Mónica Lozano

Producer

Mónica Lozano is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

I Dream in Another Language

2017 | Drama, Romantiek

Mexico 2017. Drama van Ernesto Contreras. Met o.a. Fernando Álvarez Rebeil, José Manuel Poncelis, Eligio Melendez, Fátima Molina en Juan Pablo de Santiago.

Een taalonderzoeker reist af naar een dorpje aan de rand van het oerwoud om in contact te komen met de laatste twee sprekers van de inheemse (fictieve) taal Zikril. Hij stuit er op een vete tussen twee stokoude jeugdvrienden die eerst moet worden opgelost. Een aan de telenovela verwante, innemende vertelling met een licht surrealistische inslag over communicatie, liefde, en de geschiedenis die aan verschillende talen verbonden is. Ambitieus in thematiek, soms wat houterig in de uitwerking. Winnaar publieksprijs op het Sundance-festival.

El baile de San Juan

2010 | Historische film, Drama

Mexico/Frankrijk/Duitsland/Spanje 2010. Historische film van Francisco Athié. Met o.a. José María de Tavira, Arielle Dombasle, Marcello Mazzarella, Pedro Armendáriz jr en Alberto González Rubio.

Mexico-Stad was in 1791 een Spaanse onderhorigheid, geregeerd door een onderkoning die met een religieus en racistisch gemotiveerde dadendrang probeerde het land te vrijwaren van opstandelingen. De woelige periode, drie decennia voor de Mexicaanse onafhankelijkheid, krijgt handen en voeten door de ogen van de onwettige zoon van een politiek recalcitrante Italiaan en een inheemse vrouw. El baile de San Juan (Het bal van San Juan) is gefilmd theater, rijk uitgedost met overdadige kostuums en decors, en bevolkt door tijdloze en daarmee immer actuele slachtoffers van een schrikbewind.

Amores Perros

2000 | Thriller, Drama

Mexico 2000. Thriller van Alejandro G. Iñárritu. Met o.a. Emilio Echevarria, Gael García Bernal, Goya Toledo, Álvaro Guerrero en Vanessa Bauche.

Een auto ongeluk op een kruispunt in Mexico Stad is het dramatische epicentrum van dit energieke, met prijzen en lof overladen speelfilmdebuut van regisseur Iñárritu. Bij het ongeluk, gefilmd door negen camera's tegelijk, zijn ondermeer een model en een jongeman die verliefd is op zijn schoonzus betrokken. In dit drieluik leren we ze beter kennen via... hun honden. Honden spelen een grote rol in de film die niet voor niets begint met de mededeling dat er tijdens de opnamen geen dieren gewond zijn geraakt. Toch was Amores perros in Engeland aanleiding voor een aanklacht van de dierenbescherming naar aanleiding van een 21 seconden durend hondengevecht. De film werd een wereldwijde hit en de Mexicaanse inzending voor de Oscars.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mónica Lozano op televisie komt.

Reageer