Robert Z. Leonard: regie en productie.
Er zijn 46 films gevonden.

Kelly and Me

1957 | Musical

Verenigde Staten 1957. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Van Johnson, Piper Laurie, Martha Hyer en Onslow Stevens.

Johnson heeft geen succes als stuntel die met een hond als partner het ver schopt in Hollywood. Een matige musical.

The King's Thief

1955 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Robert Z. Leonard. Met o.a. David Niven, Ann Blyth, George Sanders, Edmund Purdom en Roger Moore.

Aan het hof van King Charles II wordt een complot gesmeed om hem van de troon te stoten ten gunste van de gemene Hertog van Brampton, maar een dief die een dagboek steelt van voornoemde schurk, laat de boze opzet mislopen. Het is onbegrijpelijk dat MGM, de studio die bijna alle betere cape- en degenfilms tussen 1950 en 1960 produceerde, zo'n zwakke prent heeft voortgebracht. De film mist alle vaart en stijl en is slechts sporadisch boeiend. Gelukkig zijn er enkele uitstekende acteurs aan het werk, vooral Niven en Sanders en het is altijd een plezier die te zien spelen. Als de film echt gaat vervelen, kan je nog altijd eventjes de ogen sluiten en genieten van de prachtige muzikale score van Miklós Rósza. Gesitueerd in Engeland in de 17e eeuw. Het scenario is van Christopher Knopf. Het camerawerk is van Robert Planck. Gedraaid in CinemaScope.

La donna più bella del mondo

1955 | Muziek, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1955. Muziek van Robert Z. Leonard. Met o.a. Gina Lollobrigida, Vittorio Gassman, Robert Alda, Anne Vernon en Tamara Lees.

Straatzangeres Lina Cabalieri wordt door een Russische prins in de society geïntroduceerd, maar zij kiest voor haar carrière. Als ze de beroemdste vrouw van Parijs is geworden, ontmoet ze hem opnieuw. De Hollywood-veteraan regisseerde een decoratief melodrama, maar Lollobrigida mist het temperament voor haar rol.

Her 12 Men

1954 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1954. Drama van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Greer Garson, Robert Ryan, Barry Sullivan, Richard Haydn en Barbara Lawrence.

Een sentimentele film met Garson als toegewijde juf op een jongensschool. Een niet-geslaagde poging GOODBYE, MR. CHIPS te imiteren. Scenario van William Roberts en Laura Z. Hobson. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

The Great Diamond Robbery

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Red Skelton, Cara Williams, James Whitmore, Dorothy Stickney en Steven Geray.

Druilerig ding dat drijvende wordt gehouden door Skelton. Red wordt geblinddoekt door een juwelendief, die wil dat hij een kolossale diamant opnieuw klooft.

The Clown

1953 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1953. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Red Skelton, Tim Considine, Jane Greer, Loring Smith en Philip Ober.

Sentimentele nieuwe verfilming van THE CHAMP die indertijd door Wallace Beery en Jackie Cooper gemaakt is over een uitgerangeerde, zelf-destructieve komiek met een toegewijde zoon die naar hem opkijkt. Skelton is niet slecht in bijzonder dramatische rol; Considine is zo goed dat hij sommige belachelijke delen uit het scenario overwint. Charles Bronson heeft een kleine rol in dobbelspel-scène.

Everything I Have Is Yours

1952 | Musical

Verenigde Staten 1952. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Marge Champion, Gower Champion, Dennis O'Keefe en Eduard Franz.

De Champions spelen een danskoppel dat er eindelijk in slaagt door te breken op Broadway, om dan te ontdekken dat zij in verwachting is. Musical van zeer middelmatig allooi, de veelzijdige sterren maken er nog het beste van.

Too Young to Kiss

1951 | Romantiek

Verenigde Staten 1951. Romantiek van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. June Allyson, Van Johnson, Gig Young en Paula Corday.

Allyson geeft zich als pianiste uit voor een wonderkind teneinde Johnson aan de haak te slaan.

Nancy Goes to Rio

1950 | Musical

Verenigde Staten 1950. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Ann Sothern, Jane Powell, Barry Sullivan, Carmen Miranda en Louis Calhern.

Een aardige, wellicht wat gekunstelde MGM-musical (een nieuwe uitgave van Deanna Durbins IT'S A DATE), met Sothern en Powell als moeder en dochter die knokken om een royaal betaalde toneelrol en, door een misverstand, om een man.

Grounds for Marriage

1950 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1950. Komedie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Van Johnson, Kathryn Grayson, Paula Raymond, Barry Sullivan en Lewis Stone.

Vernuftige muzikale komedie over opera-ster Grayson en haar ex-echtgenoot, de arts Johnson.

Duchess of Idaho

1950 | Drama, Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1950. Drama van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Esther Williams, Van Johnson, John Lund, Paula Raymond en Amanda Blake.

Williams reist naar Sun Valley, waar ze probeert te helpen de liefdesrelatie van een kamergenote op te lappen, maar dan zelf verliefd wordt. Gaststerren van MGM peppen de weinig originele produktie wat op.

The Bribe

1949 | Film noir, Drama, Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1949. Film noir van Robert Z. Leonard. Met o.a. Ava Gardner, Robert Taylor, Charles Laughton, Vincent Price en John Hodiak.

Een Amerikaanse geheim agent moet op een visserseiland in Midden-Amerika een bende wapensmokkelaars ontmaskeren, maar wordt verliefd op de vrouw van één van de smokkelaars.

In the Good Old Summertime

1949 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1949. Musical van Robert Z. Leonard en George Stoll. Met o.a. Judy Garland, Van Johnson, S.Z. Sakall, Spring Byington en Buster Keaton.

Een muzikale, nieuwe versie van THE SHOP AROUND THE CORNER, met Garland en Johnson als correspondentievrienden die verliefd op elkaar worden. Niet zo goed als de meeste MGM-Garland-films, maar plezierig. Let op dat kleine meisje in de finale, dat is Minnelli. Scenario van Samson Raphaelson, Francis Goodrich, Ivan Tors, Albert Hackett naar een toneelstuk van Miklos Laszlo. Camerawerk van Harry Stradling.

B.F.'s Daughter

1948 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1948. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Barbara Stanwyck, Van Heflin, Charles Coburn, Richard Hart en Keenan Wynn.

Stanwyck als dominerende rijkelui's dochter die het huwelijk van de anti-kapitalistische professor Heflin ruïneert. Een desastreuze film, naar de roman van J.P. Marquand. De film kan gekenmerkt worden als een 'socio-exploitation'-werkje, dat handig probeerde in te haken op de na-oorlogse socialistische gezindheid van het publiek, door toespelingen op de bittere ervaringen van de depressie-jaren in de V.S. die vooral gekenmerkt werden door grote werkloosheid en armoede.

Cynthia

1947 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1947. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Elizabeth Taylor, George Murphy, S.Z. Sakall, Mary Astor en Gene Lockhart.

Suikerzoete film over ziek meisje Taylor dat een uitlaatklep vindt in muziek; verspilling van goede acteurs. Scenario van Charles Kaufman en Harold Buchmandie het toneelstuk van Vina Delmar The Rich, Full Life bewerkten. Camerawerk van Charles Schoenbaum.

The Secret Heart

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Claudette Colbert, Walter Pidgeon, June Allyson, Lionel Barrymore en Robert Sterling.

Allyson steelt de film. Ze is als jong meisje, geobsedeerd door de dood van haar vader, niet in staat haar stiefmoeder Colbert te accepteren. De film schept een onwezenlijke stemming en er wordt goed geacteerd. Een ongebruikelijke film, niet naar ieders smaak. Het scenario is van Whitfield Cook en Anne Morrison Chapin naar een verhaal van Rose Franken en William Brown Meloney. Het camerawerk is van George Folsey.

Weekend at the Waldorf

1945 | Drama, Musical

Verenigde Staten 1945. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Ginger Rogers, Lana Turner, Walter Pidgeon, Van Johnson en Edward Arnold.

Een chique 'nieuwe' versie van GRAND HOTEL waarin Rogers en Pidgeon ver boven de anderen uitsteken. Heel erg oppervlakkig maar heel erg amusant. Scenario van Sam en Bella Spewack naar de vermaarde roman van Vicky Baum Menschen im Hotel. Camerawerk van Robert Planck.

Marriage is a Private Affair

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Lana Turner, James Craig, John Hodiak, Frances Gifford en Hugh Marlowe.

Een enigszins verouderd MGM-glitterverhaal over Turner, die niet van plan is de jacht op heren te staken omdat ze toevallig getrouwd is.

The Man from Down Under

1943 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1943. Komedie van Robert Z. Leonard. Met o.a. Charles Laughton, Binnie Barnes, Richard Carlson, Donna Reed en Christopher Severn.

De goed bedoelende Laughton heeft twee aangenomen kinderen en ook nog zijn eigen kinderen, die hij allemaal in Australië opvoedt. Een onbelangrijke, maar erg leuke komedie.

We Were Dancing

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Robert Z. Leonard. Met o.a. Norma Shearer, Melvyn Douglas, Gail Patrick, Marjorie Main en Reginald Owen.

Een kitscherig verhaal over een prinses die er op haar verlovingsfeest met een ander vandoor gaat. Shearer en de haren proberen er nog wat van te maken. Tevergeefs. Ava Gardners eerste film. Het scenario is van Claudine West, Hans Rameau en George Froeschel naar een toneelstuk van Noel Coward. Het camerawerk is van Robert Planck.

Stand by for Action

1942 | Oorlogsfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Robert Z. Leonard. Met o.a. Robert Taylor, Brian Donlevy, Charles Laughton, Walter Brennan en Marilyn Maxwell.

Daar wachten we nog steeds op. Goede bezetting in een doorsneemarineverhaal uit WO II.

Ziegfeld Girl

1941 | Musical

Verenigde Staten 1941. Musical van Robert Z. Leonard. Met o.a. James Stewart, Lana Turner, Judy Garland, Hedy Lamarr en Tony Martin.

Een grootscheepse musical die opgewekt begint, maar verandert in een melodrama met ongeloofwaardige nevenverhaaltjes. Het gaat over drie meisjes (Turner, Garland en Lamarr) wier leven dramatisch verandert als Ziegfeld ze aanneemt als Follies-girls. Busby Berkely's nummer 'You Stepped Out Of A Dream' is het meest beroemd, maar staat wel een beetje in de schaduw naast Garlands 'I'm Always Chasing Rainbows' en 'Minnie From Trinidad'.

When Ladies Meet

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Joan Crawford, Robert Taylor, Greer Garson, Herbert Marshall en Spring Byington.

Aantrekkelijke sterren in een voortploeterende nieuwe versie van de Ann Harding/Myrna Loy-film uit 1933 naar Rachel Crothers toneelstuk. Schrijfster Crawford houdt van Marshall die met Garson is getrouwd. Taylor houdt van Crawford. Deze praatmarathon over vrouwenrechten is niet meer actueel. Taylor en Garson proberen tevergeefs leven in de film te blazen. Ook bekend als STRANGE SKIRTS.

The Ziegfield girl

1941 | Musical

1941. Musical van Robert Z. Leonard.

Aantrekkelijke sterren in een voortploeterende nieuwe versie van de Ann Harding/Myrna Loy-film uit 1933 naar Rachel Crothers toneelstuk. Schrijfster Crawford houdt van Marshall die met Garson is getrouwd. Taylor houdt van Crawford. Deze praatmarathon over vrouwenrechten is niet meer actueel. Taylor en Garson proberen tevergeefs leven in de film te blazen. Ook bekend als STRANGE SKIRTS.

Third Finger, Left Hand

1940 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1940. Komedie van Robert Z. Leonard. Met o.a. Myrna Loy, Melvyn Douglas, Raymond Walburn, Lee Bowman en Bonita Granville.

De knappe Loy is hoofdredactrice van een modeblad. Ze draagt een gouden armbandachtige ring om haar vinger om zo de indruk te vestigen dat ze getrouwd is, waarmee ze welwillende mannen op een afstand houdt. Ze houdt van Douglas maar maakt het hem daardoor niet gemakkelijk. Een matige komedie waarin de aantrekkelijke spelers verzuipen.

Pride and Prejudice

1940 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1940. Komedie van Robert Z. Leonard. Met o.a. Greer Garson, Laurence Olivier, Mary Boland, Edna May Oliver en Edmund Gwenn.

Interessante Jane Austen-verfilming met Garson in de hoofdrol als de levendige en aantrekkelijke twintigjarige Elizabeth die haar sociaal onhandige 28-jarige huwelijkskandidaat Darcy (Olivier) aanvankelijk helemaal verkeerd inschat. Ondanks aanpassingen in toon, tijdperk en ontknoping is deze versie toch geliefd vanwege het subtiele spel en de fraaie verbeelding van de verstikkende lage landadel. Deze Pride and Prejudice kwam nog geen maand na de bevrijding uit in ­Nederland en was daarmee een welkome bron van geallieerd vermaak.

New Moon

1940 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1940. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Mary Boland, George Zucco en H. B. Warner.

In het Louisiana van weleer raken Nelson en Jeanette verliefd en zingen nummers als 'One Kiss', 'Softly as in a Morning Sunshine', 'Lover Come Back to Me' en 'Stout-Hearted Men', composities van Oscar Hammerstein-Sigmund Romberg die ook te horen waren in de versie van 1930 met Lawrence Tibbett en Grace Moore, welke versie voor de tv de titel PARISIAN BELLE meekreeg.

Left Hand Third Finger

1940 | Experimenteel, Komedie

Verenigde Staten 1940. Experimenteel van Robert Z. Leonard. Met o.a. Lee Bowman, Raymond Walburn, Myrna Loy en Melvyn Douglas.

In het Louisiana van weleer raken Nelson en Jeanette verliefd en zingen nummers als 'One Kiss', 'Softly as in a Morning Sunshine', 'Lover Come Back to Me' en 'Stout-Hearted Men', composities van Oscar Hammerstein-Sigmund Romberg die ook te horen waren in de versie van 1930 met Lawrence Tibbett en Grace Moore, welke versie voor de tv de titel PARISIAN BELLE meekreeg.

Broadway Serenade

1939 | Musical

Verenigde Staten 1939. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Jeanette MacDonald, Lew Ayres, Ian Hunter, Frank Morgan en Rita Johnson.

Middelmatige musical over liedjesschrijver Ayres en zijn vrouw, zangeres MacDonald, waarbij beider carrière hun huwelijk op de klippen laat lopen.

The Girl of the Golden West

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Walter Pidgeon, Leo Carrillo en Buddy Ebsen.

Het al zo vaak vertelde en verfilmde verhaal over het keurige meisje (MacDonald), de schurk (Eddy) en hun liefdesrelatie. Prima bijpassende muziek van Gus Kahn en Sigmund Romberg, waaruit echter geen hits voortkwamen.

The Firefly

1937 | Muziek

Verenigde Staten 1937. Muziek van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Jeanette MacDonald, Allan Jones, Warren William, Billy Gilbert en Henry Daniell.

Afgezaagde operette sleept zich voort en duurt te lang, maar Jones' 'Donley Serenade' en Jeanette's opgewektheid blijven aangenaam.

Maytime

1937 | Musical

Verenigde Staten 1937. Musical van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, John Barrymore, Herman Bing en Rafaela Ottiano.

Een van de beste films van het zingend duo, ondanks de zwaarwichtigheid en een door merg en been gaande operasc[KA2]ene tegen het einde. Een prachtige verfilming van een eenvoudig verhaal: een operadiva en een berooide zanger verliefd in Parijs, maar haar echtgenoot en mentor (Barrymore) komt tussenbeide. Tot de liedjes behoren 'Will You Remember' en 'Sweetheart'.

The Great Ziegfeld

1936 | Biografie, Musical

Verenigde Staten 1936. Biografie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Luise Rainer, Frank Morgan en Fanny Brice.

Spectaculaire en zeer onderhoudende biografie van de flamboyante impresario Florenz Ziegfeld met Powell in een schitterende hoofdrol. Maar Rainer (als Anna Held) is adembenemend. Ze won dan ook een Academy Award; haar telefoonsc[KA2]ene is klassiek. De film kreeg ook Oscars voor de Beste Film en Beste Choreografie (het nummer 'A Pretty Girl Is Like A Melody' kwam voor de verantwoording van Seymour Felix). Scenario van William Anthony McGuire. Camerawerk van Oliver T. Marsh, Ray June en George Folsey.

Piccadilly Jim

1936 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Komedie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Robert Montgomery, Madge Evans, Frank Morgan, Eric Blore en Billie Burke.

Goede lichte komediespelers in een P.G. Wodehouse-verhaal over romantische beslommeringen van vader en zoon. De film stelt tenslotte teleur door al te grote lengte. Het scenario is van Charles Brackett en Edwin Knopf naar de roman Piccadilly Jim. Het camerawerk is van Joseph Ruttenberg.

After Office Hours

1935 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1935. Misdaad van Robert Z. Leonard. Met o.a. Constance Bennett, Clark Gable, Stuart Erwin, Billie Burke en Harvey Stephens.

Sharon Norwood (Bennett) die goed is ingeburgerd in hogere kringen, wordt verslaggeefster bij de krant van hoofdredacteur Jim Branch (Gable). Zij bewijst haar waarde als Jim het doen en laten van de louche, mondaine Tommy Bannister (Stephens) probeert te onderzoeken. Een onbeduidende film. Herman J. Mankiewicz bewerkte een verhaal van Laurence Stallings en Dale Van Every tot scenario. Camerawerk van Charles Rosher.

Peg o' My Heart

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Marion Davies, Onslow Stevens, J. Farrell MacDonald, Irene Browne en Juliette Compton.

Een lief, ouderwets miniatuurdrama waarin Davies als levendige Ierse meid wordt weggehaald bij haar vader en naar een deftig Engels landgoed wordt gebracht omdat de voorwaarden van een testament dat vereisen. Sentimenteel gedoe natuurlijk, maar de film is verrukkelijk om naar te kijken. Het verhaal werd in 1922 verfilmd met Laurette Taylor.

Dancing Lady

1933 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1933. Komedie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Joan Crawford, Clark Gable, Franchot Tone, May Robson en Nelson Eddy.

Na een razzia belandt stripdanseres Crawford samen met enkele collega`s in de gevangenis. Haar borgsom wordt betaald door een rijke bewonderaar, die haar in contact brengt met regisseur Gable, met het verzoek haar een kans te geven. Routine-musical met een aantal goede nummers, maar een miscast van formaat voor Crawford. Vooral interessant als debuutfilm van Astaire. Verder zit de film vol bekende namen als Eddy, Benchley, de Three Stooges en (in een klein rolletje) Eve Arden. Alleen voor fervente fans van het genre. Geschreven door Allen Rivkin en P.J. Wolfson, naar de roman van James Warner Bellah, met muziek van onder meer Richard Rodgers, Nacio Herb Brown en Burton Lane. Choreografie van Sammy Lee. Oliver T. Marsh stond in voor de fotografie.

Strange Interlude

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Norma Shearer, Clark Gable, May Robson, Maureen O'Sullivan en Robert Young.

Het praterige toneelstuk van Eugene O'Neill wordt een marathon van innerlijke gedachten die het publiek pas geleidelijk worden geopenbaard bij het vergrijzen van Gable, Shearer en de andere personages die geen kans zien hun problemen op te lossen. Een meeslepende film met Shearer stralender dan ooit.

Susan Lennox - Her Fall and Rise

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Clark Gable, Greta Garbo, Jean Hersholt, John Miljan en Alan Hale.

Een brute boer (Hersholt) wil zijn onrechtmatige dochter (Garbo) uithuwelijken aan een andere, rijke, boer (Hale), maar ze vlucht naar een hutje in de bergen, valt in de armen van een ingenieur (Gable) en wordt verliefd. Gable brengt uit Garbo het beste op erotisch gebied boven. Scenario van Wanda Tuchock naar de roman van David Graham Philips.

Five and Ten

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Marion Davies, Leslie Howard, Richard Bennett, Irene Rich en Kent Douglass.

De dochter van een warenhuismagnaat wordt ervan beschuldigd haar geliefde met geld te willen strikken. Er is ook nog een verloofde van die geliefde die het niet neemt en naar de vader rent, die daarop enige veranderingen in zijn familieleven aanbrengt. Romantisch drama met sterke rollen.

Bachelor Father

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Marion Davies, Ralph Forbes, C. Aubrey Smith, Doris Lloyd en Halliwell Hobbes.

De eens zo zwierige vrijgezel Smith, nu oud en eenzaam, wil graag zijn drie volwassen kinderen leren kennen. Ernstige, maar leuke bewerking van het toneelstuk.

The Divorcee

1930 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1930. Komedie van Robert Z. Leonard. Met o.a. Norma Shearer, Chester Morris en Robert Montgomery.

Shearer als de vrouw die ontdekt dat haar man overspel pleegt en dan zelf de bloemetjes buiten zet. Mooie rol van Shearer, ze kreeg er zelfs een Oscar voor.

Let Us Be Gay

1930 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1930. Romantiek van Robert Z. Leonard. Met o.a. Raymond Hackett, Norma Shearer, Roy La Rocque, Tyrell Davis en Sally Eilers.

Een romantische soap opera over gescheiden lieden die elkaar jaren later in Parijs weer tegen het lijf lopen. Frances Marion maakte het scenario naar het toneelstuk van Rachel Crothers. Voorzien van romantiek, komedie, menselijkheid, prachtige kostuums en decors en een goede bezetting van hoofd- en bijrollen. We zien ook Hopper, die, hoewel een goed actrice, bekender werd als roddeljournaliste. De titel komt heden ten dage wat merkwaardig over.

Marianne

1929 | Komedie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1929. Komedie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Marion Davies, George Baxter, Lawrence Gray, Cliff Edwards en Benny Rubin.

De eerste sprekende film van Davies, ook een van haar beste; een goede gelegenheid om haar charme en komisch talent te laten zien als Française die, tijdens WO I, twee Amerikaanse soldaten achter zich aan heeft.

A Mormon Maid

1917 | Drama

Verenigde Staten 1917. Drama van Robert Z. Leonard. Met o.a. Mae Murray, Frank Borzage en Noah Beery sr.

Een alledaags melodrama; Borzage zou later een beroemd regisseur worden en twee Oscars winnen.

The Master Key

1914 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1914. Avonturenfilm van Robert Z. Leonard. Met o.a. Robert Leonard, Ella Hall, Harry Carter, Allan Forest en Jean Hathaway.

Een spannende avonturen-serial (in vijftien hoofdstukken) geschreven door Calder Johnstone naar het boek van John Fleming Wilson. Een goudzoeker schiet zijn partner dood nadat die goud gevonden heeft. Uit angst voor een moordaanklacht gaat hij er vandoor. Jaren verstrijken en plotseling komt de doodgewaande terug in deze Universal-serial. Jack Holt debuteerde in 1914 in de film SALOMY JANE, en in deze serial speelde hij zijn tweede rolletje, de start van een filmcarrière die tot 1951 zou duren. Zijn kinderen Tim en Jennifer zouden eveneens bekende filmsterren worden.