Steve Barclay

Acteur

Steve Barclay is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Il Cavaliere dalla spada nera

1956 | Historische film, Romantiek, Avonturenfilm

Italië 1956. Historische film van Luigi Capuano. Met o.a. Steve Barclay, Marina Berti, Otello Toso, Luigi Tosi en Fulvia Franco.

Een graaf wordt onmiddellijk na zijn bruiloft gedood door een afgunstige markies, die het op zijn bezit en op de weduwe heeft voorzien. Een op de gravin verliefde schildknaap komt voor haar in het geweer en doodt de snoodaard in een duel. De vlotte ridderromantiek respecteert het standverschil, omdat de held vaak vòòr het happy end door een erfenis zelf ook van adel blijkt.

Fanciulle di lusso

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Pietro Musetta. Met o.a. Jacques Sernas, Susan Stephen, Anna-Maria Ferrero, Marina Vlady en Rossana Podestà.

Een arme studente komt met een beurs op een luxe Zwitserse kostschool, waar de vriendschap met een rijk meisje haar helpt om door het verwende en vijandige milieu geaccepteerd te worden, hetgeen ook voor beiden tot amoureuze belevenissen leidt. Ten slotte wordt het duidelijk dat het instituut allesbehalve pedagogisch functioneert. De gangbare internaatsintriges wisselen komedie, melodrama en vage pikanterieën nogal willekeurig af, maar het is aardig om pas later bekend geworden actrices aan het begin van hun loopbaan te zien in overigens erg zwart-wit voorgestelde personages.

Africa sotto i mari

1952 | Romantiek

Italië 1952. Romantiek van Giovanni Roccardi. Met o.a. Steve Barclay en Sophia Loren.

Eén van de eerste films waarin de piepjonge, wulpse Sophia Loren een grote rol had. Mooie plaatjes op exotische locaties, met prachtige shots van Afrikaanse kusten als natuurlijke achtergrond. Maar het verhaal is onevenwichtig en er wordt matig geacteerd. Het gaat om een romance tussen een jonge vrouw en een ruwe zeekapitein, tijdens een bootreis naar Afrika.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Steve Barclay op televisie komt.

Reageer