Graham Baker: regie en scenario.
Er zijn 9 films gevonden.

Beowulf

1999 | Fantasy, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1999. Fantasy van Graham Baker. Met o.a. Christopher Lambert, Rhona Mitra, Oliver Cotton, Götz Otto en Vincent Hammond.

Wanstaltige verfilming van het gelijknamige epische gedicht dat verhaalt over de heroïsche strijder Beowulf die ergens halverwege het eerste millennium anno Domini in zuidelijk Scandinavië de strijd aangaat met het trolachtige monster Grendel en diens moeder. In de film is Christopher Lambert de titelheld die in een onbestemde toekomst het beest met kruisbogen en slagwapens uitdaagt, omringd door rondborstige vrouwen in hotpants, doorschijnende gewaden en visnetjurken. Een sausje van house, rock en industriële muziek complementeert de idioterie. Rhona Mitra's kordate spel stond model voor grafschenner Lara Croft.

Born to Ride

1991 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Graham Baker. Met o.a. John Stamos, John Stockwell, Teri Polo, Kris Kamm en Sandy McPeak.

Vreemd en ongeloofwaardig mengsel van een motorfietsenbende en oorlogsfilm. Stamos en Stockwell zijn met hun Harley-Davidsons bevriende motorduivels, de schrik van hun buurt. Enkele jaren later maken zij deel uit van een motordivisie van het Amerikaanse leger met als opdracht het bevrijden van een door de nazi's gevangen genomen geleerde.

Alien Nation

1988 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van Graham Baker. Met o.a. James Caan, Mandy Patinkin, Terence Stamp, Kevin Major-Howard en Leslie Bevins.

In L.A. van 1991 (dat moet de toekomst voorstellen) komen driehonderdduizend buitenaardse gastarbeiders de economie versterken. Ze zijn ten opzichte van de plaatselijke bevolking zeer begaafd en kunnen tegen gevaarlijke chemische stoffen, maar ze zijn niet bestand tegen gewoon zeewater. De surveillance- partner van politieagent Caan wordt gedood door zo'n gastarbeider en samen met zijn nieuwe partner alien Patinkin infiltreert hij in de misdadige milieus van de buitenaardsen, die inmiddels al een drugsnet hebben opgezet. Caan en Patinkin zijn goed, maar helaas is de film niet helemaal geslaagd. Een jaar later kwam er echter een tv-film met dezelfde titel en min of meer hetzelfde thema. Scenario van Rockne S. O'Bannon.

Amazing Stories: Such Interesting Neighbors

1986 | Sciencefiction, Fantasy

Verenigde Staten 1986. Sciencefiction van Graham Baker. Met o.a. Adam Ant, Frederick Coffin, Marcia Strassman, Ian Fried en Victoria Catlin.

Coffin en zijn gezin geloven dat niets hen nog kan verrassen. Totdat ze nieuwe buren krijgen, die zo mysterieus zijn dat het hen intrigeert. Ze eten rozen, gooien met gloeilampen en wekken de indruk dat ze de tijd kunnen manipuleren. Wanneer zoonlief een apparaat uit de vuilnisbak van de buren haalt en het repareert, zijn de gevolgen niet meer te overzien. Leuke fantasie met een onverwachte ontknoping. Popzanger Ant geeft op vreemde, maar komische wijze gestalte aan de alles behalve alledaagse buurman. Het scenario is van Mick Garris en Tom McLoughlin naar een verhaal van de SF-schrijver Jack Finney die beroemd werd toen Don Siegel zijn boek verfilmde tot INVASION OF THE BODY SNATCHERS (1956). Het camerawerk is van Charles Minsky.

Impulse

1984 | Misdaad

Verenigde Staten 1984. Misdaad van Graham Baker. Met o.a. Tim Matheson, Meg Tilly, Hume Cronyn, John Karlen en Bill Paxton.

Na een zelfmoordpoging van haar moeder is de jonge danseres Tilly erg depressief. Om haar te helpen neemt haar vriend Matheson haar mee naar haar geboortedorp. De inwoners gedragen zich uiterst vreemd. De kleinste aanleiding is voldoende om de brave burgers te veranderen in moorddadige monsters. Trage, ambitieuze SF-rampenfilm, die grote gelijkenis vertoont met Romero's THE CRAZIES maar veel minder impact heeft. De film zit vol nutteloze momenten, zodat hij gauw gaat vervelen. Bart Davis en Don Carlos Dunaway schreven het script, waarvan de ontknoping eerder komt als een bevrijding dan als een verrassing. Thomas Del Ruth bemande de camera en Paul Chihara zorgde voor de muziek.

The final conflict: Omen III

1981 | Horror

Verenigde Staten 1981. Horror van Graham Baker. Met o.a. Lisa Harrow, Don Gorden, Rossano Brazzi, Sam Neill en Barnaby Holm.

In dit derde deel van de serie, die in 1976 met de huiveringwekkende Omen (met ondermeer Gregory Peck en Lee Remick) begon, is Damien, het duivelskind dat destijds werd geboren, inmiddels een volwassen man. Hij is uit op wereldheerschappij maar wordt achterna gezeten door zeven priesters die hem met hun heilige dolken om zeep willen helpen. In de hoofdrol een jonge Neill die even later internationaal zou opvallen met zijn titelrol in de Britse serie Reilly: The ace of spies. Hoewel dit deel door fans als het laatste wordt beschouwd, verscheen er nog één voor televisie gemaakte vierde aflevering, Omen IV: The awakening. (RdL/VPRO Gids)

The Final Conflict

1981 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1981. Horror van Graham Baker. Met o.a. Sam Neill, Rossano Brazzi, Don Gordon, Lisa Harrow en Mason Adams.

Het derde en, gelukkig, laatste deel van de OMEN-trilogie, waarin de anti-Christ Damien Thorn (Neill) begin dertig is, (32 om precies te zijn) en ambassadeur der V.S. in Engeland. Behoorlijk vervelend, dus alleen geschikt voor genreverslaafden. Ook bekend als OMEN 3.

Four Faces West

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Alfred E. Green. Met o.a. Joel McCrea, Frances Dee, Charles Bickford, Joseph Calleia en William Conrad.

Rustige western over een vluchteling die op de hielen gezeten wordt door een vastberaden sheriff; met een rolverdeling die een intelligente vertolking geeft van een doorsnee gegeven. Scenario van Graham Baker en Teddi Sherman. Ook bekend als THEY PASSED THIS WAY.

The Man of Might

1919 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1919. Avonturenfilm van William Duncan. Met o.a. William Duncan, Edith Johnson, Joe Ryan, Walter Rodgers en Del Harris.

Serial in vijftien hoofdstukken. Graham Baker schreef het scenario van deze uitstekende avonturen-serial naar een verhaal van Albert Smith en Cyrus Townsend Brady. Het was de eerste van vier serials voor Vitagraph waarvoor Duncan - inmiddels een superster - een contract had weten af te sluiten dat hem een budget gaf van 1,5 miljoen dollar per serial. Zelf verdiende hij 10.000 dollar per week als acteur en regisseur, een ongehoorde hoeveelheid geld in die tijd.