Ula Stöckl is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Der Schlaf der Vernunft

1984 | Drama

Duitsland 1984. Drama van Ula Stöckl. Met o.a. Ida di Benedetto, Pina Esposito, Marta Bifano, Stefania Bifano en Christina Scholz.

Een vrouwelijke arts is van plan door onderzoek en publicaties de gevaarlijke bijwerkingen van een medicijn aan het licht te brengen. Maar ze staat tegen een overmacht en verliest de strijd tegen de farmaceutische industrie. Dit gaat met privé-conflicten gepaard, waardoor ze ook nog man en kinderen kwijtraakt.

Erikas Leidenschaften

1976 | Drama

Duitsland 1976. Drama van Ula Stöckl en Ula Stèckl. Met o.a. Karin Baal en Vera Tschechowa.

Erika (Baal) en Franziska (Tschechowa) leren elkaar kennen als ze allebei secretaresse zijn. Erika is net gescheiden en Franziska heeft een ongelukkige liefde achter de rug. Ze besluiten samen te gaan wonen, maar na zes jaar is hun relatie voorbij. Erika voelde zich door Franziska uitgebuit en Franziska wist niet wat ze wilde. Erika was jaloers op de zekere levensvreugde van Franziska, en de onzekere Franziska keek op tegen de stabiele Erika. Vier jaar later ontmoeten ze elkaar weer en proberen aan de hand van gesprekken te analyseren wat er gebeurd is, wat er mis ging en ze trachten elkaars gevoelens te begrijpen. Uitstekende spelprestaties van Baal en Tschechowa in een zwaar op de hand zijnde film met veel dialoog. Het strekt maakster Stöckl tot eer dat de film niet veel langer is dan een uur. Het camerawerk is van Thomas Mauch.

Das Goldene Ding

1971 | Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm

Duitsland 1971. Familiefilm van Ula Stöckl, Edgar Reitz, Alf Brustellin en Nicos Perakis. Met o.a. Christian Reitz, Oliver Jovine, Konstantin Sautier en Reinhard Hauff.

Het gouden ding is het Gulden Vlies uit de bekende mythische avonturenverhalen. De film werd gemaakt met voortreffelijk spelende kinderen.

Neun Leben hat die Katze

1968 | Drama, Experimenteel

Duitsland 1968. Drama van Ula Stöckl. Met o.a. Liane Hielscher, Christine de Loup, Elke Kummer, Jürgen Arndt en Heidi Stroh.

Regiedebuut van de veertigjarige Ula Stöckl met het al wat aftands geworden LES DIABOLIQUES-thema in een Godardachtige verfilming.