Michael Reaves

Scenarist

Michael Reaves is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Gargoyles - The Movie: The Heroes Awaken

1995 | Animatie, Familiefilm, Fantasy, Horror

Verenigde Staten 1995. Animatie van Kazuo Terada, Saburo Hashimoto en Takamitsu Kawamura.

Disney en Steven Spielberg werkten samen aan de populaire [KL]Gargoyles[KLE]-cartoons voor tv, waarvan de eerste afleveringen nu tot een speelfilm zijn verwerkt. Een hero[KA3]isch ras van monstrueuze gevleugelde schepselen die door de stralen van de zon verstenen, komt weer tot leven in een Manhattan dat onder controle staat van een miljonair die hen er onder valse voorwendselen toe weet te verleiden zijn kwaadaardige plannen ten uitvoer te brengen. Zelfs fans van de tv-serie - die een groteske sfeer uitstraalde die zowel volwassenen als jongeren aansprak - waren ontevreden over deze recycling-klus. Het scenario is van Michael Reaves (tevens schrijver van de Teenage Mutant Ninja Turtles-cartoons). Met de stemmen van in de oorspronkelijke versie: Keith David, Marina Sirtis, Salli Richardson, Jonathan Frakes, Ed Asner, Jeff Bennett, Clancy Brown, Bill Fagerbakke, Thom Adcock, Hernandez en Frank Welker.

Batman: Mask Of The Phantasm

1993 | Animatie, Familiefilm, Misdaad, Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Animatie van Eric Radomski, Bruce W. Timm en Eric Radomski en Bruce W. Timm. Met o.a. Abe Vigoda, Stacy Keach, Mark Hamill, Kevin Conway en Efrem Zimbalist jr.

Batman wordt in opspraak gebracht. Er waart nog een gemaskerde man rond die in de stad misdadigers op gruwelijke wijze afslacht; hij doet dat zodanig dat iedereen meent dat dit het werk is van een op hol geslagen Batman. Tijdens een feestje ontmoet zijn alter-ego, Bruce Wayne, een oude liefde, Andrea, de enige vrouw voor wie hij ooit zijn idealistische misdaadbestrijding wilde opgeven. Door zijn liefde voor haar vergeet hij weer even zijn opdracht, maar dan duikt de Joker weer op. Een spannend avontuur met een verliefde (en dus kwetsbare) Batman. Het stylistische tekenwerk is niet aldoor even vlot geanimeerd en de vele flashbacks maken het verhaal (voor jongeren) moeilijk te volgen. Alan Burnett, Paul Dini, Martin Pasko en Michael Reaves schreven het scenario, naar een verhaal van Burns en de personages van Bob Kane. We horen in de oorspronkelijke versie de stemmen van Kevin Conroy (Batman), Mark Hamill (Joker), Dana Delany (Andrea), Stacy Keach Jr. (Phantasm, de tweede gemaskerde), Efra[KA3]im Zimbalist Jr. (Alfred), Hart Bochner, Dick Miller, Abe Vigoda, John P. Ryan, Bob Hastings en Robert Constanzo. Geproduceerd in Taiwan en Japan. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Reaves op televisie komt.

Reageer