Henrik Norlén

1970 Acteur

Henrik Norlén (1970) is acteur.
Er zijn 3 films en 1 serie gevonden.

My Skinny Sister

2015 | Jeugdfilm, Drama

Zweden/Duitsland 2015. Jeugdfilm van Sanna Lenken. Met o.a. Rebecka Josephson, Amy Diamond, Henrik Norlén, Annika Hallin en Maxim Mehmet.

De ouders van de twaalfjarige, tikje mollige Stella adoreren haar oudere zus Katja, een mooie, getalenteerde kunstschaatster. Maar Stella gaat vooral naar Katja's trainingen kijken, omdat de schaatscoach zo'n knappe vent is. Dat Katja zo slank is, komt niet alleen omdat ze zoveel sport, ontdekt Stella op een dag: als Katja wat eet, spuugt ze dat later snel weer uit. Dat moet geheim blijven, vindt Katja. Sterke jeugdfilm over anorexia wordt niet prekerig dankzij de warme regie en de uitstekende hoofdrolspeelster. Regisseur/scenarist Lenken had ook zelf in haar jeugd een eetstoornis.

Modus

2015 | Thriller

Zweden/Duitsland/Noorwegen/Denemarken/IJsland/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 2015. Thriller van Met o.a. Melinda Kinnaman, Henrik Norlén, Marek Oravec, Krister Henriksson en Simon J. Berger.

Tijdens een witte kerst in Zweden raakt psychologe en profiler Inger Johanne Vik samen met haar autistische dochter betrokken bij een onderzoek naar een aantal verontrustende moorden, waaronder de schokkende moord op een vrouwelijke bisschop op kerstavond. In Stockholm blijven er lijken opduiken, maar de doodsoorzaken komen niet overeen. Toch begint Inger Johanne al snel een patroon te herkennen: alle moorden lijken verbonden met een fundamentalistisch internationaal netwerk. Een koortsachtige zoektocht naar de moordenaar begint…

Hotell

2013 | Drama

Zweden/Denemarken 2013. Drama van Lisa Langseth. Met o.a. Alicia Vikander, Anna Bjelkerud, David Dencik, Mira Eklund en Henrik Norlén.

De deelnemers aan een groepstherapie zijn ontevreden over het verloop en vertrekken naar een hotel. Doel: iedereen speelt de persoon die men altijd al wilde zijn om zich te bevrijden van psychische problemen. Dat bevalt zo goed dat de groep van het ene naar het andere hotel verhuist. De opzet is interessant, maar de uitwerking rammelt, want de film grossiert in makkelijke oplossingen. Die doe-het-zelf-therapie lijkt verfrissend, maar het is vooral makkelijk scoren zonder het echt ergens over te hoeven hebben.

Stockholm Östra

2011 |

Zweden 2011. Simon Kaijser. Met o.a. Iben Hjejle, Mikael Persbrandt en Henrik Norlén.

Een ongelukkig getrouwde man (Persbrandt) papt aan met een dito vrouw (Hjejle), een jaar nadat hij haar negenjarige dochter heeft doodgereden. Hij weet ervan, zij weet niets. Op naar de dramatische ontknoping. Filmmaker Kaijser maakt de kijker deelgenoot van het geheim van de man, zodat de rest van het verhaal wordt overschaduwd door de vraag hoe zij zal reageren op de onvermijdelijke waarheid. Wellicht een goed idee op papier, maar de personages zijn dermate dun uitgevoerd dat tegen het eind van het drama alle interesse in de afloop is weggeëbd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henrik Norlén op televisie komt.

Reageer