Georgi Kaloyanchev

Acteur

Georgi Kaloyanchev is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Urnebesna tragedija

1995 | Komedie

Frankrijk/Bulgarije 1995. Komedie van Goran Markovi[KA1]c. Met o.a. Vojislav Brajovi[KA1]c, Dragan Nikoli[KA1]c, Gordana Gadzi[KA1]c, Nikola Gavrilovi[KA1]c en Danilo 'Bata' Stojkovi[KA1]c.

Tijdens het uiteenvallen van Joegoslavi[KA3]e dat gepaard ging met een zeer wrede burgeroorlog, wordt Dr. Ivan (Brajovi[KA1]c), de geneesheer-directeur van een psychiatrische inrichting, geconfronteerd met ernstige tekorten, waardoor patiënten sterven. Hij besluit de inrichting te sluiten en zijn patiënten naar huis te sturen. Dit besluit blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, want het merendeel van zijn zorgenkinderen heeft geen naaste familie of een huis, waar ze terecht kunnen. Een ouder stel dat elkaar in de instelling had ontmoet, wil trouwen, waarop besloten wordt een feest te vieren ondanks hun uitzichtloze situatie. De a.s. bruid en bruidegom hebben al volwassen kinderen, die niets van hun 'gestoorde' ouders begrijpen. Dr. Ivan en zijn patiënten ontdekken dat de buitenwereld nog gekker is dan het wereldje in de inrichting. Het eindigt ermee dat er maar één veilige plaats is om de waanzin van de burgeroorlog en de ambities van op hol geslagen politici te overleven en dat is in hun verpleeginrichting. De film van Markovi[KA1]c die bedoeld is als een bijtende zwarte komedie, scoort niet hoger dan een platte klucht met af en toe een paar hele aardige kwinkslagen. Het grote probleem met deze rolprent is dat het vormeloze scenario van Dusan Kovacevi[KA1]c geen richting bepaalt, en dat het stijf staat van de gebruikelijke clichés over geestelijk gestoorden, die minder gek zouden zijn dan je geneigd bent aan te nemen. Het camerawerk van Radoslav Vladi[KA1]c is mooi, evenals de decors en de muziek. Op de regie van Markovi[KA1]c valt niets aan te merken, maar helaas is zijn film niet sterk.

Isloshenieto

1988 | Komedie

Bulgarije 1988. Komedie van Milen Nikolov. Met o.a. Georgi Kaloyanchev, Georgi Roussev, Georgi Novakov, Irene Krivoshieva en Velko Kunev.

Sociale satire. De oudere arbeider Miho ontdekt welke mensen verantwoordelijk zijn voor een tragisch ongeluk in een textielfabriek, maar zijn verslag resulteert slechts in een bureaucratische oorlog. Zodra de storm geluwd is keert de publieke opinie zich tegen Miho. Regisseur Nikolov slaagt er alleen in om de komische kant van de alomtegenwoordige corruptie te laten zien.

Harakteristika

1985 | Drama

Bulgarije 1985. Drama van Hristo Hristov. Met o.a. Ivailo Geraskov, Atanas Atanassov, Itzak Fintsi, Georgi Kaloyanchev en Vassil Mihailov.

Iemand voorziet zichzelf van de referenties die nodig zijn om een baan in het buitenland te krijgen. Dit veroorzaakt een aantal vragen en leidt tot de ineenstorting van visies en principes, tot overdenkingen van belangrijke morele zaken en geeft de mogelijkheden om een aantal van de diepe schuilhoeken van de menselijke natuur te onderzoeken. USA-titel: REFERENCE.

The Inspector and the Night

1963 | Misdaad

Bulgarije 1963. Misdaad van Ranghel Vulchanov. Met o.a. Georgi Kaloyanchev, Nevena Kokanova, Leo Conforti, Konstantin Kotsev en Ivan Andonov.

Het voormalige hoofd van een detectivebureau wordt dood aangetroffen. Er is sprake van een aantal verdachten. De politie- rechercheur die met de zaak belast wordt, gaat niet alleen logisch te werk, maar is ook een filosoof en een leraar. Deze laatste eigenschappen komen hem goed van pas bij het oplossen van de moord.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Georgi Kaloyanchev op televisie komt.

Reageer