Heitor Villa-Lobos

Componist

Heitor Villa-Lobos is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

A Idade da terra

1980 | Drama, Experimenteel

Brazilië 1980. Drama van Glauber Rocha. Met o.a. Mauricio De Valle, Jece Valadào, António Pitanga, Tarciso Meira en Geraldo Del Rey.

Een blik op de geschiedenis van Brazilië. De mythen, sprookjes en passies. Een boeiende speurtocht naar de onderlinge verbanden die sedert de diverse beschavingen van de oorspronkelijke bewoners al aanwezig zijn en tot vandaag de dag hun stempel drukken op het land. Een van de slechtste films van de vergeten Glauber Rocha.

Claro

1975 | Familiefilm, Misdaad

Brazilië/Italië 1975. Familiefilm van Glauber Rocha. Met o.a. Juliet Berto, Tony Scott, Luis Waldon, Bettina Best en Mackay.

Een film van Rocha, die over het hoofd werd gezien. Het speelt in Rome maar een scenario ontbreekt. Er werd van dag tot dag ge[KA3]improviseerd, met als gevolg een onsamenhangend geheel, maar dat is nog niet alles. Een Berto als onstuimige jonge hippie, die het er doorgaans beter vanaf brengt in haar acteerwerk, tiert deze hele rolprent lang (110 minuten!!) over imperialisme, drugs, stadsplanning en tegenstrijdigheden in het systeem. Echt interessant is het niet. Meer dan pijnlijk en het is intreurig te constateren hoe deze filmer in ballingschap al zijn talent is kwijtgeraakt en niets anders dan deze reeks verwensingen wist te verzinnen.

Joao en het Mes

1972 | Drama, Experimenteel

Brazilië/Nederland 1972. Drama van George Sluizer. Met o.a. Joffre Soarez, Ana Maria Miranda, Joao-Augusto Azevedo en Jaoa-Augusto Azevedo.

De door Sluizer in Brazilië verfilmde novelle van Odylo Costa-Filhos over een oude rubbertapper en zijn jonge vrouw, is een schoolvoorbeeld van het geduldig observeren van menselijke emoties. Jan de Bont voerde de camera. De film is in alle opzichten perfect, maar kreeg in Nederland bij pers en publiek een lauwe ontvangst. Sluizer schreef zelf het scenario.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Heitor Villa-Lobos op televisie komt.

Reageer