David I. Stern

Scenarist

David I. Stern is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Open Season 2

2008 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 2008. Animatie van Matthew O'Callaghan en Todd Wilderman.

Hert Elliot wil gaan samenwonen met een mooie hinde, maar dat zal even moeten wachten, want hij moet eerst zijn vriend, dashond Mr. Weenie, bevrijden. Die is namelijk gevangen genomen door mensen die hem onder hebben gebracht bij een clubje tot op het bot gedomesticeerde huisdieren. Elliot krijgt hulp van beer Boog en wat oude vrienden om Mr. Weenie te bevrijden. Open Season was de eerste film waarmee Sony Animation (The Smurfs) probeerde een plekje te veroveren naast animatiereuzen Pixar en DreamWorks, maar haalde het niveau niet. Dit tweede deel is nog wat zwakker.
In de Engelstalige versie met de stemmen van oa Joel McHale, Mike Epps en Jane Krakowski.

Geppetto

2000 | Fantasy, Muziek, Familiefilm, Drama, Musical

Verenigde Staten 2000. Fantasy van Tom Moore. Met o.a. Drew Carey, Julia Louis-Dreyfus, Brent Spiner, Seth Adkins en Usher Raymond.

Eigentijdse musical naar het beroemde verhaal van Carlo Collodi [KL]Le avventure di Pinocchio[KLE] uit 1883 dat hij op 57-jarige leeftijd zeven jaar voor zijn dood schreef. Houtsnijder Geppetto (Carey), een groot kindervriend, wil zelf vader zijn van een kind. Zijn wens wordt verhoord door het blauwe elfje (Louis- Dreyfus), die een van zijn houten poppen, Pinocchio (Adkins), tot leven wekt. Geppetto heeft geen ervaring als vader. Stromboli (Spiner), een listige man met een rondreizend marionettentheater, ziet een attractie in de levende pop. Hij ontvoert Pinocchio en de rest van het verhaal is een groot avontuur en een levensles voor Pinocchio en Geppetto. Dankzij de blauwe fee loopt deze hachelijke geschiedenis goed af. De grote winnaar in deze WILLY WONKA AND THE CHOCOLATE FACTORY-achtige film zijn de songs van Steven Schwartz in de originele versie en de prachtige kostuums van Hope Hanafin. Het spel van komiek Carey in de hoofdrol is bepaald niet slecht, maar Spiner is een complete verrassing als de schurk. Uitstekende bijrollen van Auberjonois als de op hol geslagen professor Buonragazzo, die klonen maakt, en Raymond als Ring Leader die kinderen verwent om ze tot domme ezels te reduceren. De goed in het gehoor liggende muziek ven Schwartz gesteund door een heel team, verhult met groot gemak de zwakke punten van de film. Het scenario is van David I. Stern. Het camerawerk is van Stephen M. Katz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David I. Stern op televisie komt.

Reageer