Barbara Krafftówna

Acteur

Barbara Krafftówna is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rekopis znaleziony w Saragossie

1965 | Historische film, Avonturenfilm, Fantasy, Experimenteel

Polen 1965. Historische film van Wojciech Has. Met o.a. Zbigniew Cybulski, Franciszek Pieczka, Ludwik Benoit, Barbara Krafftówna en Krzysztof Litwin.

Een raamvertelling, die zelfs hoofdpersoon Alfons van Worden in verwarring brengt. De film is gebaseerd op de (ook in het Nederlands vertaalde) roman van Jan Potocki. Het is een complex spel van realiteit en fantasie, waarheid en mystificaties. De wonderlijke droomwereld heeft van Has een monumentale vorm gekregen, waaraan avant-garde componist Penderecki en vooral art director Jerzy Skarzy[KA1]nski waardevolle bijdragen hebben geleverd. Scenario van Tadeusz Kwiatkowski. Camerawerk van Mieczyslaw Jahoda.

Jak by[KA1]c kochana

1963 | Drama

Polen 1963. Drama van Wojciech Has. Met o.a. Barbara Krafftówna, Zbigniew Cybulski, Artur Młodnicki, Wie[KA1]nczysław Gli[KA1]nski en Wiesław Gołas.

Een actrice doet werkelijk alles om een onderduiker uit de handen van SS-ers te houden. Als ze elkaar na de oorlog weer ontmoeten, blijkt de ex-onderduiker niet meer in staat van zijn oorlogservaringen los te komen en besluit hij een eind aan zijn leven te maken. Het verhaal wordt in terugblikken verteld en creëert door een uiterst hechte structuur een karakterstudie met immense diepgang. Voortreffelijk spel van de hoofdrolspeelster Barbara Krafftówna, waaraan de rol van de steracteur Zbigniew Cybulski helaas ondergeschikt is gemaakt. Has is een van de vertegenwoordigers van de Poolse School.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Barbara Krafftówna op televisie komt.

Reageer