Edda Björgvinsdóttir

Acteur

Edda Björgvinsdóttir is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Under The Tree

2017 | Komedie, Drama

IJsland 2017. Komedie van Hafsteinn Gunnar Sigurðsson. Met o.a. Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurdur Sigurjónsson, Þorsteinn Bachmann en Selma Björnsdóttir.

Twee stellen die naast elkaar wonen in een IJslandse suburb krijgen ruzie over een boom. Wat begint als een smeuïge aflevering van De rijdende rechter ontaardt allengs in iets veel grimmigers. Wrange tragikomedie vol IJslandse lulligheid is stijlvol uitgewerkt en bij vlagen geestig, verrassend en ontroerend. Toch blijft het geheel inhoudelijk wat vlak. Voelt regisseur Sigurðsson (wiens debuut Either Way in Amerika werd bewerkt tot Prince Avalanche) nou vooral genegenheid of minachting voor zijn personages? En wat verwacht hij op dat gebied van ons?

Hin helgu vé

1994 | Drama, Familiefilm

IJsland 1994. Drama van Hrafn Gunnlaugsson. Met o.a. Steinthór Rafn Matthiasson, Alda Sigurvardóttir, Tinna Finnbogadóttir, Helgi Skúlason en Edda Björgvinsdóttir.

Semi-autobiografisch verhaal van regisseur Gunnlaugsson over een zeven-jarig jongetje uit een kleine stad. Omdat zijn moeder op zakenreis gaat, moet hij voor een tijdje bij familie op een klein eiland ten westen van IJsland gaan wonen. De jongen raakt vlug in de ban van het leven daar, ver van de beschaafde wereld. Hij sluit vriendschap met de 22-jarige dochter des huizes. Zij gaat trouwen en het jongetje wordt, op zijn kinderlijke manier, verliefd op haar. Hij besluit de viking, die begraven ligt onder de 'heilige heuvel' op te graven en weer tot leven te wekken. Gunnlaugssons keert hiermee terug naar zijn sociale en psychologische filmroots. Hij kon het echter niet laten wéér een viking mee te laten spelen. Ook bekend als THE SACRED MOUNT.

Hrafinn flýgur

1984 | Avonturenfilm, Historische film

IJsland/Zweden 1984. Avonturenfilm van Hrafn Gunnlaugsson. Met o.a. Jacob Thór Einarsson, Egill Ólafsson, Edda Björgvinsdóttir, Helgi Skúlason en Sveinn M. Eidsson.

Gunnlaugssons derde avondvullende speelfilm gooide hoge ogen: hij werd ingezonden door IJsland voor de Oscar als Beste Buitenlandse Film van 1984, maar het heeft niet zo mogen zijn. Het verhaal gaat over een Ier, die de afslachting van zijn ouders en zijn stiefbroers en de maagdenroof van zijn zuster door Noorse Vikingen wil gaan wreken. Hij spoort de woeste barbaren op in IJsland en wil zijn zuster bevrijden. Zij heeft echter een innige relatie aangeknoopt met een Noorman en heeft een kind van haar aanrander, dat ze beschermen wil. Goed in zijn soort, maar je moet ervan willen genieten. Kreeg een vervolg in 1988 dat Í SKUGGA HRAFNSINS heet en in 1991 HVÍTI VÍKINGURINN, zodat er een trilogie is ontstaan. Het scenario is van de regisseur, die tevens coproducent was. Voor de export werden er een Engelstalige, Franstalige en Spaanstalige versie gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edda Björgvinsdóttir op televisie komt.

Reageer