Colette Descombes is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

L' Affaire Suisse

1978 | Thriller

Frankrijk/Zwitserland/Italië 1978. Thriller van Peter Ammann. Met o.a. Jean Sorel, Brigitte Fossey, Franco Fabrizi, Colette Descombes en Silvano Tranquilli.

Een politie-inspecteur uit Genève stelt een onderzoek in naar de geheimzinnige dood van een journalist in Italië en ontdekt corruptie en misdadige praktijken bij Zwitsers-Italiaanse financiële transacties. Ondanks schandalen en moordaanslagen blijven deze praktijken bestaan. De kritische en actuele benadering van Zwitserse bankspeculaties gaat verloren in een warrig scenario waarin de met deze speelfilm debuterende documentarist Ammann helderheid noch spanning weet te brengen.

La ragazzina

1974 | Erotiek, Komedie

Italië 1974. Erotiek van Mario Imperoli. Met o.a. Gloria Guida, Colette Descombes, Paolo Carlini, Gianluigi Chirizzi en Andrea Resino.

Een aantrekkelijk meisje van zestien (Guida) wordt aanbeden door haar mannelijke klasgenoten; haar vurigste aanbidder is een smeerlap, die de meisjes van de school - na ze eerst zelf uitgeprobeerd te hebben - doorspeelt aan oudere heren. Guida gaat echter niet in op zijn avances, omdat ze verliefd is op de leraar kunstgeschiedenis; en die mag wel. DAS SCHULMÄDCHEN-REPORT op zijn Italiaans.

Addio Alezandra

1970 | Erotiek, Drama

Italië/Nederland 1970. Erotiek van Enzo Battaglia. Met o.a. Pier Angeli, Colette Descombes en Glenn Saxson.

Angeli is de Italiaanse echtgenote van een Nederlandse zakenman en zij nodigt op haar fraaie buitenhuis in Wassenaar een jong Romeins echtpaar uit. Tussen de man (Saxson, schuilnaam van Roel Bos) en de beide vrouwen ontstaan diverse verwikkelingen maar het is Angeli die teleurgesteld en eenzaam achterblijft. De absolute zwanegang van ex-star Angeli, vaak naakt in deze mislukte sexploitatiefilm, die een jaar later zelfmoord pleegde. Ook bekend als LOVE ME LOVE MY WIFE.

Orgasmo

1969 | Thriller, Erotiek

Frankrijk/Italië 1969. Thriller van Umberto Lenzi. Met o.a. Carroll Baker, Lou Castel, Colette Descombes, Tino Carraro en Lilla Brignone.

Een rijke Amerikaanse weduwe wordt tijdens een Italiaanse vakantie het hof gemaakt door een jongeman die zijn zuster aan haar voorstelt. Broer en zus die in werkelijkheid geliefden zijn, weten haar met drugs en seks te domineren en van de buitenwereld te isoleren. Het komplot om haar erfenis te bemachtigen, lijkt te lukken, totdat na haar dood blijkt dat ze zelf haar echtgenoot had vermoord, waardoor het geld naar andere verwanten gaat. Deze typische formule-thriller met Baker als de Amerikaanse die door haar zinnelijkheid een makkelijke prooi is voor op fortuin beluste minnaars of echtgenoten, onderscheidt zich in niets van haar eerdere of volgende Italiaanse vehikels, zeker niet in kwaliteit. GB-titel: PARANOIA, door Lenzi gebruikt als originele titel voor een nieuw Caroll Baker-vehikel een jaar later. Ook bekend als PARANOIA.

Come, quando, perchè?

1968 | Drama, Erotiek

Italië/Frankrijk 1968. Drama van Antonio Pietrangeli en Valerio Zurlini. Met o.a. Horst Buchholz, Danièle Gaubert, Philippe Leroy en Colette Descombes.

Vrouw is met haar jeugdliefde getrouwd, maar het huwelijk is een sleur geworden, zodat het bezoek van een vriend van de echtgenoot al spoedig resulteert in een verhouding. Ze kan echter geen keus doen tussen beide mannen en de minnaar vertrekt naar het buitenland. Simpel scenario zonder oorspronkelijkheid wordt nog wezenlozer doordat geen van de acteurs Italiaans is, maar de banale dialoog via nasynchronisatie uitspreken, en de kitscherige prentbriefkaartenaanpak van liefdesscènes tussen Gaubert en Buchholz in de natuur. Pietrangeli overleed tijdens de opnamen, Zurlini voltooide de film en beiden zorgden voor een dieptepunt in hun respectabele carrière.

Juventud à la intemperie

1962 | Misdaad, Drama

Frankrijk/Spanje 1962. Misdaad van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Colette Descombes, Manuel Gil, Rita Cadillac, Maria del Sol Arce en Julian Mateos.

Een meisje dat bij een groep jonge criminelen betrokken is geraakt, wordt vermoord en de verdenking valt op de zoon van een politieman. Deze slaagt erin de bende onschadelijk te maken en de werkelijke dader te vinden. Deze overduidelijk naar internationale voorbeelden lonkende film over misdadigheid bij de onbegrepen jeugd, voegt er niets nieuws of eigens aan toe, zelfs niet vanuit de Spaanse situering. De personages blijven vlak en naar de vorm worden alle verplichte genre-elementen voorspelbaar afgehandeld.

Les Nymphettes

1960 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1960. Drama van Henri Zaphiratos. Met o.a. Christian Pezey, Colette Descombes, Claude Arnold en Jacques Perrin.

Een onervaren student - verbitterd door de ontrouw van zijn meisje - wordt verleid door een lid van een losbandig clubje. Zij keert dat milieu echter de rug toe, als ze van zijn oprechtheid overtuigd is geraakt. Met muf en dubbelhartig moralisme en op een ach en wee-toon worden de losbandigheden breed uitgemeten. De omslag naar een deugdzaam einde is onwaarschijnlijk. De jonge acteurs verdienen beter, maar zijn kansloos in de lamlendige regie.