José Crespo

Acteur

José Crespo is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

La Mujer de nadie

1949 | Drama

Spanje 1949. Drama van Gonzalo Delgrás. Met o.a. José Crespo, Ana Mariscal, José Suárez, Modesto Cid en José Suarez.

Een weesmeisje wordt verliefd op de leerling van haar stiefvader. Afschuwelijk, afschuwelijk.

La Niña de mis ojos

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Sofía Alvarez, Joaquín Pardavé en José Crespo.

Een jonge zangeres raakt in de ban van een Mexicaanse aristocraat. Door de dankbaarheid die zij voelt voor haar manager, die op zijn beurt ook verliefd op haar is, kan zij er niet met hem vandoor gaan. Een esthetische film met veel pretenties.

La Torre de los suplicios

1940 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1940. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Ramón Pereda, Margarita Mora, José Crespo en Elena D'Orgaz.

Een jong meisje dat van moord wordt beschuldigd ziet hoe haar moeder en verloofde worden gedood als zij weigert met een rechter naar bed te gaan. Zij zweert zich te zullen wreken. Een bezienswaardig, typisch melodrama dat het Mexicaanse evenbeeld is van de beroemde Franse film LA TORRE DE NESLE van Gaston Roudes die, door het bloot dat er in werd vertoond, onder de liefhebbers veel aandacht heeft getrokken. In deze film is alleen Stella Inda naakt te zien en dan nog op zeer discrete wijze.

El Insurgente

1940 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1940. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. José Crespo, Virginia Serret en Miguel Wimer.

De avonturen van een boevenbende tijdens de Onafhankelijkheid. Vanaf de dag van de première heeft deze film veel publiek getrokken. Het thema heeft men te danken aan Eduardo Ugarte, een familielid van de Spaanse republikeinse emigrant Carlos Arniches.

El Secreto de la monja

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Lupita Gallardo, José Crespo en René Cardona.

Een jonge kapitein verneemt dat zijn vrouw bij een schipbreuk wordt vermist. Wanhopig stort hij zich in een losbandig leven, totdat hij verliefd wordt op een lief, jong meisje. Zoals bij de film SOR JUANA INÉS DE LA CRUZ, geregisseerd door Peón in het jaar '35, worden de wederwaardigheden en avontuurtjes verteld van de beroemde dichteres Juana de Asbaje voordat zij haar intrede in het klooster deed.

Joy Street

1929 | Drama

Verenigde Staten 1929. Drama van Raymond Cannon. Met o.a. Lois Moran, Nick Stuart, Rex Bell, José Crespo en Dorothy Ward.

Moran zit in Zwitserland op een kostschool als ze een fortuin erft. Ze keert naar Amerika terug, en smijt met geld en leeft een wild leventje. Ze leert Stuart kennen, en die wil haar in het gareel brengen. Dat mislukt, tot ze op een dag een ernstig ongeluk krijgt. Bell speelde zijn eerste non-western rol. Cannon schreef het verhaal dat door Charles Condon en Frank Gay werd bewerkt, en Ernest Miller stond achter de camera voor dit drama.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Crespo op televisie komt.

Reageer