Tino Santoni

Cameraman

Tino Santoni is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

I due figli di Ringo

1967 | Western, Komedie

Italië 1967. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Gloria Paul, George Hilton en Ignazio Spalla.

Het komische en in Italië uiterst populaire duo Franchi/Ingrassia geven zich uit voor de zonen Django en Gringo van de zojuist gestorven revolverheld Ringo. In zijn testament geeft hij hen opdracht de gevaarlijke bandiet Indio te vangen en de premie op te strijken. Westernfans zullen er geen genoegen aan beleven en de grappen zijn zo oubollig dat ook liefhebbers van komische films weinig zullen lachen. Het scenario is van Marcello Ciorciolini, Roberto Gianviti, Amedeo Sollazzo en Dino Verde. Het camerawerk is van Tino Santoni.

La ragazza con la valigia

1961 | Drama, Komedie

Frankrijk/Italië 1961. Drama van Valerio Zurlini. Met o.a. Claudia Cardinale, Jacques Perrin, Renato Baldini, Corrado Pani en Gian Maria Volonté.

Een maar matig succesvolle nachtclubdanseres laat zich door tegenslagen in haar werk en de liefde niet uit het veld slaan. Om de financiële nood te lenigen begint ze een verhouding met de puberbroer van haar zoveelste ex-minnaar. Ze laat zich zijn verliefdheid aanleunen en begint die zelfs te beantwoorden. Er komt een einde aan de relatie als een priester stelt dat ze een nadelige invloed op de jongen heeft; ze gaat vervolgens weer haar eigen weg. De attente regie en sobere vormgeving laten smartlappigheid in dit simpele verhaal niet toe en geven deze ongelijksoortige romance échte aandoenlijkheid, waarbinnen Cardinale al aan het begin van haar carrière mag demonstreren dat ze niet alleen maar mooi is. Het scenario is van regisseur Zurlini. Het camerawerk is van Tino Santoni.

È primavera

1949 | Romantiek

Italië 1949. Romantiek van Renato Castellani. Met o.a. Elana Varzi, Mario Angioletti, Donato Donati, Irene Genna en Ernesto Gaione.

De bijrolspelers van deze in Florence opgenomen film bestaan uit amateurs die de hoofdrolspelers, de enige beroepsacteurs, bijstaan. Het gaat over een broodbezorger in Florence. Hij is een rokkenjager en heeft een vrouw in Catania, Sicilië en een andere in Milaan. Geloofwaardig vertolkt en de muziek is van Nino Rota die tientallen jaren later het thema voor de GODFATHER componeerde. Het scenario is van regisseur Castellani, Suso Cecchi d'Amico en Cesare Zavattini. Het camerawerk is van Tino Santoni.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tino Santoni op televisie komt.

Reageer