Zvee Scooler

Acteur

Zvee Scooler is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Enormous Changes at the Last Minute

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Mirra Bank, Ellen Hovde en Muffie Meyer. Met o.a. Maria Tucci, Lynn Milgrim, Ellen Barkin, Ron McLarty en Zvee Scooler.

Drie afzonderlijke korte films over vrouwen in het hedendaagse New York City en hun relaties met echtgenoten, ex- echtgenoten, minnaars, ouders en kinderen. Ambitieus maar onevenwichtig; toch zijn er enkele goede rollen en ontroerende momenten. Het scenario is van John Sayles en Susan Rice naar de verhalen van Grace Paley. FAITH'S STORY is in 1978 verfilmd, VIRGINIA'S STORY en ALEXANDRA'S STORY in 1982.

Almonds and Raisins

1983 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1983. Documentaire van Russ Karel. Met o.a. Herschel Bernardi, Joseph Green, Zvee Scooler en Leo Fuchs.

Voor cinefielen en filmstudenten interessante documentaire over de Joodse geluidsfilm vanaf THE JAZZ SINGER. De film onderzoekt de Joodse invloed op het Hollywood van de jaren twintig en dertig en toont fragmenten uit talrijke, nu totaal vergeten Joodse produkties. Vlot gemaakt, maar gezien de thematiek voornamelijk aan te bevelen aan een geïnteresseerd publiek.

Love and Death

1975 | Komedie

Verenigde Staten/Frankrijk 1975. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, Diane Keaton, Olga Georges-Picot, Féodor Atkine en Lloyd Battista.

Na een mislukte aanslag op Napoleon wordt de vredelievende Boris (Allen) als zondebok opgesloten. Wachtend op zijn executie kijkt hij terug op zijn leven en op de gebeurtenissen die hem in deze situatie brachten: zijn onbeantwoorde liefde voor zijn nichtje (Keaton), zijn inlijving in het leger, wat voor een overtuigde pacifist niet gemakkelijk was en zijn ongewilde en onbewuste heldendaden in de strijd tegen de Franse agressors. Dat alles doorspekt met Allens humoristische filosofische bespiegelingen. Soms flauw, toch leuk.

Andy

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van Richard C. Sarafian. Met o.a. Norman Alden, Tamara Daykarhonova, Zvee Scooler en Murvyn Vye.

Gevoelig inzicht in het bestaan van een geestelijk achtergebleven man van middelbare leeftijd en zijn unieke problemen in het sloppenleven van New York.

Uncle Moses

1932 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1932. Drama van Aubrey Scotto en Sidney Goldin. Met o.a. Maurice Schwartz, Judith Abarbanell, Rubin Goldberg, Zvee Scooler en Mark Schwud.

Deze geheel in het Jiddisch gesproken film geeft wel een bijzonder beeld van het leven van de straatarme Joodse immigranten uit Oost-Europa in New York rond 1900. Onkel Moses is een geslaagde textiel-ondernemer die zich het lot van vele armere immigranten om zich heen aantrekt. Hij trouwt eigenlijk ver beneden zijn stand met de schone dochter van een kleermaker die niets bezit. Onvrede met zijn lastige schoonfamilie en de opkomende vakbonden maken dat hij op een gegeven ogenblik de situatie niet meer aankan. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Sholom Asch. Een uniek document van over een bijna verdwenen cultuur. Camerawerk van Frank Zucker en Buddy Harris.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zvee Scooler op televisie komt.

Reageer