Stacy Peralta

Regisseur, Scenarist, Producer

Stacy Peralta is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Lords of Dogtown

2005 | Drama, Sportfilm, Actiefilm, Biografie

Verenigde Staten/Duitsland 2005. Drama van Catherine Hardwicke. Met o.a. Emile Hirsch, Victor Rasuk, John Robinson, Michael Angarano en Heath Ledger.

In 2001 maakte Stacy Peralta met Dogtown and Z-Boys een uitstekende documentaire over de scene die halverwege jaren zeventig zorgde voor de opkomst van de skateboard subcultuur. Peralta maakte zelf deel uit van een groepje fanatieke surfers uit achterstandbuurten van Los Angeles dat in een uitzonderlijk droge zomer ging experimenteren in lege zwembaden: het verticale skaten was geboren. En de straatschoffies, vastgelegd in Skateboarder Magazine, werden sterren. Peralta schreef vervolgens het script voor deze speelfilm waarin het hele verhaal nog eens wordt verteld. De acteurs doen mooie stunts, maar het oude filmmateriaal in die documentaire is leuker om naar te kijken.

Riding Giants

2004 | Documentaire, Sportfilm

Verenigde Staten/Frankrijk 2004. Documentaire van Stacy Peralta.

Na de alternatieve levensstijl van de skateboarders in Dogtown and Z-Boys richt regisseur Stacy Peralta zich in Riding Giants op de subcultuur van de topsurfers. Riding Giants is een ode. Aan het geweld van het water. Aan de moed van de mannen die letterlijk lijf en leden riskeren als ze zich van een golf naar beneden storten. En aan een levensstijl die niet gericht is op geld en macht. Maar het is het verhaal van een bekeerling, een evangelist, en dat zal bij sommigen in het verkeerde keelgat schieten. Al kunnen die zich altijd nog vergapen aan de werkelijk adembenemende acties van de surfers.

Dogtown and Z-Boys

2001 |

Verenigde Staten 2001. Stacy Peralta.

Emotionele documentaire over de opkomst van het skaten. Vette soundtrack en MTV-achtige stijl die even leuk is, maar na een tijdje toch gaat vervelen. Het verhaal zou beter tot zijn recht komen in een 45 minuten durende versie en met een minder betrokken filmmaker. Regisseur Stacey Peralta was zelf lid van het revolutionaire Zephyr skateteam waar deze documentaire-film over gaat. Vooral leuk als je van skaten houdt of er iets meer over wilt weten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stacy Peralta op televisie komt.

Reageer