Rosa Valetti

Acteur

Rosa Valetti is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Zwei Herzen und ein Schlag

1932 | Muziek

Duitsland 1932. Muziek van Wilhelm Thiele. Met o.a. Lilian Harvey, Wolf Albach-Retty, Rosa Valetti en Otto Wallburg.

Omdat Jenny van een carrière als zangeres droomt en haar man Viktor daar niets in ziet wil ze van hem scheiden. Een plezierige filmoperette met muziek van Jean Gilbert en een charmante, aan het begin van zijn carrière staande, Albach-Retty.

M - Eine Stadt sucht einen Mörder

1931 | Thriller, Misdaad, Drama

Duitsland 1931. Thriller van Fritz Lang. Met o.a. Peter Lorre, Gustaf Gründgens, Otto Wernicke, Theo Lingen en Gerhard Bienert.

Lang laat de personages in zijn 'serial killer' film er bijna allemaal gedeformeerd uitzien. De kop van kindermoordenaar Hans Beckert (Lorre) komt er nog redelijk vanaf vergeleken bij de tronies van de Düsseldorfse onderwereldfiguren en de politie, tussen wie door montage en verhaal weinig verschil te bemerken is. In zijn eerste praatfilm is Lang wijselijk spaarzaam met geluid en dialogen. Hij laat de beelden voor zich spreken en gebruikt een fluitdeuntje naar Griegs 'Peer Gynt' om op een ijzige manier de nabijheid van de slechte Hans Beckert aan te duiden. Een perfect misdaaddrama.

Ausflug ins Leben

1931 | Romantiek

Oostenrijk 1931. Romantiek van Rudolf Bernauer. Met o.a. Felix Bressart, Charlotte Susa, Rolf von Goth, Rosa Valetti en Truus van Aalten.

Een romanschrijfster wil het werkelijke leven leren kennen en wordt verliefd op een werkstudent. Dankzij Felix Bressart, die een dankbare rol heeft, en de geestige dialogen komt de film boven de middelmaat uit.

Der Blaue Engel

1930 | Drama, Romantiek

Duitsland 1930. Drama van Josef von Sternberg. Met o.a. Marlene Dietrich, Emil Jannings, Kurt Gerron, Rosa Valetti en Hans Albers.

Oscarwinnaar Emil Jannings moest de grote publiekstrekker worden van Der Blaue Engel, maar een onbeduidend actricetje genaamd Marlene Dietrich stal de show en werd 'overnight' een wereldberoemde, gewilde, rijke pin-up. De film werd in latere versies zelfs zo versneden dat Dietrich de laatste scène kreeg. Ze speelt Lola Frohlich, entertainer in de nachtclub Der Blaue Engel. Jannings als respectabele professor valt voor Lola en trouwt met haar, maar Lola is eigenlijk onverschillig en vernedert haar man met graagte. Regisseur Von Sternberg, zelf doorgewinterd cameraman, laat zijn cinematograaf Günther Rittau (Metropolis) lustig de groezelige interbellum-sfeer van Duitsland filmen.

Asphalt

1929 | Drama, Zwijgende film

Duitsland 1929. Drama van Joe May. Met o.a. Gustav Fröhlich, Betty Amann, Albert Steinrück, Else Heller en Hans Adalbert Schlettow.

De jonge agent Holk (Fr[KA3]ohlich) wordt verliefd op een dievegge (Amann). In een gevecht wordt hij gedwongen haar minnaar te doden. Zijn veilige, burgerlijke bestaan lijkt in te storten, maar hun liefde redt echter alles. Melodrama dat vooral boeiend is door zijn dynamische uitbeelding van Berlijn in het begin van de film. Scenario van regisseur May, Hans Szekely en Rolf E. Vanloo. Camerawerk van Günther Rittau. De decors zijn van Erich Kettelhut.

Das Haus zum Mond

1921 | Drama

Duitsland 1921. Drama van Karl Heinz Martin. Met o.a. Fritz Kortner, Leontine Kühnberg, Erich Pabst, Paul Graetz en Rosa Valetti.

Een vreemde film over een huis vol met demonische typen. Luna, de aanbeden dochter van een astronoom, is de oorzaak van al het verderf. Alweer een poging om DAS KABINETT DES DR. CALIGARI na te bootsen, ditmaal van toneelregisseur Martin. Ook bekend als EIN PHANTASTISCHES DRAMA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rosa Valetti op televisie komt.

Reageer