Philip Gröning

1959 Regisseur, Scenarist, Producer, Cameraman, Componist, Editor

Philip Gröning (1959) is regisseur, scenarist, producer, cameraman, componist en editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Frau des Polizisten

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Philip Gröning. Met o.a. Alexandra Finder, David Zimmerschied en Pia Kleemann.

De vraag is: moet je bij een film over huiselijk geweld ook de kijker mishandelen? Kort door de bocht misschien, maar Philip Gröning doet in dit bijna drie uur durende drama over een gefrustreerde agent en zijn gezin van alles om je te ontmoedigen. De beproeving heeft wel effect. Dankzij een paar vertederende scènes tussen moeder en dochter ga je een beetje begrijpen wat de moeder moet voelen: dat er ondanks die ellendige momenten ook redenen zijn om de situatie te verdragen. Levert dat een sterke film op? Niet echt.

Die Grosse Stille

2005 | Documentaire

Duitsland/Zwitserland/Frankrijk 2005. Documentaire van Philip Gröning.

Documentaire over La Grande Chartreuse, het moederklooster van de strengste katholieke orde ter wereld, de Kartuizers. Regisseur Gröning verbleef meer dan zes maanden tussen de dertig monniken. Zonder crew, en onder omstandigheden die Spartaans te noemen zijn. Die Große Stille, die in Nederland onder de Engelse titel Into Great Silence is uitgebracht, beantwoordt geen vragen. Grönings documentaire is een monument voor de onthaasting, voor een levensstijl die bijna is verdwenen.

L'amour, l'argent, l'amour

2000 | Drama, Romantiek

Zwitserland/Duitsland/Frankrijk 2000. Drama van Philip Gröning. Met o.a. Sabine Timoteo, Florian Stetter, Dierk Prawdzik, Thomas Gimbel en Gerhard Fries.

David is werkloos en droomt van veel geld en verre reizen. Tijdens een autorit door Duitsland wordt hij vergezeld door prostituee Marie, die ondanks de ontluikende liefde haar beroep blijft uitoefenen. De vele clichés zullen wel een functie hebben in het artistiekerig vormgegeven verhaal, maar wat regisseur Gröning precies voor ogen stond blijft onduidelijk. Dat zijn roadmovie wel een dromerige kwaliteit bezit ligt vooral aan de fijne soundtrack, met nummers van The Velvet Underground, Yo La Tengo en Calexico. In 2005 maakte Gröning de veelbekroonde docu Die Große Stille - ook lang en moeilijk, maar dan wél boeiend.

Sommer

1988 | Drama

Duitsland 1988. Drama van Philip Gröning. Met o.a. Michael Schech, Philip Rankl, Barbara vom Baur, Lene Beyer en Claudia Butenuth.

Een man verblijft met zijn zoontje in een hotel. Het jongetje is autistisch en de vader doet onvermoeibare pogingen om contact te maken. Maar het zoontje is meer geïnteresseerd in zijn knikkers dan in de speelse uitvindingen die zijn vader gebruikt om zijn aandacht te trekken. Een indrukwekkend debuut van Gröning. Scenario van regisseur Gröning, Nicolas Humbert en Ralf Zöller. Camerawerk van Ernst Kubiza en Laslo Kadar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philip Gröning op televisie komt.

Reageer