Marc Herouet

Componist

Marc Herouet is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Aline et Michel

1992 | Romantiek, Komedie

België/Canada 1992. Romantiek van Carole Laganière en Carole Laganiere. Met o.a. Philippe Volter, Véronique Quinn-Ghasis, Dominique Leduc, Rodrigue Proteau en Véronie Quinn-Ghasis.

De tien-jarige Aline heeft een vader, die tot onbezonnen daden overgaat, geplaagd als hij wordt door liefdesverdriet. Michel, die gescheiden is, ontvoert zijn dochter om naar de walvissen te gaan kijken. Tijdens deze reis over de wegen van Quebec leren vader en dochter elkaar kennen, aan de hand van plekjes en ontmoetingen. Ondanks enkele zwakheden in de stijl en de vertelling, is Langanière erin geslaagd een roerende eerste film te maken. Volter zet een ontroerende vader neer, die goed de wanhoop van de generatie van vijfendertig tot veertig jaar weergeeft, op zoek is naar verloren waarden. De kleine Véronique Quinn-Ghasis weet haar frisheid en de dynamische spontaniteit van een kind goed over te brengen. Scenario van regisseuse Laganière. Camerawerk van Philippe Lavalette.

Golden Eighties

1986 | Musical, Komedie

Zwitserland/België/Frankrijk 1986. Musical van Chantal Akerman. Met o.a. Myriam Boyer, Fanny Cottençon, John Berry, Delphine Seyrig en Nicolas Tronc.

Akerman heeft geprobeerd de de jaren 1980-90 te vangen in een muzikaal drama met als middelpunt een winkelpassage in Brussel. Ongetwijfeld ge[KA3]inspireerd door Demy`s LES PARAPLUIES DE CHERBOURG een verhaaltje (van niks) over kapstertje Lio, die verliefd is op Tronc, die weer op zijn beurt lonkt naar Cottençon, en deze laatste heeft een oogje op Denner. Plotseling duikt Amerikaan Berry op, die iets met het verleden te maken heeft en zich vastklampt aan Seyrig, de echtgenote van Denner; hij heeft haar nooit kunnen vergeten na WO II, en zij is de moeder van Tronc. Dit bonte gebeuren zal v.n.l. genre- liefhebbers aanspreken. Laatste rol van Denner. De muziek is van Marc Herouet. Het scenario werd geschreven door Pascal Bonitzer, Henry Bean, Jean Gruault, Leora Barisch en regisseuse Akerman. Gilberto Azevedo en Luc Benhamou bemanden de camera.

Une leçon d'amour

1977 | Drama

Frankrijk/België 1977. Drama van Maurice Rabinowicz. Met o.a. Geraldine Chaplin, Sami Frey, Quentin Milo, Guy Pion en Monette Loza.

Een langdradig en slaapverwekkend verhaal over een Brusselse advokaat die de dood vindt, nadat hij een in een kliniek opgesloten crimineel heeft vrijgekregen. Met bovendien enige ver gezochte verwikkelingen op het sentimentele vlak. Een samenraapsel dat meer dan eens tot melodrama vervalt. Slecht uitgewerkte situaties, die we al honderd keer eerder zagen. Bovendien zijn de acteurs praktisch aan zichzelf overgeleverd en laten zij gemakzuchtig spel zien. Hoe moeten we dan in deze geschiedenis geloven?

Le fou de la famille

1974 | Horror, Misdaad

België 1974. Horror van Maurice Rabinowiz. Met o.a. Marcel Dessogne, Boris Lehman en Christian Léonard.

De 'heldendaden' van de zoon des huizes, een expert in sadistische misdrijven. Een wel heel achterlijke film waarin lukraak is geknipt en die beslist in dronken staat aan elkaar moet zijn geplakt. Bovendien vertoont het spel een dermate lomp effectbejag dat de kijker er onwillekeurig om zal moeten lachen. En een scenario ontbreekt natuurlijk ook. Bespottelijk. Alleen de muziek moet van de ondergang gered.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marc Herouet op televisie komt.

Reageer