Gian Vittorio Baldi

Regisseur

Gian Vittorio Baldi is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

ZEN - Zona Espansione Nord

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Gian Vittorio Baldi. Met o.a. Serena Barone, Valentina Barresi, Luigi Maria Burruano, Domenico Ciaramitaro en Gabriella De Fina.

In het noordelijke uitbreidingsgebied van Palermo horen drugs, prostitutie en jeugdcriminaliteit bij het dagelijks leven. Er is een beetje hoop, dankzij de aanwezigheid van een non en een priester die de strijd hebben aangebonden met de verloedering. De acteerprestaties en de regie zijn onevenwichig, maar niettemin is de film de moeite waard.

L' Ultimo giorno di scuola prima delle vacanza di Natale

1974 | Oorlogsfilm, Drama

Italië 1974. Oorlogsfilm van Gian Vittorio Baldi. Met o.a. Macha Méril, Delia Boccardo, Lino Capolicchio, Riccardo Cucciola en John Steiner.

De laatste stuiptrekkingen van het Italiaanse fascisme tegenover de optrekkende gealliëerden in december 1944 leiden tot bloedige represailles jegens de plattelandsbevolking van de streek Emilia, waar partizanen verspreid zijn ondergedoken. Het geheel wordt gezien door de ogen van een idealistische middelbare scholier. Een voor Italië ongewone oorlogsfilm in die zin dat fascisten centraal in de aandacht staan. De film speelt zich overwegend af in een gegijzelde autobus, maar de spanningsboog wordt doorbroken door flash-backs en niet altijd waargemaakte formele pretenties van de regisseur.

La Notte dei fiori

1971 | Horror, Erotiek

Frankrijk/Italië/Duitsland 1971. Horror van Gian Vittorio Baldi. Met o.a. Dominique Sanda, Hiram Keller, Macha Méril, Jürgen Drews en Micaela Pignatelli.

Een jonge romanticus probeert zijn zieke vriendin af te leiden door een verhaal te vertellen over een popster en haar aanhang, die elkaar in een luxe villa met bizarre spelletjes psychisch en uiteindelijk letterlijk afmaken. Deze op de Manson- moorden en op Sharon Tate geïnspireerde film over rijkdom en decadentie, die tot een fataal noodlot moeten leiden, kreeg een hypocriete raamvertelling mee met een pleidooi voor de ware liefde. Ook zonder referentie rammelt het scenario aan alle kanten, met sensationele scènes zonder samenhang, zodat de desinteresse van de kijker toeslaat. De actrices en acteurs zijn mooi evenals de fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gian Vittorio Baldi op televisie komt.

Reageer