Patricia Reyes Spíndola

Acteur

Patricia Reyes Spíndola is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

El Coronel no tiene quien le escriba

1999 | Drama

Spanje/Frankrijk/Mexico 1999. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Fernando Luján, Marisa Paredes, Salma Hayek, Rafael Inclán en Ernesto Yáñez.

Iedere week trekt de kolonel (Luj[KA1]an) zijn beste pak aan, zet zijn lichte hoed op, stropt zijn das en begeeft zich naar de waterkant, waar de rivierboot zal aanmeren. Al 27 jaar wacht hij op de postwissel met een klein tractement wegens drie[KA3]enhalf jaar actieve dienst in Mexico, waar hij in het wit van de ogen van de vijand gekeken heeft. Het hele dorp weet al jaren dat die uitkering nooit komt, maar de kolonel geeft niet op - het is zijn raison d`[KA4]etre. Zijn vrouw Lola (Paredes) lijdt aan astma, ze is ziekelijk en ze zijn beiden vel over been door ondervoeding. Hun zoon Agustin is overleden en heeft zijn ouders een haan nagelaten, die het grote geld zou kunnen winnen in een gevecht, maar dat komt ook niet. Agustin die in een circus was, stierf na een tweegevecht om het hoertje Julia (Hayek). Bij stukjes en beetjes wordt het verleden van het stel, de grote armoede, waarin zij leven, en hun wederzijdse liefde ontrafeld. Zij kunnen bijvoorbeeld de hypotheek van het schamele huis niet betalen, de advocaat (Y[KA1]a[KA6]nes) is meer ge[KA3]intereseerd in zijn declaraties dan in het verlenen van bijstand, dokter Pardo (Bichir) is te weinig nuchter een heeft te veel belangstelling voor jonge jongetjes om Lola met de juiste zorg te omringen en de pater [KA1]Angel (Incl[KA1]an) is een grote hypocriet. Desondanks proberen zij hun droevige lot aan de rand van de afgrond met waardigheid te dragen. De film is traag, maar mooi en Luj[KA1]an, die in geen twintig jaar meer voor de camera gestaan had, vertolkt zijn personage op een indrukwekkende manier. De Spaanse veterane Paredes laat zien dat zij haar vak beheerst en Hayek`s aanwezigheid is helaas nogal kort, maar zij speelt vol overgave. Het scenario van Paz Alicia Garc[KA1]iadiego naar het korte verhaal van Nobelprijswinnaar (Honderd jaar eenzaamheid) Gabriel García Marquez is zonder franje, terwijl regisseur Ripstein het vooral laat afhangen van de wisselwerkingen die de diverse personages op elkaar hebben. Het camerawerk van Guillermo Granillo is sfeervol en bevat mooie beelden in grandioze scènes. Ongeschikt voor de liefhebbers van snelle actie. Tot stand gekomen met gelden van Spaanse, Franse omroepen, de ministeries van cultuur, de filmmusea en filmfondsen uit die landen alsmede locale overheden uit Mexico en Columbia.

Va de nuez

1987 | Komedie

Mexico 1987. Komedie van Alfredo Gurrola. Met o.a. Rafael Sánchez Navarro, Patricia Reyes Spíndola en Alejandro Parodi.

In een land met een hoog geboortencijfer blijkt een gehuwd stel onvruchtbaar te zijn. Beiden geven ze zichzelf de schuld en dit probleem tast hun professionele relaties aan. Correcte regie en goede fotografie van Miguel Garzón in een tamelijk middelmatige film.

Nocturno amor que te vas

1987 | Misdaad, Thriller

Mexico 1987. Misdaad van Marcela Fernández Violante. Met o.a. Patricia Reyes Spíndola, Sergio Ramos en Leonor Llansas.

Een gescheiden, alcoholische vrouw met twee kinderen trouwt met een taxichauffeur. Een maand na de bruiloft gaat deze een passagier ophalen, maar zij verdwijnen beiden; de vrouw begint een gevaarlijke zoektocht. Een behoorlijk slechte thriller.

Los motivos de Luz

1985 | Drama

Mexico 1985. Drama van Felipe Cazals. Met o.a. Patricia Reyes Spíndola, Delia Casanova, Martha Aura, Ana Ofelia Murguía en Alfonso Echanove.

Aan de hand van het onderzoek naar een misdaad, toont de film ons het leven van de mensen die buiten de maatschappij zijn gevallen: de kern van hun problemen, hun loze pogingen om tot legendarische volkshelden te worden en het net van uitbuiting dat hen gevangen houdt. Een enigszins primitieve film, maar van een zeker belang.

Caminando pasos caminando...

1976 | Drama

Mexico 1976. Drama van Federico Weingartshofer. Met o.a. Ernesto Gómez Cruz, Salvador Sánchez, Patricia Reyes Spíndola en Socorro Avelar.

De economische, sociale en politieke situatie van een inheemse gemeenschap die gekenmerkt wordt door verval en ellende. Een interessante aanklachtfilm die anticipeert op een ander oeuvre van deze cineast: BAJO EL MISMO SOL Y SOBRE LA MISMA TIERRA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patricia Reyes Spíndola op televisie komt.

Reageer