Farid Mostafavi

Scenarist

Farid Mostafavi is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Tales

2014 | Drama

Iran 2014. Drama van Rakhshan Bani-Etemad. Met o.a. Fatemah Motamed-Aria, Peyman Moaadi, Baran Kosari, Habib Rezaei en Mohammad Reza Forutan.

Omnibusfilm van Irans belangrijkste vrouwelijke filmmaker, waarin zeven losse verhalen over drugsmisbruik, huiselijk geweld, liefde en corruptie samenkomen. Die vorm werd uit noodzaak geboren: korte films waren onder het regime van Ahmadinejad niet aan dezelfde strenge regels gebonden als speelfilms. Het maakt van Tales een fraai pleidooi tegen censuur, dat bovendien een gelaagd beeld schept van de talloze problemen in de moderne Iraanse samenleving. Niet alle vignetten, die veelal voortborduren op eerdere films van Bani-Etemad, zijn echter even sterk.

Zendan-e zanan

2002 | Drama

Iran 2002. Drama van Manijeh Hekmat en Manijeh Hekmat. Met o.a. Roya Nonahali, Roya Taymourian, Pegah Ahangarani, Golab Adineh en Maryam Boubani.

In 2003 werd tijdens het International Film Festival Rotterdam voor het eerst de Amnesty International DOEN Award uitgereikt aan een filmmaker die in zijn of haar werk mensenrechten onder de aandacht brengt. De prijs ging naar de Iraanse Manijeh Hekmat. In haar boeiende en fraai geconstrueerde speelfilmdebuut schetst zij in een tijdsbestek van twintig jaar het leven in een Iraanse vrouwengevangenis en laat de veranderingen die elders in de maatschappij plaatsvinden, doorklinken binnen de dikke gevangenismuren. Hekmat kreeg een filmverbod opgelegd. Pas nadat de film met succes in het buitenland was vertoond mochten Iraniƫrs zelf komen kijken. Die kwamen in groten getale.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Farid Mostafavi op televisie komt.

Reageer