Jorge Amat

Regisseur, Acteur

Jorge Amat is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

L'espoir pour mémoire

1994 | Documentaire

Frankrijk/België 1994. Documentaire van Jorge Amat.

Frans-Belgische documentaire over de Spaanse Burgeroorlog: van juli 1936 tot maart 1939 streden ruim veertigduizend mannen en vrouwen uit verschillende Europese landen in de Spaanse Burgeroorlog mee met het verzet tegen Franco en zijn fascistische bondgenoten. Bekende en minder bekende Franse, Belgische, Italiaanse, Britse, Amerikaanse, Duitse e.a. oudgedienden van de 'Internationale Brigade' vertellen over hun strijd tegen de 'bruine pest' en over hun engagement.

La Vraie histoire de Gérard Lechômeur

1979 | Drama, Experimenteel, Romantiek

Frankrijk 1979. Drama van Joaquin Lledo. Met o.a. Pierre Clémenti, Philippe Lehbre, Nico, Charlotte Trench en Jorge Amat.

De dichter G[KA2]erard Lech[KA4]omeur verlaat de inrichting en dwaalt door Parijs om zich in de 45e minuut te laten doodsteken met een dolk. De vraag is waarom. De volgende twintig minuten zijn gevuld met een manifestatie van staalarbeiders die slecht afloopt, terwijl het derde deel weer over de dichter gaat. De regisseur (amateur, wat zijn het er toch veel!) heeft extra lang, uitgewijd om de duur van een lange speelfilm te halen, óf hij heeft het zwerven van zijn hoofdpersoon - een soort geestverschijning - willen inpassen in een maatschappelijke context. Deze mislukking borduurt voort op een ideologie uit het voorbije hippietijdperk. Het zal dan ook niemand verbazen dat het jaren heeft geduurd eer er een distributeur was gevonden!

La mort de l'utopie

1975 | Experimenteel

Frankrijk 1975. Experimenteel van Jorge Amat. Met o.a. Jose-Luis Aguirre, Charlotte Trench, Emmanuelle Riva, Juliette Noessi en P. Ionesco.

Een man houdt hardnekkig vast aan een project waarvan hij nochtans weet dat het niet haalbaar is. Hij gaat te rade bij de anderen, bij de dingen en zelfs bij Christus! Vernederd, gekweld en verslagen pleegt hij uiteindelijk harakiri. Als we erbij zeggen dat de regisseur van deze film (geboren Jorge Melchor) een voormalige assistent is van Arrabal, zal men begrijpen waarom het hier uitdraait op een karikatuur van diens films. Het resultaat is het portret van een paranoicus, gefilmd in een provocerend surrealistische stijl, die zeer in de verte doet denken aan Bu[KA6]nuel. Een achterhaald samenraapsel van visuele elementen, gespeeld door slecht geregisseerde acteurs (arme Riva!). De eerste en tot nu toe voorlaatste film van genoemde regisseur. De muziek mag er echter zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jorge Amat op televisie komt.

Reageer