Raffaella Carrà (1943): cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Warum hab' ich bloss 2 x ja gesagt

1969 | Komedie

Italië​/​​Duitsland 1969. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Lando Buzzanca, Terry Torday, Raffaella Carrà, Peter Weck en Ann Smyrner.

Een treincontroleur op het traject Rome-München heeft aan beide eindstations een echtgenote om altijd een comfortabel thuiskomen te hebben. Door het heen en weer gereis vergeet hij wel eens in welke stad en bij welke vrouw hij nu weer is. De regisseur van de FRAU WIRTIN-serie maakt de domme, hitsige Italiaanse held een nog erger stereotype dan gewoonlijk. Bovendien weet hij de veel vaker gebruikte kluchtsituatie zo weinig te benutten, dat een reeks tv-komieken als passagier en tijdvulling moet komen opdraven. De film wordt hierdoor echter niet leuker.

Sette eroiche carogne

1969 | Oorlogsfilm

Italië​/​​Spanje 1969. Oorlogsfilm van José Luis Merino. Met o.a. Guy Madison, Raffaella Carrà, Stan Cooper, Piero Lulli en Manuel Zarzo.

Zes Amerikaanse mariniers vermoorden hun als SS'ers verklede collega's en worden hun plaatsvervangers in een riskante missie. In dit simpele confectiewerk is de onbenulligheid van de Duitsers even verpletterend als die van de makers.

Professione bigamo

1969 | Komedie

Italië 1969. Komedie van François Legrand. Met o.a. Lando Buzzanca, Raffaella Carrà, Terry Torday, Peter Weck en Franco Giacobini.

Subtiele komedie over een controleur in de slaaptrein van Rome naar München, die bigamist is en er in beide plaatsen een vrouw op na houdt. Hij is maar drie dagen in de week bij elke vrouw, maar tot volle tevredenheid van beiden. Het probleem is alleen dat ze het niet van elkaar mogen weten. Een echte Buzzanca-film, want hij domineert alle scènes.

Cran d'arrêt

1969 | Drama, Thriller

Italië​/​​Frankrijk 1969. Drama van Yves Boisset. Met o.a. Bruno Cremer, Renaud Verley, Marianne Comtell, Raffaella Carrà en Marina Berti.

Een wegens euthanasie uit zijn functie ontheven arts wordt de verzorger van een jonge alcoholist, die zich verantwoordelijk meent voor de zelfmoord van een meisje. De arts ontdekt dat haar dood het gevolg is van een criminele intrige. Een ietwat moeizame en niet altijd overtuigende combinatie van een thriller en een psycho-analytisch drama, met voldoende verhaalswendingen om de aandacht vast te houden en een solide hoofdrol van Crémer. Het scenario is van regisseur Boisset, Antoine Blondin en Francis Cosne naar de roman Venus privée van Giorgio Serrananco.

Il vostro super agente Flit

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Mariano Laurenti. Met o.a. Raimondo Vianello, Raffaella Carrà, Fernando Sancho en Pamela Tudor.

Parodie op de populaire Amerikaanse film OUR MAN FLINT uit 1966, met James Coburn in de hoofdrol als superagent Flint. Vianello is de onhandige, niet al te slimme en niet erg dappere superagent Flit. Hij krijgt de opdracht onderzoek te doen naar buitenaardse wezens die de wereld bedreigen. Heel humoristisch. Vianello is een sympathieke figuur, maar de film is slecht geregisseerd en goedkoop geproduceerd.

Rose rosse per Angelica

1966 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk​/​​Spanje 1966. Avonturenfilm van Steno. Met o.a. Jacques Perrin, Raffaella Carrà, Michèle Girardon, Carlos Estrada en Jacques Castelot.

Een aristocraat wiens enige interesse het kweken van rozen is, wordt door zijn verliefdheid op een volksmeisje een tweede Robin Hood die aan het hoofd van een bende rechtvaardigheid voor minder bedeelden zoekt en rijke edelen berooft. Zijn belangrijkste opponent is het hoofd van de politie met wiens dochter hij ooit verloofd was. Deze romantische avonturenfilm heeft kraak noch smaak, werd zonder vaart gefilmd en er werd zonder overtuigingskracht geacteerd, waardoor de poging om het Italiaans succesgenre uit de jaren vijftig nieuw leven in te blazen zonder gevolg bleef.

Von Ryan's Express

1965 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Mark Robson. Met o.a. Frank Sinatra, Trevor Howard, Brad Dexter, Raffaella Carrà en Sergio Fantoni.

Oorlogsfilms mochten vroeger ongegeneerd spannend, ja, zelfs heroïsch zijn, waarvan akte in dit WO II-verhaal met Ol' Blue Eyes in een paraderol. Sinatra is kolonel Joseph Ryan, neergeschoten piloot in een krijgsgevangenenkamp in Italië. Wanneer Mussolini's fascisten capituleren, weet Ryan dat de nazi's het bevel over de kampen over gaan nemen. Als hoogste in rang grijpt hij de ontsnappingskans: met een gekaapte goederentrein tracht de ijzervreter samen met de Britse majoor Fincham (Howard) een paar honderd geallieerde militairen dwars door oorlogsgebied naar Zwitserland te loodsen. Letterlijk en figuurlijk denderend escapisme met meesterlijke CinemaScope-fotografie van William H. Daniels.

La chance et l'amour

1964 | Komedie, Erotiek

Frankrijk​/​​Italië 1964. Komedie van Bertrand Tavernier, Eric Schlumberger, Charles Bitsch en Claude Berri. Met o.a. Michel Auclair, Bernard Blier, Iran Eory, Bob Morel en Gérard Tichy.

Een episodenfilm, waarmee een kwartet van jonge regisseurs hun bioscoopdebuut maakte. I (Tavernier): Een killer is door zijn opdrachtgever met vals geld betaald, maar wreekt zich tijdens het pokeren. II (Schlumberger): Een jong stel lijkt halfbroer en halfzuster te zijn, maar niet alleen de vader, maar [KA1]o[KA1]ok de moeder heeft destijds een slippertje gemaakt. III (Bitsch): Een journalist wint onder pseudoniem de loterij van zijn eigen krant, maar kan de prijs niet incasseren zonder zich bloot te geven. IV (Berri): Smoesjes van soldaten over hun nalatigheid komen uit, maar het Duitse leger dient zich aan vóór de disciplinaire straf. Het kort bestek geeft de debutanten niet veel kans om hun talent te etaleren - zeker niet als schrijvers - maar het spel van Blier en Piccoli tillen de episodes van Tavernier en Bitsch boven de beperkingen uit.

La Celestina P.R.

1964 | Drama

Italië 1964. Drama van Carlo Lizzani. Met o.a. Assia Noris, Beba Loncar, Raffaella Carrà en Franco Nero.

De dienstverlening van Celestina bestaat uit het koppelen van jonge vrouwen aan rijke mannen. Wanneer zich een schandaal voordoet, maakt de rijpere dame, die Celestina P.R. leidt, gebruik van haar connecties op hoge posten. Een portret van de periode van de economische bloei te Milaan. Wat losse eindjes maar best een goede film en ook zo nu en dan goed spel.

I Compagni

1964 | Drama

Frankrijk​/​​Joegoslavië​/​​Italië 1964. Drama van Mario Monicelli. Met o.a. Marcello Mastroianni, Annie Girardot, Renato Salvatori, Bernard Blier en François Périer.

De niet ingewilligde eisen van fabrieksarbeiders in Turijn in 1905 leiden tot een staking, die wordt gebroken door werkelozen van buitenaf. Een socialistische professor zet de arbeiders aan tot de bezetting van de fabriek, waarna het leger ingrijpt en er slachtoffers vallen. Een opmerkelijk sociaal fresco dat ondanks de historische situering nog altijd actueel is (en bleek bij het uitkomen kwa belangstelling van het publiek zelfs zijn tijd vooruit). Treffend getekende en geacteerde personages, vooral Mastroianni als studeerkamer-revolutionair. Scenario van regisseur Monicelli, Agenore Incrocci en Furio Scarpelli.

Il Terrorista

1963 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1963. Drama van Gianfranco de Bosio. Met o.a. Gian Maria Volonté, Philippe Leroy, Anouk Aimée, Giulio Bosetti en Raffaella Carrà.

Acties van een verzetsgroep in een Venetië 1943 resulteren in bloedige vergelding van de SS onder de bevolking. Om herhaling van deze represailles te voorkomen besluit het collectief te stoppen, enkelen willen echter toch doorgaan. Deze debuutfilm van een beroemde toneelregisseur steunt vooral op de ideologische dialoog die niet nieuw is, maar actueel blijft. Het scenario is van regisseur Bosio en Luigi Squarzina. Het camerawerk is van Alfio Contini en Lamberto Caimi.

Giulio Cesare, il conquistatore delle Gallie

1963 | Avonturenfilm

Italië 1963. Avonturenfilm van Tanio Boccia. Met o.a. Cameron Mitchell, Rik Battaglia, Dominique Williams, Raffaella Carrà en Ivo Pajer.

Een film over de veldtocht van Julius Caesar, Romeins generaal en staatsman, en zijn verovering van Gallië rond 60-50 v.Chr. Caesar, een briljant strateeg die veel grondgebied toevoegde aan het Romeinse Rijk, werd als held gevierd. De gevechtsscènes zijn heel goed, maar het spel oppervlakkig. Regisseur Boccia gebruikt als pseudoniem Amerigo Anton. Scenario van Arpad de Riso en Nino Scolaro. Camerawerk van Romolo Garroni.

Ulisse contro Ercole

1962 | Avonturenfilm

Italië​/​​Frankrijk 1962. Avonturenfilm van Mario Caiano. Met o.a. Michael Lane, Georges Marchal, Alessandra Panaro, Gianni Santuccio en Dominique Boschero.

Ulyssus heeft zich niet aan de wetten van de Olympus gehouden, zodat Hercules de opdracht krijgt hem gevangen te nemen en als slaaf te verkopen. Talrijke ontberingen samen doen hen echter vriendschap sluiten. Avonturen als in een stripverhaal zonder onderling verband met monsters, cyclopen, vogelmannen houden spanning en amusement gaande, ook wanneer effecten en trucages veel minder spectaculair zijn dan de makers zelf menen. Scenario van de regisseur.

L' Ombria de Zorro

1962 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje​/​​Italië 1962. Avonturenfilm van Joaquin Romero Marchent. Met o.a. Frank Latimore, Maria Luz Galizia, Mario Feliciani, Marco Tulli en Raffaella Carrà.

Zorro wordt uit zijn voorgenomen rust gehaald door nieuwe terreur van bandieten die ook zijn verloofde belagen, waardoor hij des te gemotiveerder het recht pobeert te herstellen. Deze geroutineerd gemaakte avonturenfilm heeft een fraaie fotografie die de film met locatie-opnamen boven het gemiddelde had uitgetild bij een minder smoezelig kleurprocédé. Latimore speelt weinig bezield of dynamisch de titelheld.

Maciste, l'uomo più forte del mondo

1961 | Avonturenfilm

Italië 1961. Avonturenfilm van Antonio Leonviola. Met o.a. Mark Forest, Moira Orfei, Paul Wynter, Raffaella Carrà en Gianni Garko.

Maciste bestrijdt een onderaards volk van albino's, voor wie zonlicht dodelijk is en splijt de aarde om hen te vernietigen. Niet zo best. Ook bekend onder de titels MOLEMEN AGAINST THE SON OF HERCULES, MOLE MEN VS. THE SON OF HERCULES, MACISTE AND THE NIGHT QUEEN en THE STRONGEST MAN IN THE WORLD.