Takeshi Sakamoto

Acteur

Takeshi Sakamoto is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Karumen kyoko ni Kaeru

1951 | Komedie

Japan 1951. Komedie van Keisuke Kinoshita. Met o.a. Hideko Takamine, Chishû Ryû, Toshiro Kobayashi, Kuniko Igawa en Takeshi Sakamoto.

Lily Carmen (Takamine) is stipteaseuse in Tokio. Ze heeft succes en is mondain. Ze keert met haar vriendin en collega Maya (Ryu) terug naar haar traditionele geboortedorp. Daar voeren beide frivole dames een staaltje van kunnen op dat het dorp in rep en roer brengt, en wekt het afgrijzen van Carmens vader Shoichi (Sakamoto), die vindt dat zij niet lager had kunnen zakken. Carmen ziet zichzelf echter als een kunstenares. De film, die breekt met de Japanse traditie, is een curiositeit die de tand des tijds doorstaan heeft in die zin dat hij nog even verfrissend als toen is. Geïnspireerd op Amerikaanse muzikale komedies, is hij vlot en vrolijk, ook al lijkt hij een halve eeuw later tamelijk gedateerd aangekleed. Het scenario werd door regisseur Kinoshita in een maand tijd geschreven en de film werd in tien maanden gedraaid. Het was een experiment voor de Japanse Kodak-firma, Fuji: de eerste kleurenfilm in Fujicolor. Voor alle zekerheid werd er tegelijkertijd een zwart-wit versie gedraaid. Beide hoofdrollen geven een nummertje van jewelste ten beste. De muziek is van Chuji Kinoshita en Toshiro Mayuzumi en het camerawerk is van Hiroshi Kusuda. Voor liefhebbers van de Japanse cinema een must, juist vanwege zijn afwijkende benadering.

Kaze no naka no mendori

1948 | Drama

Japan 1948. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Shûji Sano, Chishû Ryû, Chieko Murata en Takeshi Sakamoto.

Een typisch Ozu-melodrama over een vrouw die, terwijl haar man in dienst zit, zich moet prostitueren om aan geld te komen voor haar zieke zoontje. Als ze alles aan haar echtgenoot opbiecht smijt die haar van de trap. Vervolgens heeft hij daar heel veel spijt van. Ook bekend als A HEN IN THE WIND.

Nagaya shinshi roku

1947 | Drama

Japan 1947. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Chishû Ryû, Choko Iida, Takeshi Sakamoto, Reikichi Kawamura en Hoki Aoki.

Een mooi melodrama met Ryu als een alleenwonende 50-jarige vrouw die op een dag door de bewoners van haar wijk een klein jongetje krijgt toevertrouwd. Iedereen neemt aan dat het om een zwervend weeskindje gaat, en Ryu voelt zich, na een eerste onwennigheid, meer en meer betrokken bij het kind. Een paar maanden later duikt de vader van het kind op.

There Was a Father

1942 | Drama

Japan 1942. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Chishû Ryû, Shûji Sano, Haruhiko Tsuda, Takeshi Sakamoto en Mitsuko Mito.

Rustig, melancholiek familiedrama van de legendarische maker van oa Tokyo Story. Een arme weduwnaar offert zijn werk als leraar op een plattelandsschool op voor een drukke baan in de stad, om zijn zoon een goede opleiding te kunnen bieden. Dit zorgt voor een permanente verwijdering tussen de twee, zo blijkt als we een aantal jaren vooruit springen. De inmiddels volwassen zoon wil graag voor zijn vader zorgen, maar deze drukt hem op het hart de plicht - in dit geval zijn carrière - altijd voor te laten gaan. Of Ozu de fanatieke Japanse loyaliteit aan de kaak stelt of propagandeert is aan de kijker.

Tokyo no Yado

1935 | Drama

Japan 1935. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Takeshi Sakamoto, Tokkan Kozo, Takayuki Suematsu, Yoshiko Okada en Kazuko Kojima.

Een typisch Ozu-melodrama over een werkloze vader van twee kinderen en zijn verhouding met een werkloze vrouw, moeder van een zwaar ziek kind. In een wanhoopspoging om geld bijeen te krijgen voor de dokter begaat de man een misdaad. Ozu blijft natuurlijk een integere en visueel interessante cineast, maar op den duur komt al die ellende wel je strot uit. Scenario van Tadao Ikeda en Masao Arata. Camerawerk van Toshimitsu Nakajima. Engelse titel: AN INN IN TOKYO.

Aibu

1933 | Drama

Japan 1933. Drama van Heinosuke Gosho. Met o.a. Jun Arai, Yoshiko Okada, Tadao Watanabe, Tokuji Kobayashi en Takeshi Sakamoto.

Weinig interessante, dramatische film waarin het conflict tussen een dokter en zijn oudste zoon centraal staat. De vader wil dat zijn zoon voor dokter studeert, terwijl de jongen veel liever schrijver wil worden. De visuele kwaliteiten overwinnen hier de banaliteit van het verhaal niet. Ook bekend als L'AMOUR.

Umaretewa Mitakeredo

1932 | Drama

Japan 1932. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Hideo Sugawara, Tokkan Kozo, Tatsuo Saito, Mitsuko Yoshikawa en Takeshi Sakamoto.

Een schitterend familiemelodrama waarin twee kinderen in opstand komen tegen hun vader, een kleine bediende die zich op z'n werk slaafs en kruiperig gedraagt tegen zijn domme, arrogante baas. De kinderen willen van hun vader weten waarom hij zich zo laat vernederen, maar de man moet het antwoord schuldig blijven. Ozu schreef ook mee aan het scenario onder het pseudoniem James Maki.

Tokyo no gassho

1931 | Drama

Japan 1931. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Tokihiko Okada, Emiko Yagumo, Hideo Sugawasa, Hideko Takamine en Choko Iida.

Een subtiele melodramatische film over een man, vader van twee kinderen, die zijn baan verliest. Na de nodige omzwervingen belandt hij in een café dat blijkt te worden uitgebaat door zijn oude professor. Samen maken ze van de kroeg een ontmoetingsplaats van oud-studenten. Sympathiek en visueel aantrekkelijk. Engelse titel: TOKYO CHORUS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Takeshi Sakamoto op televisie komt.

Reageer