T.E.B. Clarke: scenario.
Er zijn 6 films gevonden.

The Horse Without a Head

1963 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1963. Familiefilm van Don Chaffey. Met o.a. Leo McKern, Jean-Pierre Aumont, Herbert Lom, Pamela Franklin en Vincent Winter.

Een uitstekende rolbezetting in deze onderhoudende Engelse Disney-film (aanvankelijk in twee delen vertoond in de Disney TV show) over kinderen die het aan de stok krijgen met boeven die achter de buit van een inbraak aanzitten, verstopt in een afgedankt speelgoedpaard. Een eersteklas film voor jong en oud.

Sons and Lovers

1960 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1960. Drama van Jack Cardiff. Met o.a. Trevor Howard, Dean Stockwell, Wendy Hiller, Mary Ure en Heather Sears.

Een somber verhaal van D.H. Lawrence over de gevoelige jongen Stockwell die aangespoord wordt door zijn moeder iets van zijn leven te maken door de mijnwerkersstad en zijn dronken vader Howard te verlaten. De film zelf en Ure stonden op de nominatie voor een Oscar.

A Tale of Two Cities

1958 | Historische film, Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1958. Historische film van Ralph Thomas. Met o.a. Christopher Lee, Dirk Bogarde, Dorothy Tutin, Cecil Parker en Stephen Murray.

Een van vele verfilmingen van de gelijknamige roman van Charles Dickens. Ster Dirk Bogarde (eerder in vruchtbare samenwerking met regisseur Thomas voor de Doctor Sparrow-serie) neemt de hoofdrol van aan lager wal geraakte advocaat Sydney Carton op zich. Tijdens Franse Revolutie verricht hij (toch) ultieme liefdesdaad voor ware liefde Lucie (Tutin). In een interview uit 1990 zei Bogarde: 'Betty (producente Betty E. Box) en Ralph maakten een kapitale vergissing door de film niet in kleur te draaien. Hadden ze dat wel gedaan, dan zou de film nu nog het bekijken waard zijn.' Waarmee hij onbedoeld de eigenzinnige gedetailleerdheid van regisseur Thomas' versie tekort deed.

Barnacle Bill

1957 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van Charles Frend. Met o.a. Alec Guinness, Irene Browne, Percy Herbert, Harold Goodwin en Maurice Denham.

Nazaat uit een voornaam zeeschuimersgeslacht Guiness, die ook met grote glans de zes rollen van zijn voorvaders speelt, wordt al zeeziek bij het zien van de golven op een eenvoudig schilderij van een zeegezichtje. Hij wil evenwel de familie eer hooghouden en koopt in een Engelse badplaats aan de Zuidkust een vervallen pier uit de Victoriaanse tijd, die hij ombouwt tot een amausementscentrum in de vorm van een slagschip. Burgervader Denham wil het foeileljke bouwerk laten afbreken. De slag is begonnen! Van het begin tot het eind een dol-dwaze komedie met typisch Britse humor en zelfspot. Scenario van T.E.B. Clarke en achter de camera stond Douglas Slocombe. Ook bekend als ALL AT SEA.

The Lavender Hill Mob

1951 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Komedie van Charles Crichton. Met o.a. Alec Guinness, Stanley Holloway, Sid James, Alfie Bass en Marjorie Fielding.

Er wordt beweerd dat de standaards voor de moderne Britse humor grotendeels werden bepaald door de fameuze Ealing Studios in de periode 1949-1955. The Lavender Hill Mob was in elk geval het vlaggenschip van de filmmaatschappij. Scenarioschrijver T.E.B. Clarke voorzag de Gewone Man in deze kleine klassieker van een portie droge humor, en won er een Oscar mee. Henry Holland (Guinness) werkt al decennia voor een waardetransportbedrijf. Zinnend op een passende 'beloning' haalt hij souvenirmaker Pendlebury (Holloway) over om een dievenbende te vormen. Stelen blijkt helemaal niet zo gemakkelijk voor mannen van middelbare leeftijd die altijd braaf zijn geweest.

Passport to Pimlico

1948 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Henry Cornelius. Met o.a. Stanley Holloway, Margaret Rutherford, Betty Warren, Hermione Baddeley en Barbara Murray.

De wijk Pimlico in Londen, net na WO II. Een bom wordt per ongeluk tot ontploffing gebracht door spelende kinderen. Gelukkig zijn er geen slachtoffers. Nog gelukkiger: er wordt een goudschat blootgelegd. En een document waaruit blijkt dat het land waarop de wijk gebouwd is het eigendom is van de erfgenaam van de hertog van Bourgondië. Afscheiden van Groot-Brittannië lijkt daarom juridisch haalbaar – en zakelijk zeer interessant. Met dit malle uitgangspunt start een fijne komedie uit de fameuze Ealing-studio’s, waarin allerlei doldwaze ontwikkelingen eigenlijk heel logisch lijken. Het script werd genomineerd voor een Oscar.