Valentinas Masalskis

Acteur

Valentinas Masalskis is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Izgoj

1991 | Oorlogsfilm

Oekraïne/Duitsland 1991. Oorlogsfilm van Vladimir Savelyev. Met o.a. Yossi Pollak, Stefaniya Stanyuta, Margarita Vishnyakova, Borislav Brondukov en Valentinas Masalskis.

Deze film gaat over een joodse timmerman Simon (Pollack), die na de Duitse inval in Polen met zijn gezin van zes kinderen vlucht naar een dorpje in de Oekraïne. Ondanks het vooroordeel van zijn christelijke buren en dorpsgenoten, weet hij zich geliefd te maken, zodat men de joodse familie accepteert. Het lot is Simon ongunstig gezind, want in 1941 vallen de nazi's Rusland binnen en bezetten o.a. de Oekraïne, waar ze met hun zuiveringsacties beestachtig te keer gaan. Het gezin wordt opgepakt en belandt in een concentratiekamp. Simon weet te ontsnappen, maar daarmee zijn zijn zorgen nog niet afgelopen. De film werd geproduceerd door regisseur Savelyev en Artur Brauner, die over dit onderwerp een aantal uitstekende films heeft gemaakt en gefinancierd en deze rolprent is er een van. Goed spel en authentieke, geloofwaardige enscèringen. Ondanks het gruwelijke onderwerp veel menselijke warmte. Het scenario is van regisseur Savelyev en Anatoli Dimarov naar de roman van Simon Reznik. Het camerawerk is van Yuri Garmasch.

Osen', Chertanovo

1988 | Drama

SU 1988. Drama van Igor Talankin. Met o.a. Valentinas Masalskis, Ingebora Dapkunaite en Alvis Khermanis.

Dapkunaite en Masalskis houden van elkaar. Maar zij houdt ook van haar man en van Klushs. Al die kerels gaan er bijna onderdoor, terwijl zij denkt dat alles koek en ei is. Tenslotte wordt zij door iemand verkracht en haar man pleegt zelfmoord. Van dit verhaal zou een misschien een interessante film te maken zijn, maar dan moet je vooral regisseur Talankin thuislaten.

Veld

1987 | Sciencefiction

SU 1987. Sciencefiction van Nazim Tulakhodzhayev. Met o.a. Yuri Belyaev, Nelly Pshennaya, Gheorghy Gheghechkory, Tamara Skhirtladze en Henrikas Kurauskas.

Deze film is gebaseerd op een boek van Ray Bradbury met (in de Sovjetunie) dezelfde titel. Het echtpaar Stouns vonden een apparaat uit, waardoor ze de muren van de kinderkamer konden laten draaien en uitkomen op elk gewenst landschap van de aarde. Op een dag gaan ze verhuizen, maar de kinderen sluiten zich op in kun kamer en de muren geven toegang tot een Afrikaanse vlakte vol met leeuwen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valentinas Masalskis op televisie komt.

Reageer