Antonio Aguilar is regisseur en acteur.
Er zijn 66 films gevonden.

Pánico en el distrito 18

1985 | Misdaad

Spanje 1985. Misdaad van Antonio Aguilar. Met o.a. Antonio Aguilar, Luisa Rosado en Fernando Sancho.

Een jongen besluit om wraak te nemen op de moordenaars van zijn verloofde. Een onrijpe en reactionaire thriller, waarvan Antonio Aguilar regisseur, scenario-schrijver en producent is.

El Tonto que hacía milagros

1982 | Komedie, Fantasy

Mexico 1982. Komedie van Mario Hernández. Met o.a. Miguel Angel Ferriz, Antonio Aguilar, Sasha Montenegro en Carmen Salinas.

Een scenario-schrijver van de cinema besluit van zijn bovennatuurlijke machten gebruik te maken. Een vervelende Mexicaanse komedie, enigszins beïnvloed door de Italiaanse cinema.

Zapata

1971 | Avonturenfilm

Mexico 1971. Avonturenfilm van Filipe Casalz. Met o.a. Antonio Aguilar, Patricia Azpillage en Jaime Fernandez.

Een spektakelstuk rond de legendarische Mexicaanse rebel Zapata. De film is groots opgezet maar het scenario lijkt nergens op. Het is een simpele afschildering van goed en slecht (en Zapata was natuurlijk goed). Dat geeft aanleiding tot het ruwst denkbare geweld. Het bloed loopt van het doek af.

Lucio Vázquez

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Jaime Fernández, Alma Delia Fuentes en Eleazar García.

Een liefdesgeschiedenis over twee geliefden van verschillende sociale klassen tijdens de Mexicaanse Revolutie. Deze film hoort net als LAURO PUNALES bij de serie Corridos de la Revolucíon en bestaat uit de episoden El crimen de Chinameca, Un amor imposible en Así mueren los valientes

Lauro Puñales

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Alma Delia Fuentes.

Een legerofficier wordt verliefd op een tegenstandster van de regering. De generaal die aan het hoofd van de troepen staat beveelt dat ze gefusilleerd moet worden. Bestaat uit de episoden Bajo la usurpación, El despertar de un pueblo en El mártir de Anenecuilco.

El caballo bayo

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Maricruz Olivier, Jaime Fernández en Alejandro Reyna.

Een jongen en zijn vader komen in een dorp, waar vervolgens de vader wordt vermoord. Een vrouw komt de jongen te hulp en samen gaan ze op zoek naar de schat van generaal Villa. Gebaseerd op een populair liedje van José Albarrán. De regie is slecht maar de dialogen zijn uitstekend. De film bestaat uit de episoden La muerte en la ciénaga, El oro del rencor en Amarga riqueza

Los alegres Aguilares

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Antonio Aguilar, María Duval, Elsa Cárdenas en Mary Castell.

Een jonge kaartspeler neemt op verzoek van een rijke man diens plaats in. Ze lijken veel op elkaar, waardoor allerlei misverstanden ontstaan. Gemaakt door dezelfde ploeg als JUAN COLORADO. Het is duidelijk dat de regisseur en de acteurs meer plezier hadden in deze film dan in de voorgaande.

Juan Colorado

1965 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1965. Avonturenfilm van Miguel Zacarías. Met o.a. Antonio Aguilar, María Duval, Elsa Cárdenas en Flor Silvestre.

Een van de vier 'Juans' uit de film LOS CUATRO JUANES die Zacarías nauwelijks een jaar eerder maakte, werd van zijn kameraden gescheiden en tot held gebombardeerd. De film zit vol melodramatische en 'revolutionaire' avonturen. Van een echt verhaal is nauwelijks sprake, het gaat hier om de verheerlijking van de macho.

Caballo Prieto Azabache

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Jorge Russek.

Een paardenhandelaar wordt door Pancho Villa aangenomen om een mooie, jonge vrouw verliefd te maken, die een spionne van de tegenpartij is. Bestaat uit de episoden La tumba abandonada, El espía de Villa en La muerte de Pancho Villa

Los cuatro Juanes

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van Miguel Zacarías. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Javier Solís en Narciso Busquets.

Vier avonturiers (Juan Charrasqueado, Juan Colorado, Juan Sin Miedo en Juan Pistolas) worden door de regering van Victoriano Huerta gezocht. Ze sluiten zich aan bij het leger van revolutionairen en krijgen al snel een gevaarlijke opdracht. De actie wordt regelmatig onderbroken voor een liedje.

La Gitana y el charro

1964 | Musical, Sportfilm

Spanje/Mexico 1964. Musical van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lola Flores, Antonio Aguilar en Carmen Mota.

De romance tussen een Spaanse danseres en een Mexicaanse man.In deze waardeloze film wisselen Spanje en Mexico sentimentele en muzikale geintjes uit.

Gabino Barrera

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Jaime Fernández, María Duval en Liza Castro.

Als een jongen terugkeert naar zijn geboortedorp hoort hij dat zijn vader vermoord werd, terwijl deze streed voor de Mexicaanse Revolutie. De eerste van twee films, die beide bestaan uit drie delen. In dit geval: Gabino Barrera, Viva Zapata en La redención de un pueblo. Goed gemaakt. De tweede film heet EL HIJO DE GABINO BARRERA.

Escuela para solteras

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Amador Bendayán en Javier Solís.

Een jongen wil trouwen met een meisje maar moet wachten tot haar oudere zusters getrouwd zijn. De jongen besluit dan maar echtgenoten voor haar zusters te gaan zoeken. Een lofzang op het huwelijk. Ook bekend als AGUILA CON LAS HERMANAS.

El rifle implacable

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Noé Murayama en Olivia Michel.

Na de dood van hun vader erven twee zusjes zijn ranch. Ze beheren de ranch goed, totdat een groep bandieten hun vee steelt. Om zich tegen de dieven te beschermen roepen de gezusters de hulp in van een revolverheld op wie ze beiden verliefd worden. Veel gewelddadige actiescènes in deze nogal curieuze film.

El padre Diablo

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Antonio Aguilar, Kitty de Hoyos, Manuel Capetillo en Eric del Castillo.

Een welbespraakte en nogal aanstellerige pastoor pakt met zijn woorden de arme boeren in. De film bestaat uit twee delen van elk 45 minuten: Los hermanos Diablo en El parrandero. Vagelijk geïnspireerd op ELMER GANTRY.

El hijo de Gabino Barrera

1964 | Avonturenfilm

Mexico 1964. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Jaime Fernández, Martha Duhalt en Eleazar García 'Chechelo'.

Het vervolg op GABINO BARRERA. De zoon van Barrera besluit de moord op zijn vader te wreken. Evenals de voorganger bestaat deze film uit drie delen: El hijo de Gabino Barrera, Triunfa el odio en La justicia de Gabino Barrera

El Alazán y el Rosillo

1964 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1964. Drama van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Jaime Fernández en Adriana Roel.

Als een jongen na een aantal jaren terugkeert naar zijn geboortedorp, ontmoet hij zijn jeugdvriend die grootgrondbezitter is geworden. Het verhaal is van Aguilar zelf en heeft veel te maken met twee mythische figuren uit de Mexicaanse Revolutie: Villa en Zapata.

Alma llanera

1964 | Drama

Venezuela/Mexico 1964. Drama van Gilberto Martínez Solaris. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre en Manuel Capetillo.

Hoewel er overal in het dorp olie is gevonden, wil een man zijn grond niet verlaten om olieboringen uit te laten voeren. Hij krijgt ruzie met de hele dorpsgemeenschap.

Alazán y enamorado

1963 | Komedie

Mexico/Kameroen 1963. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe, José Elías Moreno en Mantequilla.

Een veeboer voelt zoveel liefde voor zijn paarden dat hij slechts voor hen leeft, totdat hij een jongedame ontmoet die ook met paarden te maken heeft. Hij besluit haar te temmen, ook al is ze een beetje bokkig. Dieren spelen een even belangrijke rol in deze leuke komedie als mensen.

Yo, el mujeriego

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Antonio Aguilar, Patricia Conde, Lúz Márquez en 'Mantequilla'.

Om te voorkomen dat haar dochter van school gestuurd wordt laat een jonge moeder een rijke rokkenjager zonder zijn medeweten voor haar man doorgaan. Een nieuwe versie van EL MIL AMORES (Gonz[KA1]alez, 1954), die op zijn beurt gebaseerd was op de Argentijnse film EL TERCER BESO (Amadori, 1942).

Vuelve El Norteño

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Antonio Aguilar, Lorena Velázquez, 'El Tariácuri' en José Galvez.

Derde en laatste film over de heldendaden van 'El Norteño'. Net als zijn voorgangers bestaat hij uit drie episoden: La emboscada, Cruzada heróica en La sarracina.

El jinete enmascarado

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Miguel Muñoz. Met o.a. Antonio Aguilar, El Tariácuri, Luz María Aguilar en Lucha Villa.

Alweer een van de duizenden films over gemaskerde wrekers die zo geliefd zijn bij het Mexicaanse publiek. Deze keer heet de betreffende gemaskerde 'El Norteño'. Het is het eerste deel van een serie van drie over dit personage. Alle zijn ze middelmatig.

El Norteño

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Antonio Aguilar, El Tiarácuri, Luz María Aguilar en Lucha Villa.

Tweede deel van de avonturen van de gemaskerde 'Norteño, die bestaat uit drie episoden: Torbellino de codicias, El buitre satánico en El vértigo asesino. Niets noemenswaardigs.

El Caballero blanco

1962 | Romantiek

Mexico/Spanje 1962. Romantiek van Rafael Baledón. Met o.a. Joselito, Antonio Aguilar, Florencia Castelló en Sara García.

Joselito wordt verliefd op een vriendelijke schooljuffrouw. De derde Spaans-Mexicaanse coproduktie waarin de onuitstaanbare Joselito de hoofdrol speelt.

Duelo de valientes

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe en Olivia Michel.

'El Lobo', premiejager, is op zoek naar de bandiet 'El Marcado' en zijn bende om zich te wreken op degenen die zijn huis in brand staken en zij ouders vermoord hebben. Ook is hij op zoek naar zijn zuster, die zich schuilhoudt. Middelmatige film. Ook bekend als CAZADORES DE ASESINOS.

Aquí está tu enamorado

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Lucha Moreno en Manuel López Ochoa.

Om Antonio van zijn rokkenjaagpraktijken te genezen bedenken zijn broer en diens verloofde een plan. Op zijn verjaardag krijgt Antonio een baby met een briefje waarin staat dat het zijn zoon is. Deze Mexicaanse doorsneekomedie is volgepropt met liedjes.

Animas trujano

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Toshirô Mifune, Columba Domínguez, Antonio Aguilar en Flor Silvestre.

De film schildert de vreugde en het verdriet van een typisch Mexicaanse boer: drankzuchtig en twistziek. Een heel aanvaardbare film, met als bijzonderheid Toshiro Mifune in de rol van Mexicaan.

Vuelven los Argumedo

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Manuel Muñoz. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Rosa de Castilla en Norma Mora.

Vervolg op AHI VIENEN LOS ARGUMEDO, van dezelfde ploeg en met dezelfde slordige regie. Opnieuw de vertrouwde verwikkelingen van twee vrolijke, getrouwde neven.

Sol en llamas

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Antonio Aguilar, Maricruz Olivier, Fernando Soler en Domingo Soler.

Een verhaal over geliefden en verwarringen tegen de achtergrond van de Mexicaanse Revolutie. In deze onbeholpen film wordt veel gebruik gemaakt van hellende vlakken in Duitse expressionistische stijl.

Los Hermanos del Hierro

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Ismael Rodríguez. Met o.a. Antonio Aguilar, Julio Alemán, Columba Rodríguez en Patricia Conde.

Twee broers willen de dood van hun vader wreken met hulp van een sluipschutter. Een van de broers is het er echter niet mee eens. Een van de beste films van Rodríguez, prachtig gesitueerd en uitstekend vertolkt. Een overdenking met betrekking tot geweld. Ook bekend als LOS LLANEROS.

Ahí vienen los Argumedo

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Manuel Muñóz. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Rosa de Castilla en Fernando 'Mantequilla' Soto.

Twee vrolijke neven winnen met pokeren een veeboerderij. Als ze hun nieuwe bezittingen gaan bekijken, stuiten ze op twee meisjes die de genoemde boerderij gehuurd hebben om er huin vakantie door te brengen. Een zeer routineuze plattelandskomedie, die uit drie episoden bestaat: Dos parranderos con suerte, Rancho en condominio en Llegan los novios. Het vervolg heet VUELVEN LOS ARGUMEDO.

Vacaciones en Acapulco

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Antonio Aguilar, Ariadna Welter, Sonia Furió en Rafael Bertrand.

Tijdens een reis naar Acapulco per autobus, raken de levens van de inzittenden onderling verstrikt. Het beste van deze film waren de toeristische panorama's die Acapulco biedt, maar verder is hij niet de moeite waard.

Rumbo a Brasilia

1960 | Drama, Musical

Mexico/Brazilië 1960. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio Aguilar, Angela María, Carlos Pereira en Roldolfo V. Alexsitch.

Een jongetje reist naar Brasilia om de president om hulp te vragen voor zijn dorp. Eerste Mexicaans/Braziliaanse coproduktie, die als voornaamste doel had de pracht van de kort daarvoor gebouwde, nieuwe hoofdstad van Brazilië te tonen, en verder niets. Een toeristisch melodrama.

El Siete de copas

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Antonio Aguilar, Elvira Quintana, Julio Aldama en Pedro de Aguillón.

Het leven van een jongeman die altijd met kaarten wint, wat hem behoorlijk in de problemen brengt. Een huilerig en pessimistisch melodrama, ondanks dat de regie soms aardig was.

Qué bonito amor

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio Aguilar, Lola Beltrán, Joaquín Cordero en Luz Mar ía Aguilar.

Twee geliefden zijn elkaars rivalen bij de kandidatuur voor burgemeester van het dorp. De film is genoemd naar een beroemd liedje uit die tijd, dat model stond voor het verhaal. Het machismo ten top.

La Joven mancornadora

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio Aguilar, Lola Beltrán, Demetrio González en Emma Arvizu.

Een vrouw, verkleed als man, besluit twee broers te vermoorden om haar vader te wreken. Ze bieden haar werk aan op hun rancho, ontdekken dat het een vrouw is en worden beiden verliefd op haar. De pseudo-homosexuele travestie was al een tamelijk afgelopen pad in de Mexicaanse film; deze film is daar eens te meer een voorbeeld van.

Bala perdida

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Miguel Aceves Mej ía, Antonio Aguilar, Teresa Vel ázquez en Ra úl Meraz.

Om een weddenschap met een vriend te winnen, moet een rijke ranchero een meisje veroveren, waarvan iedereen fluistert dat zij een verschrikkelijk geheim heeft. Een matige interpretatie van het Don Juan thema, met een eindeloze reeks liedjes om het meisje het hof te maken.

Yo... el aventurero

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Rosa de Castilla, Angel Infante en Amalia 'La Tariácuri' Mendoza.

De rampen die een jongeman moet doorstaan om de liefde van zijn beminde te winnen. Een goede komedie waarin ook de gebroeders Andrés en Domingo Soler en de komieken 'Chicote' en 'Borolas' optreden.

Los Santos Reyes

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Antonio Aguilar, Antonio Badú, Eulalio 'Piporro' Gonzalez en Mary Esquivel.

Drie uit de gevangenis ontsnapte bandieten moeten een dorp van een tiran bevrijden ten einde het geld terug te krijgen dat zij hadden verstopt op de plek waar nu een school staat. Matig en met nogal wat religieuze bijbedoelingen.

La Cucaracha

1958 | Western

Mexico 1958. Western van Ismael Rodriguez. Met o.a. María Félix, Emilio Fernandez, Dolores Del Rio, Pedro Armendáriz en Antonio Aguilar.

Een Mexicaans westerndrama uit de tijd van Pancho Villa, begin 20ste eeuw. Felix is La Cucaracha en zij wordt verliefd op kolonel Fernandez. Deze laat haar echter zwanger en al zitten. Als ze het leger ziet terugkomen hoort ze dat Fernandez dood is. Het is zeer dramatisch, maar de film heeft een vrij bekende internationale naam gekregen als één van de weinige westerns die in Mexico gemaakt zijn.

Dos hijos desobedientes

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Pedro Armendáriz, Antonio Aguilar, María Duval en Elvira Quintana.

Twee broers besluiten veehouders te worden, om zo de dieren terug te krijgen die eens van hun ouders waren, maar nu van een ietwat mannelijk aandoende vrouw en haar twee dochters. Een routinematige komedie, zonder iets bijzonders.

Las Tres pelonas

1957 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1957. Drama van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Rodolfo Landa, Martha Valdés en Rosenda Monteros.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie slaagt een aantal kameraden er in om na vele omzwervingen zich bij Pancho Villa te voegen. Een verward verhaal voor een veel te vernuftige film.

La venganza de Heraclio Bernal

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Roberto Gavaldón. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Chula Prieto en Rodolfo Landa.

Vijf broers worden bandoleros als zij worden beroofd van de mijn waarvan zij eigenaren zijn, en de vrouw van een van hen wordt vermoord. De tweede, en misschien wel de beste, van de drie films die Gavaldón maakte over Heraclio Bernal. Een aantrekkelijke en uitstekend gerealiseerde film. Ook bekend als EL RAYO DE SINALOA.

La rebelión de la sierra

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Roberto Gavaldón. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Chula Prieto en Rodolfo Landa.

Een bekende bandolero besluit zijn drie broers te wreken die zijn vermoord door een kolonel. De derde en laatste film van de trilogie die Gavald[KA1]on maakte rond het leven van Heraclio Bernal, even acceptabel en correct als zijn twee voorgaande films (AQUI ESTA HERACLIO BERNAL en LA VENGANZA DE HERACLIO BERNAL).Ook bekend als LA LEY DE LA SIERRA en EL OCASO DE HERACLIO BERNAL.

La Marca del Cuervo

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Rodolfo Landa, Martha Valdés en Arturo Soto Rangel.

Een gemaskerde vreemdeling neemt het op tegen de schurk die in de hele streek angst en paniek zaait. Een inferieure variant op ZORRO.

La Cama de piedra

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Rodolfo Landa, Daniel 'Chino' Herrera en Lorena Velázquez.

Een jongen komt in zijn geboortestad een erfenis opeisen waar een stel bandieten zich meester van wil maken. Uitsluitend bedoeld om de hoofdrolspeler te laten schitteren. Niets bijzonders.

Fiesta en el corazón

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Sonia Furió en Verónica Loyo.

Een artieste geeft zich uit voor de echtgenote van een jongeman, opdat deze een erfenis kan opeisen. Deze komedie vond de methode om het ranchero-genre met een revue te verenigen, en daarmee beide genres te ontluisteren.

Aquí está Heraclio Bernal

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Roberto Gavaldón. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Rodolfo Landa en Domingo Soler.

Een mijnwerkersfamilie moet het opnemen tegen een bende bandieten die zich van hun mijn meester willen maken. Eerste film van een trilogie die resulteerde in een van de meest interessante dankzij zijn technische soberheid die goed ondersteund door het uitstekende camerawerk in zwart-wit van Gabriel Figueroa.

Tierra de hombres

1956 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1956. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Domingo Soler, Antonio Aguilar, Joaquín Cordero en Julio Aldama.

Het leven van een arme familie ten tijde van de Mexicaanse Revolutie wordt uitgebeeld met sympathieke personages.

Los Muertos no hablan

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Rina Valdarno en Sara Montes.

'El Rayo' heeft het deze keer gemunt op de levensgevaarlijke bandiet 'Alma Negra'. De negende en laatste film van 'El Rayo' en net zo deerniswekkend als al zijn voorgangers.

La Justicia del Gavilán Vengador

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre, Rebeca Iturbide en Agustín Isunza.

Een gemaskerde, bijgenaamd 'De Wrekende Gier', overvalt een diligence en geeft het geld aan de armen. De mythische 'Rayo' was er niet mee tevreden om in zijn achtste film weer gewoon de dorpsagent te zijn, dus werd-ie óók maar een genereuze gemaskerde weldoener, waarmee zijn avonturen tot een soort gemaskerd bal verwerden.

La Guarida del buitre

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Sara Montes, Lola Casanova en Esther Luquín.

De agenten 'El Rayo' en 'El Tejón' moeten het thans opnemen tegen de bloeddorstige bende van 'El Buitre'. Zevende avontuur van 'El Rayo' en net zo matig als alle voorgaande.

El Fin de un imperio

1956 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, José Elías Moreno en Tito Novaro.

De val van het rijk van Maximiliaan door de Mexicaanse Revolutie. Veel te patriottisch en daardoor lijdend aan een enorm gebrek aan objectiviteit.

Aquí están los Aguilares

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Rosa de Castilla en Lucy Gallardo.

Twee broers die op een ranch werken willen de liefde van twee meisjes winnen én zich van een schurk ontdoen. Slecht verhaal en een slecht opgebouwde film.

La Sierra del terror

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Alicia Ravel, Agustín Isunza en Víctor Alcocer.

Twee agenten van de federale politie worden naar een dorp gestuurd, om een bende wapensmokkelaars te ontmantelen. De vierde film in de serie van EL RAYO onderscheidt zich helaas niet in gunstige zin van zijn voorgangers.

La Pantera Negra

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en Chelo Pastor.

'El Rayo' en zijn helper 'El Tejón' moeten het opnemen tegen een bende struikrovers, die aangevoerd worden door een gemaskerde vrouw, 'La Pantera Negra'. Een middelmatige western en de zesde in rij rond de avonturen van 'El Rayo'.

La Huella del Chacal

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Agustín Isunza, Marina Camacho en Flor Silvestre.

Twee agenten van de federale politie leiden in een provincie het onderzoek naar een zaak van valsemunterij. De vijfde western met 'El Rayo', veel minder van kwaliteit dan zijn voorgangers en nogal vaag.

Gallega en La Habana

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van René Cardona. Met o.a. Niní Marshall, Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe en Juan José Martínez Casado.

Een meisje uit Galicië emigreert naar Havanna, waar zij roem en liefde vindt. Komedie opgedragen aan het destijds machtige Centro Gallego in Havanna. Armetierig.

Cuatro contra el imperio

1955 | Avonturenfilm

Mexico 1955. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Rosario Granados en José Elías Moreno.

Mexicaanse versie van De drie musketiers naar de klassieke roman van Dumas, uitzonderlijk slecht gefilmd.

Bailando Cha cha cha

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Christiane Martel, Antonio Aguilar, Sergio Corona en Alfonso Arau.

De eigenaar van een badpakkenfabriek laat zijn zaak gedurende een jaar over aan zijn werknemers. Als zij er in slagen om meer te verkopen dan het voorgaande jaar dan is de fabriek van hen. De film is geheel ondergeschikt gemaakt aan de rol van de ex-Miss Universe Christiane Martel en van de jeugdige dansers Corona en Arau.

Pueblo quieto

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Verónica Loyo, Antonio Aguilar, Andrés Soler en Delia Magaña.

Twee jongemannen, onderling compleet verschillend, hebben allebei belangstelling voor een zojuist in het dorp gearriveerd meisje. Dit is aanleiding tot een aaneenschakeling van misverstanden. Zeer simpele film.

Música, espuelas y amor

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Ramón Peón. Met o.a. Antonio Aguilar, Evangelina Elizondo, Sara Montes en Elda Peralta.

Een ranchero stuurt zijn dochter naar de stad om piano te studeren, maar als zij haar debuut maakt als orkestleidster, zangeres en danseres in een musical, komt haar vader haar weer terughalen. Een soort vaudeville, maar dan van het platteland.

La Barranca de la Muerte

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Sara Montes, Agustín Isunza en Guillermina Téllez Girón.

Een agent van de federale politie neemt de taak op zich om een lading door de 'Dodenvallei' te vervoeren. Nog nimmer is iemand levend uit de vallei gekomen door de overvallen van een gevreesd bandiet. Goede rol van Antonio Aguilar.

El Rayo justiciero

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en Víctor Alcoces.

Vanwege de moord op een mijnwerker komen twee agenten in een dorp aan; één van hen heeft de bijnaam 'El Rayo'. Zwakke film met enkele goede rollen.

El Gavilán vengador

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Elda Peralta, Agustín Isunza en José Eduardo Pérez.

Op een ranch die onveilig wordt gemaakt door een bende veedieven, komt een geheimzinnige gemaskerde een eind maken aan het bandietendom. Brutaal plagiaat (en uitermate zwak, ook dat nog) van LA MARCA DEL ZORRO.

Yo fui una callejera

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Meche Barba, Antonio Aguilar, Freddy Fernández en Estela Matute.

Een meisje dat in huis woont bij haar broer, haar dronken vader en haar stiefmoeder, die haar uitbuit, vindt werk in een revue. Dit tegen de wil van haar broer die het haar kwalijk neemt dat ze met zo weinig kleding aan danst. Totaal absurd.