Rahela Ferari

Acteur

Rahela Ferari is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Kazi zasto me ostavi

1994 | Drama, Oorlogsfilm

YU 1994. Drama van Oleg Novkovi[KA1]c. Met o.a. Zarco Lausevi[KA1]c, Milicia Mihajlovi[KA1]c, Ljubisa Samardzi[KA1]c, Katanna Gojkovi[KA1]c en Dragan Jovanovi[KA1]c.

De boodschap van regisseur Novkovi[KA1]c is eerlijk. De oorlog is zinloos, mensen sneuvelen zonder geldige reden en hun dood is al even zinloos. Hun lot kan niemand een lor schelen. De toekomst is daarom uitzichtloos voor overlevenden. De centrale personage is Pedja (Lausevi[KA1]c) die in 1991 aan het begin van de Joegoslavische afscheidingsoorlogen opgeroepen wordt voor de dienst. Hij moet samen met Ljuba (Dujov[KA1]c), de homoseksuele vriend van de broer van zijn vriendin, naar het front in Vukovar. Ljuba wordt neergeschoten en sterft later in het bijzijn van Pedja, hun slapie Rabe (Samardzi[KA1]c) en Vera (Mihajlov[KA1]c), een ronddolende jonge vrouw die hen een audiotape met de song 'Why Have You Left Me' had gegeven. Terug met groot verlof in Belgrado kan Pedja de trauma's van de oorlog niet vergeten en heeft hij geen zin meer om met zijn vriendin naar Frankrijk te gaan. Een vriend pleegt 'zelfmoord' door te biljarten met een granaat. Als hij naar Zagreb reist, in het toen nog niet erkende Kroatiƫ, ziet hij Vera opnieuw en merkt, dat hij verliefd op haar is geworden, maar hij moet heel wat pogingen doen voordat hij haar tenslotte in zijn armen kan sluiten. Het scenario is van regisseur Novkovi[KA1]c en Srdan Koljevic. Het camerawerk is van Miladin Colakovi[KA1]c. De verdienste van de film is, dat het een van die gedramatiseerde getuigenissen in beeldende vorm is, over het uiteenvallen van de communistische federatie van maarschalk Tito, die Joegoslaviƫ kunstmatig bijeen hield en ethnische minderheden systematisch onderdrukte. Exporttitel: WHY HAVE YOU LEFT ME?

Davitelj protiv Davitelja

1984 |

YU 1984. Slobodan Sijan. Met o.a. Tasko Nacic, Nikoa Simic, Srdjan Saper, Sonja Savic en Rahela Ferari.

Geestige en bijzonder vlot gemaakte komedie van de maker van KO TO TAMO PEVA? De intrige van deze parodie op de horrorfilm wordt o.a. bevolkt door een bloemenverkoper die er uitziet als Peter Lorre en iedereen de nek omdraait die het waagt een opmerking te maken over zijn rode anjers, zijn oude moeder die zo uit PSYCHO weggelopen lijkt te zijn en een politie-inspecteur die in de PINK PANTHER-serie thuishoort. Leuk, en voor de liefhebbers van het genre die alle knipoogjes weten te plaatsen vermoedelijk nog leuker. USA/GB-titel STRANGLER VS. STRANGLER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rahela Ferari op televisie komt.

Reageer