Ryosuke Takahashi

Regisseur, Acteur

Ryosuke Takahashi is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mabudachi

2001 | Familiefilm, Drama

Japan 2001. Familiefilm van Tomoyuki Furumaya. Met o.a. Yamato Okitsu, Ryosuke Takahashi, Yuta Nakajima, Ken Mitsuishi en Asako Yashiro.

De tweede speelfilm van regisseur Furumaya, die tevens het originele scenario schreef, is gesitueerd in 1980 in de ge[KA3]isoleerde bergstreek van Nagano. Centraal staan een drietal jongeren die op de school van Kobayashi (Shimizu) zitten. Kobayashi regeert zijn instelling met ijzeren hand. Hij kent slechts drie categorie[KA3]en: plichtsverzuimers, schorem en fatsoenlijke jongens. Het trio onder aanvoering van Sadatomo (Okitsu) maakt zich uit verveling schuldig aan winkeldiefstal. Als Kobayashi erachter komt, licht hij de ouders in en verplicht de jongens een opstel van dertig kantjes te schrijven over zelfkritiek. Sadatomo is zo onder de indruk dat hij een aandoenlijke getuigenis van zijn schuld op papier zet. Hij wint hiermee het respect van Kobayashi, die het opstel uitverkiest om op het jaarlijkse schoolfeest voor te lezen. Als Sadatomo dit via zijn moeder (Yashiro) hoort, is hij ontgoocheld, want hij wil zijn vrienden niet verraden. De twee andere jongens hebben geen letter op papier gekregen en Kobayashi zet hen fysiek onder zware druk met een trainingsprogramma; de gevolgen zijn fataal voor Shuji (Nakajima): hij pleegt zelfmoord. Furumaya's film is gedeeltelijk autobiografisch en hij oefent sterke kritiek uit op de bijna feodale kadaverdiscipline van de Japanse maatschappij en de te grote invloed van het onderwijs ten detrimente van de ouders. Hij geeft een nuchter beeld van de onzekerheid, angst en vriendschap van jongeren. De jonge rolverdeling is geloofwaardig en de oudere Shimizu is een waarlijke tiran. Het camerawerk van Masami Inomoto is heel mooi en heeft de omgeving in prachtige beelden vastgelegd.

Chinmoku no kantai

1995 | Animatie, Sciencefiction

Japan 1995. Animatie van Ryosuke Takahashi.

Bij een botsing met een Russische duikboot vergaat de Japanse onderzeeër van de legendarische kapitein Kaieda. Niemand overleeft de ramp. Zijn vriend en rivaal kapitein Fukamachi kan niet geloven dat een militair genie zo aan zijn einde zou komen, en hij ontdekt inderdaad dat het ongeluk slechts een dekmantel was om Kaieda en zijn mannen aan het oog van de wereld te onttrekken, zodat ze in alle rust kunnen werken aan een ultra- geheime nucleaire onderzeeër. Filmversie van een van de meest controversiële,manga-stripverhalen uit Japan, geschreven door Kawaguchi Kaiji, met net iets teveel extreem- rechtse trekjes om gezond entertainment genoemd te worden. Kaiji schreef het scenario samen met Sooji Yoshikawa. Animatieregisseur was Shigeru Kato. Met - in de originele versie - de stemmen van Masatane Tsukayama, Akio Ohtsuka, Osamu Saka, Kan Tokumaru en Yuzuru Fujimoto.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ryosuke Takahashi op televisie komt.

Reageer