Stephanie Grant

Acteur

Stephanie Grant is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

George Washington

2000 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 2000. Familiefilm van David Gordon Green. Met o.a. Candace Evanofski, Donald Holden, Curtis Cotton III, Eddie Rouse en Damian Jewan Lee.

Het filmdebuut van Green die tijdens het draaien nauwelijks 24 jaar was, gaat over een groepje kinderen van negen tot veertien jaar dat voor de grote vakantie thuis blijft. Thuis is in North Carolina en de kinderen zijn zowel blank als zwart. George (Holden) uit de titel is niet de hoofdpersonage. Dat is Nasia (Evanofski), die het verhaal vertelt. Aan het begin laat Nasia haar vriendje Buddy (Cotton III) vallen voor George, die zij de bijnaam Washington geeft. George draagt een footballhelm omdat zijn bijna kale knikker niet tegen water kan. Hij houdt van dieren tot grote afschuw van zijn brommerige oom Damascus (Rouse), die zijn voogd is. Verder zijn er de negen-jarige Sonya (Handy), die met het grootste gemak een auto steelt, en Vernon (Lee), een goedaardige reus. Het is rond 4 juli, Independence Day (Onafhankelijkheidsdag), en iedereen in Amerika bereidt zich voor op een feestelijke dag, een lang weekend, enz. De kinderen gaan naar een leegstaand amusementspark, waar een van hen een tragisch ongeluk krijgt. Dat is vlak voor de helft, en het tweede gedeelte gaat erover om de schok te verwerken en zo worden ze abrupt uit de idyllische droom van hun jeugd gewekt en geconfronteerd met de rauwe werkelijkheid. Tegelijkertijd gaat de film over de Amerikaanse droom die geen droom is, en het leven in de smeltkroes van de Deep South. Het geĆÆmproviseerde scenario van regisseur Green, is traag, maar mooi en poĆ«tisch en doet denken aan het werk van de grote schrijvers van Americana zoals William Faulkner, Truman Capote, Tennessee Williams, Carson McCullers enz. De jeugdige rolverdeling doet het heel leuk, maar hun personages zijn niet interessant genoeg en de rolprent kabbelt te langzaam voort. Het prachtige camerawerk van Tim Orr is de grootste troef van deze aparte, soms irritante kaleidoscopische film. Bekroond met talloze prijzen, maar commercieel nauwelijks een succes.

Dr. Yes: The Hyannis Affair

1983 | Thriller

Verenigde Staten 1983. Thriller van Jack Nixon-Browne. Met o.a. Britt Ekland, Jack Messinger, Stephanie Grant, Patricia Moffatt en Suzanne Barker.

Vamp met geld Susannah (Ekland) heeft haar beste tijd gehad. Ze heeft toch een jonge arts uit Itali[KA3]e aan de haak kunnen slaan, Paolo (Messinger). Haar verwende dochter Louisa (Grant) is stinkend jaloers. Paolo wil zijn erkennig behalen, zodat hij zich kan vestigen in de V.S. en hij zijn bezitterige meesteres kan laten vallen. Susannah vreest alleen gelaten te worden en wantrouwt haar dochter. Verwarde, kronkelige suspense-film die tegen soap aanhangt met vleugjes erotiek uit de Playboy- stal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stephanie Grant op televisie komt.

Reageer