmoet een kapitaalkrachtige weduwe en ze worden verliefd op elkaar. Hij verlaat haar omdat hij denkt dat hij vanwege zijn bescheiden achtergrond niet bij haar past. Een paar maanden lang zoekt de weduwe hem. De Sica weet niet dat hij van een onlangs overleden familielid een omvangrijk bedrag heeft geërfd. Aan het eind ontmoet hij de weduwe toevallig weer. Deze keer blijven ze wel bij elkaar. De Sica acteert voortreffelijk in deze film.